Лечебни кристали – как да ги използваме

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Кристалите. Виктория Бекам ги използва зад сцената по време на модните си дефилета. Миранда Кер ги поставя в залата си за медитация и йога. Кейти Пери спи нощем, държейки в ръката си кристал.

Да, светът на лечебните кристали е много моден днес.

През седемдесетте години на миналия век лечението с кристали стана популярно, а през последните години то изживява възраждане като много звезди превъзнасят свойствата на кристалите да успокояват, носят късмет и лекуват.

Лечебни свойства на скъпоценни камъни и кристали – 1

Какво представляват лечебните кристали?

Лечението с кристали е термин, който се отнася за определена терапия, включваща поставянето на скъпоценни камъни по тялото или близо до него за извличане на негативната енергия от него. Кристалите съществуват от милиони години. Те са средство за въздействие върху енергийното поле на тялото за усвояване, фокусиране и насочване на енергии.

Къде да държим лечебните кристали?

Хората слагат кристали на интересни места, като аз предпочитам да ги нося в торбичка, която слагам в чантата или джоба си, но можете да ги поставяте в цялата къща в зависимост от това какво правят за вас.

Друго чудесно място където да слагаме кристали е на нощната масичка, защото можете да усещате тяхната енергия, докато спите, както и зад компютъра си когато работите. Най-добре е да ги държите на места близо до вас в по-голямата част от деня.

Съвет: Лечителката с кристали Ема Люси Ноулс съветва да носите малък кристал в сутиена си, за да сте заобиколени от полезни вибрации през целия ден. Звучи странно, но повярвайте ни, трикът работи феноменално.

Повишете енергията си с тази заредена с кристали разкрасяваща вода

Ако сега започвате да се занимавате с лечебни кристали, кои е най-добре да купите?

Има стотици кристали с уникални свойства, които могат да се използват за различни неща. За начинаещи препоръчвам следните:

Аметист

Това е красив и лесно достъпен камък. Той помага за освобождаването от пристрастявания, разрушителни поведения, подсилва интуицията и повишава духовността.

Цитрин

Познат като камъка на успеха, цитринът предоставя енергии за лична мощ. Чудесен е за освобождаване от негативна енергия и е идеален за хората с напрегната кариера.

Авантюрин

Този камък е познат като камъкът на късмета. Полезен е за умствените способности, пари, спокойствие и добър късмет. Когато държите този камък ще видите, че изведнъж започвате да получавате възможности за късмет. Това е чудесен камък за подобряване на кариерата ви.

Прозрачен кварц

Чудесен е за предоставяне на фокус, баланс, позитивност и яснота. Розовият кварц е фаворит на жените, защото е познат като камъкът на любовта, като помага за по-добро усещане на любовта ни към себе си преди да се отворим за любовта, която ни очаква в света.

Тайните на лечението с кристали, пълен указател

Големината на лечебния кристал важна ли е?

Енергията на даден кристал зависи от размера му, но можете да усвоявате енергия независимо колко голям или малък е той. В основни линии, колкото по-голям е кристалът, толкова повече енергийни свойства предоставя той. Виждала съм кристали високи колкото съм аз (1.74 м). Количеството енергия, което те ви дават може да ви повали.

Привлечен ли е човек към лечебен кристал или кристалът е привлечен към човека?

И двете. Ако има нещо, което ви трябва в живота, но по което не работите, тогава пред вас може да изникне кристал.

Когато търся кристали аз отделям малко време и затварям очи, държа кристала в ръката си и преценявам кой от тях е за мен. Например, ако протегна ръката си, поставя пет кристала върху нея и се концентрирам, обикновено откривам, че ги усещам различно и че един – два се открояват. Това е признак, че именно те са кристалите, които трябва непременно да взема.

Зареждане на мозъка, тялото и духа с кристали

Възможно ли е лечебните кристали да са в конфликт един с друг?

Не, всички те работят в идеална хармония, защото са отражение на естественото равновесие в природата. Обаче, бих внимавала – ако има нещо конкретно, което искате да оправите в живота си, кристалите имат потенциал да карат много неща да се случват едновременно, което може да е завладяващо.

В този случай може да поискате да се настроите към тях и да действате по-бавно.

Как може човек да се настрои към лечебен кристал?

В различни моменти в живота си ние търсим различни неща, така че е добре да сменяме камъните в чантата си, както и местата им в дома или офиса си веднъж на месец или два пъти в годината в зависимост от това какво искате повече.

В момента аз усещам, че впрягам интуицията и спонтанния си късмет, затова взимам много повече камъни, които да ме подготвят за възможностите, към които дори не съм си мислила да се отворя.

Съвет: Не се притеснявайте, ако загубите кристал, според лекуващата с кристали Ема Люси Ноулс всеки камък си има свой собствен дух, така че когато загубите даден камък това означава, че той повече не ви е необходим.

Как да пречистваме според фън шуй части от дома си с кристали

Какво трябва да правите с лечебните кристали?

Когато имате кристал най-доброто което можете да направите е да го заредите с определено намерение. Дръжте го в ръката си и визуализирайте как бяла светлина преминава през него.

Следващата стъпка е да заредите кристала с определено свое намерение. Например, ако държа цитрин (камъкът на успеха) бих мислила „в този момент се надявам да подобря кариерата си и да имам повече хубави възможности пред себе си на работното си място”. Моето намерение така ще бъде внушено на камъка.

Можете да заредите всеки камък с намерение, но аз винаги препоръчвам хората да ги оставят на слънце за няколко часа, за да ги презареждате със слънчева енергия. Вместо това можете да ги сложите в солен разтвор, за да изчистите всички лоши енергии, които те биха могли да са поели с времето. След това ще е добре отново да предадете своето намерение на камъните.

Най-важната част от лечението с кристали е да държите камъните близо до себе си. Те повишават енергията ви просто понеже са там. Можете също така да медитирате с тях като ги държите в ръката си.

Съвет: Ема Люси Ноулс съветва да използваме заострен розов кристал заедно с етерично масло от роза за да масажирате слепоочията си за облекчаване на главоболие, стрес и екзема.

Ползите за здравето на нефрита, нефритени ролери

Какво бихте казали на скептик, който не вярва в лечението с кристали?

Кристалите са силно свързани с вашите енергия и интуиция. Ако някой е дълбоко скептичен, няма начин да го „придумате” да повярва – той трябва да прави неща, от които се чувства удобно. Ако лечебнити кристали не му звучат като добра идея, то той не трябва да ги използва. Ако е избрал да е резервиран, той няма да може да се отвори за енергията на каквото и да било.

Обаче, ако се интересувате или сте любопитни относно кристалите, просто вземете един от тях. Няма да ви навреди. Освен това, кристалите са част от земята, така че дори и да не искате да се отворите за тяхната енергия, те си остават красиви за гледане.

Как да спрем да поемаме негативната енергия на другите

Кои са често срещаните недоразумения относно лечебните кристали?

Кристалите не са магичен еликсир – те не ви омайват магически. По-скоро те подобряват работата, която вече вършите. Така че когато изберете да промените начина, по който мислите или се развивате емоционално и ментално, кристалите ви помагат.

Не искам хората да мислят „ще си взема кристал и целият ми живот ще стане по-хубав до утре и ако това не стане, тогава кристалът е виновен”. Вие просто трябва активно да се заемете със собственото си развитие и израстване. Кристалите са красиво допълнение за това пътешествие през живота.

Невероятните ползи за здравето от носенето на златни бижута

Колко време отнема да забележим разликата в себе си след използването на лечебен кристал?

Това е индивидуално. Колкото по-открити сте, толкова по-бързо ще усетите въздействието на лечебните кристали. Те действат толкова бързо, колкото и вие. Толкова съм отворена към кристалите, че ако около мен има твърде много, те малко ме объркват, понеже аз усещам енергиите им силно.

Съвет: Трудно ви е да заспивате вечер? Опитайте да държите аметист близо до себе си (под врата ви е възможност, ако искате да преминате на следващото ниво), който да ви помага да заспивате – добавете малко лавандулово масло върху възглавницата си и заедно с аметиста, те ще действат идеално за да спите чудесно през нощта.

Магическия тюркоаз, защо да го носим

Как се усеща енергията на кристалите?

Зависи от камъка – някои са чудесни в предоставянето на енергия, а други прекрасно ви фокусират. В кабинета си имам цитрини и прозрачен кварц и така усещам енергията на концентрацията от тях.

Общо взето, кристалите предоставят усещане за спокойствие и познание – не е като да се чувствате безумно или маниакално. Когато държите кристал, енергията ви се повишава, но в същото време се усещате спокойни и в хармония с вселената и знаете, че нещата, които искате да се случат предстоят. Чувствам се като едно цяло с живота си когато съм заобиколена от кристали.

Лечебните кристали имат ли срок на годност?

Кристалите работят непрекъснато, но наистина препоръчвам хората да ги държат на слънце по няколко часа на всеки няколко седмици, за да ги зареждате с присъщите им естествени енергии, било то при пълнолуние или на слънчева светлина. Ако ги държите в къщата си цял ден, те могат да се откъснат от естествените им източници на енергия. Полускъпоценните камъни са част от природата, така както сме и ние като хора.

Успокояващата сила на „камъчетата срещу тревога”

Лечението с кристали вид духовно вярване ли е?

То е добра част от духовната и медитационна сфера. Кристалите са част от земята и са чудесен начин да се чувстваме по-свързани с равновесието в природата. Толкова често се случва с дни да не виждаме природата, така че използването на лечебни кристали е чудесен начин хората да се свързваме със заобикалящата ни среда.

Прочетете още:

Незаменимата сила на лековития кехлибар за тялото, ума и душата

Невероятните свойства на кехлибара при никненето на млечните зъбки

6 начина за освобождаване от негативната енергия

Магическия тюркоаз, защо да го носим

Как да премахваме негативната енергия от дома си с помощта на лесни прочистващи пространството ритуали

Шунгит: Чудодейният камък

Направете си личен олтар за сбъдване на стремежи

Вярвате или не, този трик с лимони ще промени живота ви завинаги спасявайки ви от негативната енергия

Източник:

https://www.elle.com/uk/life-and-culture/culture/articles/a31572/what-are-healing-crystals-how-to-use-them/

Снимка: Discover Magazine

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *