Лечебните терапии със звуци са супер полезни за здравето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Това е продължението на статията Лечебните честоти и човешкото тяло: Пълен списък и ползи.

Как би следвало да действа лечението със звуци?

Начинът по който действа лечението със звуци зависи от това какви честоти се използват и в какви вибрация или ритъм. На клетъчно ниво лечението със звуци действа предизвиквайки генетични промени. Лечебните честоти могат дори да увреждат клетъчните стени на раковите растежи в случаите на лечението на рака с високо честотна звукова терапия.

На терапевтично ниво, излагането на определени звукови честоти доказано изменя дейностите на мозъка и на тялото по начини, които насърчават по-ниски нива на стрес и по-голям самолекуващ имунологичен отклик.

Понеже по-ниските вибрационни честоти се счита, че причиняват възпаление и заболявания и други негативни последици за човешкото тяло, то по-високите честоти обикновено са честотите, използвани за лечебни цели в алтернативната медицина.

Истината за рака и етеричните масла от първа ръка, която НИКОЙ онколог няма да ви разкрие

Какво въздействие имат нискочестотните звуци върху хората?

Нискочестотните звуци са не само свързани с човешките болести, но те се свързват и с раздразнения , липса на способност за концентриране или фокусиране и с неспособност за задържане на информацията (проблеми с паметта).

Някои хора смятат, че едни индивиди действат при по-висока честота, докато други действат при по-ниска честота, на база на несмекчени нива на стреса или на неизяснените си чувства, които индивидът неотменно проявява при социално взаимодействие с другите хора. Това означава, че стресиран човек може да предаде тази по-ниска честота и негативното си отношение на всеки друг, с когото се среща.

Съответно, много животни предават неудоволствие или тревожност посредством звуци за общуване с по-ниска честота като охкане, съскане, ръмжене или зъбене. Нискочестотните звуци не само е доказано, че са психологически  тревожни за хората—те също така могат да причинят физическа умора и неприятен натиск върху тъпанчетата.

Лечебните честоти и човешкото тяло: Пълен списък и ползи

Заобикалящите ни нискочестотни звуци се свързват с повишени грешки на работното място, както и с общо усещане на дискомфорт в хората. Това е така, понеже честотите на ниските звуци са в конфликт с естествените честоти, излъчвани от човешкото тяло.

Ето пълен списък на отрицателните симптоми, свързвани с излагането на нискочестотни звуци:

 • Загуба на съня
 • Раздразнителност
 • Умора
 • Липса на концентрация
 • Гадене

Правителството разви приложението на нискочестотни звуци дори още повече, като включва инфрасонична звукова технология в превозни средства за разпръскване на тълпи като LRAD tanks. Тези сонични танкове издават нискочестотен звук, предназначен да причинява незабавно гадене и замаяност в освирепелите тълпи посредством звукова война.

Ако лечебната способност на високочестотните звуци е под въпрос в медицинските и холистични общности, не можем да оспорим разболяващата способност на нискочестотните звуци, когато те биват вграждани в акустични оръжия.

Лечебната магия на музиката

Може ли звуците да лекуват тялото?

Ако нискочестотните звуци разболяват тялото, разумно е да попитаме дали високочестотните звуци могат да го лекуват, и науката не спира да доказва все повече и повече, че случаят е именно такъв. Многовековни практики на холистичната медицина биват откривани, изследвани и потвърждавани от научни изследвания днес.

Отговорът е да, звуците се използват за лечение на тялото посредством разнообразни приложения. Било то чрез думкането на барабани от шаманите, използвано за позитивното настройване на променените състояния на съзнанието, чак до хиперсоничните лечения на рака, звуците безотказно доказват отново и отново, че имат лечебно въздействие върху човешкото тяло. Това е съпътстваща практика на енергийното лечение като чудесен пример за него е духовната практика рейки.

Рейки на вашето внимание

Макар че научните изследвания бавно настигат постигнатото през вековете на древната медицина, подновената популярност на свързаните с честотата терапии като звуковите вани и медитацията с монотонно пеене също възобновява научния интерес към доказването на обективната основа за лечението със звукова терапия в голямо разнообразие от медицински приложения.

Освен способността му физически да лекува тялото, лечението със звуци има силната способност да предоставя положително психологическо въздействие в човешкия ум. От въздействието на музикалната терапия при деца аутисти, до когнитивното пренасочване, свързвано с честотната терапия, звуците доказано лекуват тялото по най-разнообразни начини.

Майка твърди, че е излекувала сина си от аутизъм като му казвала тези думи всяка нощ!

Солфежни честоти

Солфежната скала представлява набор от шест музикални звука, идващи още от древни времена. Най-известна е употребата на солфежните честоти и ролята им в хармонията на грегорианските песнопения. Когато са хармонични, тези свещенни звуци монасите приемат, че те предоставят конкретни благословии на хората, които слушат музиката. 

Връзката между звук и лечение била подсилвана в манастирите към католическата църква, но това вярване е далеч по-старо. В древна Гърция математикът и философ Питагор е водач на култ, вярващ в духовното значение на математическия модел.

Медитацията буквално възражда мозъка

Религиозната разпаленост относно насоките в математиката с времето се пренася в християнските традиции, където на солфежната скала се придава религиозно значение и тя играе голяма роля в развитието на религиозната музика в продължение на векове.

Солфежните честоти са имали много по-голяма роля в музикалното развитие до 16ти век, когато човечеството възприема метода за настройка на музикалните инструменти с равна темперация в дванадесет тона. Защитниците на алтернативната медицина, които подкрепят лечението със звуци обикновено се застъпват за връщането на солфежната таблица, което леко ще промени начина, по който реагира човешкия мозък на начина, по който се изпълнява музиката.

Това са солфежните честоти и свързваните с тях свойства:

 • 396 Hz: освобождаване от негативни чувства
 • 417 Hz: трансформиране и оправяне на трудни ситуации
 • 528 Hz: чудеса и възстановяване на ДНК
 • 639 Hz: междуличностни взаимоотношения
 • 741 Hz: решаване на проблеми, решения, творческо изразяване
 • 852 Hz: духовно просветление

Макар че е трудно да се излагаме на солфежните честоти от слушането на популярна музика, тези честоти често се използват в терапиите за лечение със звуци и в ню ейдж музиката като средство за подсилване на самолечението и на духовното развитие.

Какво е изключителното в 528 Hz?

Всички солфежни честоти се радват на популярност в ню ейдж и холистичните общности, но особено внимание се обръща на музикалния звук при честота от 528 Hz. И какво е толкова необикновено при 528 Hz?

Известен също като музикалния тон (нота) „ми”, тази нота е приемана като свещенна през Средновековието, когато той е имал две известни дефиниции: свръхестествено появяване, което може да се припише единствено на божествена причина или удивително чудо. Честотата 528 Hz е позната с връзката си с вибрациите и честотите, открити в естествения свят като вибрациите на хлорофила.

Какво прави хлорофила незаменим за нас, 8 отговора

Грегорианските песнопения, които свободно използват честотата 528 Hz, са известни с това, че карат ДНК-то да усвоява повече светлина отколкото го правят другите видове музика. Според поддръжниците на лечението с 528 Hz, това е честотата, с която вибрира самата Земя.

Понеже честотата 528hz се свързва с чудеса от някои хора, тази честота се счита вероятно за най-свещенната от солфежните честоти, като изключим 852 Hz.

Лек върху нотния лист: Слушайте тази музика, възстановете ДНК-то си

Коя е най-добрата честота за човешкото тяло?

Едно нормално, здраво тяло би следвало да резонира с естествена честота от 65 – 75M Hz. Макар че може би е сюреално да мислим така, това означава, че хората генерираме електромагнитна енергия или „шум” дори и когато просто стоим на едно място.

При излагане на по-високи честоти, като онези в лечението с честоти, човешкото тяло бива стимулирано да се лекува само. И обратно, ако човешкото тяло е изложено на непрестанни нискочестотни звуци, то може да развие негативни симптоми впоследствие.

Макар че е най-лесно за тялото да поддържа хомеостаза около честотите, които имитират неговата нормална честота и които варират между 65-75 Mhz, излагането на по-висока честота под формата на звукова терапия може да помогне за елиминирането на негативни мисловни процеси и за пренастройването на невралните вериги.

Отпуснете се! Това ще промени вашето ДНК

Начини, по които лечението със звукова честота може да подобри здравето ви

Включването на честотно лечение в режима ви за грижа за себе си може да подобри ежедневния ви живот в по много и разнообразни начини. Ето някои начини, посредством които лечението със звукова честота може да подобри здравето ви:

Снижаване на стреса:

Слушането на аудиокасети с по-висока честота може да изпълни слушателя с успокояващо спокойствие и да снижи чувствата на наслоено отчаяние или стрес. Снижаването на стреса, свързвано с лечението със звуци, се подсилва когато се извършва заедно със седяща медитация и други упражнения за осъзнатост.

Снижаване на болката:

Понеже активното слушане на музика може да намали изпитването на болка, оздравителните терапии със звуци могат да снижат зависимостта на пациента от болкоуспокоителни и от други лекарства за снижаване на болките. Някои честоти се счита, че активно побеждават болката при страдащите и че способстват лечението на травми.

Фотонно-ботаническа хармоника: Дали това не е ключът към вечната младост и живот без болести?

Духовно развитие:

Много звукови честоти се свързват с просветление и с активирането на части от мозъка, свързани с духовността. Тези честоти могат да се използват наред с други ритуали за развиване на по-дълбока цялостна духовна практика.

Способства изграждането на здравословни взаимоотношения:

Няколко честоти за звуково лечение са конкретно насочени да подсилват чувствата на благополучие и на добра воля към другите, което ги превръща в ефективна форма на терапия за разочарованите от други хора или за емоционално отдръпване от тях.

Вибрацията на здравето

Емоционален катарзис:

Слушането на силна музика като форма на звукова терапия стимулира силни емоционални реакции, което може да доведе до положителни промени в химията на тялото. За хора, които иначе се затрудняват да навлизат в емоционалните си дълбини, терапията с музика може да помогне за разграждането на тези емоционални блокажи.

9 етерични масла срещу автоимунни заболявания, възпаление, хронична болка, тревожност и депресия

По-добър сън:

Много форми на звукова терапия се използват при хора, които се опитват да спят добре нощем, особено в места с наличие на нискочестотен шум, който може да им причини звуков дистрес. Високочестотният бял шум може да предостави облекчаващ честотен фон за блокиране на по-нискочестотни шумове и да насърчава модели за дълбок сън и по-добра хигиена на съня.

Предоставя духовно осъзнаване:

Започването на звукова терапия не само предлага незабавни ползи от слушането на звуци—самото действие на звуковата терапия позволява на слушащия да е по-наясно със собственото си духовно благополучие и способства използването на други духовни практики. Това може да доведе до цялостно повишаване на радостта и духовното осъзнаване.

10 чудесни начина да освободим ума си от ненужното

Освобождаване от главоболия:

Музикалната терапия е доказано, че помага за облекчаването на симптомите на хроничните главоболия на страдащите от тях. Музикалната терапия не само помага на хората да контролират по-добре справянето си с болката при мигрена, но също така причинява и по-малко мигрени в рамките на един месец.

Дори и да се придържате към традиционните западни практики на лечение, няма да ви навреди, ако добавите режим на лечебни честоти в медитативните практики, които използвате, за да видите дали ще изпитате значими въздействия в психологическото или физическото си благосъстояние. Кой знае? Може да се натъкнете на форма на терапия, която въздейства положително върху останалия ви живот.

Агочари – Мудрата на духовната медитация

Лечението със звуци е ново изкуство

Макар че науката едва сега започва да изпитва доверие поне що се отнася до някои аспекти на въздействието на звуците и честотите върху човешките тяло и мозък, лечението със звуци се използва в обществото от няколко поколения.

Грегорианските напеви до музикалната терапия, използвана при психиатрични пациенти, лековитите свойства на звуците, музиката и честотите ще продължават да играят голяма роля в процеса на лечение при хората за векове напред.

Прочетете още:

Медитацията, не подценявайте този стожер на изцелението

Какво представлява лекуващата с енергия медитация?

Науката посочва 8 невероятни начина, по които музиката подобрява здравето ни

Вибрацията на здравето

Как да развием способността си да лекуваме?

Чувствате се претоварени? Освободете се от усещането с тази лесна техника!

Оргон енергията е особено важна за човешкото здраве

Древното китайско лечение Ки Гонг топи злокачествени тумори

Източник:

https://mindisthemaster.com/sound-frequency-healing-human-body-benefits/

Снимка: Awakening Times

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *