Ракът не е присъда, а начин на живот, 3 лесни стъпки за побеждаването му

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

3-cancer-fighting-tips

Думата рак често се използва да опише злокачествените тумори, защото туморите се разпространяват подобно на начина по който се движи членестоногото животно рак. Злокачествените туморни клетки се движат през тялото и започват да растат след като достигнат целта.

Освен това злокачествените тумори растат много по-бързо от доброкачествените. Това е основната причина поради която рака се нарича „чумата на 21ви век”.

Етиология на рака

Според немският учен Ото Хайнрих Варбург, ракът е резултат от антифизиологична сила и антифизиологичен начин на живот. Комбинацията от антифиозиологична диета и физическо бездействие кара тялото да създава киселинна среда. Киселинността в клетките снижава нивата на кислород.

Липсата на кислород в клетките създава киселинна среда. Варбург казва: „Изчерпването на кислорода и киселинността са двете страни на една монета: ако се появи единият феномен, ще се появи и другият”.

Това означава, че ако някой изпитва прекомерна киселинност, този човек автоматично има липса на кислород в организма. Липсата на кислород създава киселини в организма.

Прочетете още по темата: Натурален лек при повишена киселинност на тялото

Варбург също казва: „Киселинните субстанции отблъскват кислорода за разлика от основите, които привличат кислорода”. Така че киселинната среда не съдържа кислород. Всички нормални клетки имат абсолютна необходимост от кислород, докато раковите клетки могат да живеят без кислород.

Туморните тъкани са киселинни, а здравите тъкани са алкални. В книгата си „Метаболизмът на туморите”, Ото описва как всички видове рак се характеризират от две основни състояния: киселинност на кръвта и хипоксия (недостатъчно снабдяване на клетките с кислород).

Според него, туморните клетки са анаеробни (не вдишат кислород) и не могат да оцеляват в присъствието на високи концентрации на кислород. Глюкозата и лишената от кислород среда са достатъчни за оцеляването на туморните клетки.

Още за кислорода: 8ият елемент: Природният универсален убиец на рака

Ето защо ракът не е нищо друго освен защитен механизъм на някои телесни клетки за да оцелеят в киселинна, лишена от кислород среда.

Стъпка 1 : Консумирайте алкализиращи организма храни

В зависимост от качеството на протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и минералите, храната осигурява и създава условия за киселинност или алкалност в тялото.

Важно е да знаем как киселинните или алкалните хранителни продукти въздействат на здравето, защото клетките се нуждаят от pH малко над 7, за да функционира правилно.

Храни и продукти, допринасящи за киселинната среда в тялото:

 • рафинирана захар и всичките й производни,
 • животински продукти (прясно мляко и сирене),
 • рафинирана сол,
 • рафинирано брашно и всичките му производни (паста, торти, бисквити… ),
 • хляб,
 • маргарин,
 • кофеин (кафе, черен чай, шоколад),
 • алкохол,
 • цигари, и
 • всяка готвена (варена) храна (варенето унищожава кислорода и повишава киселинността на храните),
 • промишлено обработената храна в консерви, която съдържа консерванти, изкуствени оцветители, овкусители, стабилизатори и т.н.

Alkaline-Diet-Foods

Съвременният начин на живот е причината да ядем тези храни поне по три пъти на ден 365 дни в годината и всички тези хранителни продукти са антифизиологични.

Ето защо е добре за здравето да ядем много сурови зеленчуци, които зареждат тялото с кислород и особено много сурови плодове, които дават на тялото още повече кислород.

Водата е важна за производството на кислород. Препоръчително е да се пият по поне 8 чаши всеки ден, но не прекалявайте.

Не консумирайте твърде много рафинирана сол.

Никога не забравяйте, че хроничният стрес е в основата на повечето сериозни заболявания, както и че ракът не е наследствен, тази болест е олицетворение на храненето и на начина на живот.

Съвет за здрави хора:

Практикувайте хранителен режим, съдържащ 60 % алкални храни. Избягвайте продукти, които са в по-голямата си част киселинни (газирани напитки, рафинирана захар и всички подсладители).

Съвет за хора със здравословни проблеми:

Идеалната диета трябва да е 80 % алкална като се избягват всички вредни продукти. Ако имате рак, съветът е да алкализирате тялото си колкото можете повече.

Още по темата: Алкалната диета с която всеки болен от рак трябва незабавно да се запознае

Стъпка 2 : Упражнения

Физическата активност осигурява кислород. Седенето уврежда тялото!

Стъпка 3 : Опитайте се да прилагате следната рецепта

Пийте тази билкова рецепта, за да предпазвате здравия организъм от развиването на тумори:

 • Цветове невен – 60 г
 • Бял равнец (наземната част) – 20 г
 • Коприва листа – 20 г

Приготвяне и употреба:
Залейте една супена лъжица от билковата смес с 250 мл вряла вода и след половин час прецедете течността. Пийте по чаша от този чай всеки ден (на малки глътки).

Прочетете още по темата:

Ефикасна кислородна терапия у дома за перфектно здраве

Истината за рака и етеричните масла от първа ръка, която НИКОЙ онколог няма да ви разкрие

Насищайте тялото си с кислород, поддържането на кислородния баланс предпазва от болести

Водородният прекис унищожава рака

Източник:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.healthyfoodhouse.com/3-amazing-cancer-fighting-tips/&gws_rd=cr&ei=euRvWKm5DYiHaJ2WqYAP

Снимки: Améliore ta SantéS3 amazonaws com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *