Ползите за здравето на нефрита, нефритени ролери

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

jade-roller

Знаехте ли… че има декоративен скъпоценен камък, който ви предоставя силна защита срещу опасните нашественици в тялото?

Нефритените ролери са любими на жените от елита в Китай още от поне 7ми век. Тези невероятно прости уреди запазват и подсилват здравето на кожата, а усещането на нефрита върху кожата е невероятно, то й придава блясък и я прави стегната и освежена  като в същото време я зарежда с чудесна лековита енергия.

Традиционната китайска медицина учи, че нефритът извлича токсините от тялото и балансира енергията чи (основната жизнена сила, която е в основата на Традиционната китайска медицина). Научно изследване предлага още прозрения за ползите от нефрита. Изглежда че този красив полускъпоценен камък излъчва вид инфрачервени лъчи, които повишават кръвообръщението.

Лечебни свойства на скъпоценни камъни и кристали – 1

Първа линия за защита на тялото

Първата линия на защита на тялото се формира от 19-те милиона кожни клетки, покриващи го във всеки един момент и те ви предпазват от замърсителите в околната среда… свободните радикали… бактериите… инфекциозните агенти… и UV радиацията. Тези клетки също така обграждат основните течности в тялото като кръвта, водата и лимфата.

С напредването на възрастта, обаче, кожата ни се уврежда и защитните й способности отслабват. Грижата за кожата е също толкова важна, колкото е грижата за здравето за другите органи в тялото.

Шунгит: Чудодейният камък

Свойства на скъпоценния нефрит

В китайската култура нефритът е известен заради лечебните си свойства които успокояват нервната система и спомагат изхвърлянето на токсините. Нефритът предоставя лековита и подхранваща енергия и човек силно усеща нейната лековита сила докато тя пречиства енергийното му поле и създава усещането за спокойствие, хармония и равновесие.

В древни предания на култури от китайската до ацтекската възхваляват нефрита дори повече от златото заради красотата му. Китайците почитат нефрита заради способността му да носи здраве, богатство и дълголетие. Древните лечители също така вярвали че нефритът лекува бъбреците и заболявания на надбъбречните жлези.

Полускъпоценни камъни премахват негативната енергия

Нефритът също така:

 • спомага детоксикацията и укрепването на филтриращата и прочистваща система на тялото
 • стимулира имунната система
 • Подобрява здравето на сърцето, белите дробове и тимуса
 • Облекчава болките в синусите и главоболията, премахва подпухналостта и стреса от лицето (с подобряването на лимфния дренаж).
 • Стимулира енергията чи – която китайците наричат „жизнената сила”.

В лечението със скъпоценни камъни се казва че нефритът „стимулира творчеството и пъргавината на мозъка от една страна, като също така има балансиращо и хармонизиращо действие и ни носи щастие, живост и радост. А това звучи чудесно!

Древната лечебна мъдрост от Източна Азия показва, че нефритът може да поддържа и стимулира здравето на кожата по много начини като…

 • Детоксикация на вътрешните системи
 • Облекчаване на стреса върху органите
 • Подсилване на естествените защити на тялото
 • Повишаване на вродените лечебни сили на тялото

Нефритът има също така способността да въздейства на фините енергии в тялото. Макар че фините енергии трудно се измерват в лаборатория, практикуващите Традиционна китайска медицина вярват, че тези енергии са от основно значение за цялостното ни благосъсояние.

5 лечебни кристали които трябва да имате през 2017

Лечение с енергии и дълги инфрачервени лъчи

Измерването на фините енергии може да е отвъд обхвата на съвременната наука, но едно сходно свойство на нефрита може лесно да се демонстрира. Нефритът е естествен проводник на дългите инфрачервени лъчи, вид енергия, която се простира отвъд червения цвят в спектъра на видимата светлина… всъщност, хората изобщо не я засичаме.

Учените обаче могат да измерват тези лъчи, тъй като предаването им генерира ниски нива на топлина. Изследване показва, че част от положителното въздействие на нефрита върху кожата може би се дължи на излъчването и предаването на тези лъчи. Качеството на топлината, която този камък генерира сякаш подсилва микроциркулацията в кожата.

Едно от най-ранните изследвания на енергията, здравето на кожата и дългите инфрачервени лъчи бе проведено в Университе Чиба в Япония и публикувано от Annals of Physiological Anthropology през 1987 година. Изследването показа, че дългата инфрачервена енергия повишава температурата на кожата и по този начин повишава кръвотока към малките кръвни съдове в кожата. През 2000 година учените в Университета Хумболт в Берлин прегледаха съществуващите данни за дългите инфрачервени лъчи и заключиха, че тези лъчи имат голям потенциал за подсилване здравето на кожата.

jade-hearts

Нефритените ролери: тогава и сега

Този естествен подмладяващ метод влива живот в и събужда тъканите като кара всичко да циркулира по начина по който трябва и нежно да разкрасява кожата, подобрявайки нейното здраве и вид. Той свежда до минимум тънките бръчици, снижава топлината, премахва възпалението и възстановява тургура на кожата.

Незаменимата сила на лековития кехлибар за тялото, ума и душата

„В древни времена имало два основни уреда, нефритен ролер за използване върху точките за акупунктура и плосък нефритен камък, използван за елиминиране на блокажите в меридианите, позволявайки на чи енергията и на кръвта да протичат по-добре”, казва Уей Браян, гуру в областта на кожното здраве. Плоският нефритен камък също така поставен върху корема облекчава болките при менструация. Изпробваните във времето ползи от нефритените ролери включват…

 • Подобряват кръвообръщението
 • Стимулират тонуса и еластичността на кожата
 • Улесняват дренирането на лимфата
 • Елиминират токсините

За да използвате нефритен ролер просто го търкаляйте нагоре и надолу по кожата на предварително почистеното си лице. Нефритените ролери се използват много лесно: леко търкаляйте камъка по кожата по посока на мускулите. Този ритуал не само подобрява дългосрочното здраве на кожата, но и незабавно подобрява вида й като я прави гъвкава, премахва отичането и снижава появата на бръчки.

Повишете енергията си с тази заредена с кристали разкрасяваща вода

Този ритуал можете да съчетаете с ароматерапия, за да създадете прекрасни усещания на всичките си сетива, а по желание към процедурата можете да добавите и маска с мед и зелен чай. След процедурата кожата е по-мека и изпълнена с енергия, освежена, стегната и подмладена. Нефритените ролери наистина връщат красивия блясък на кожата!

 

Източници:

http://undergroundhealthreporter.com/health-benefits-of-jade/

http://www.westnorwoodtherapies.com/blog/4589609721/WHAT-IS-JADE-ROLLER/10290139
Снимка: Pinterest; Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *