Алкалната диета с която всеки болен от рак трябва незабавно да се запознае

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

alkaline-diet-537x335

Балансът на pH нивата в тялото е от голямо значение за всеки човек, не само за пациентите, болни от рак. Цялостното здраве е в голяма степен повлияно от тях, а за да оставаме здрави, ние трябва да поддържаме алкалната среда в тялото си.

Човешкото тяло не се спира пред нищо, за да поддържа леко алкално pH от 7.35, но вредният начин на хранене и стресът могат да променят pH-то му към киселинно, при което заболяванията процъфтяват.

За жалост, поддържането на алкална среда в тялото днес е изключително трудно понеже всички консумираме нездравословни храни, храни богати на химикали и токсини, готови храни, ястия, готвени и претопляни в микровълнови фурни и бързи храни.

Този нездравословен начин на хранене създава киселинна среда в тялото и по този начин силно повишава риска от рак и от редица различни други здравословни проблеми.

Прочетете също: 17 признака че тялото ви е твърде киселинно и 9 начина бързо да го алкализирате

Ето защо е от голяма важност да следваме здравословен, алкален начин на хранене за да възстановяваме баланса в тялото, да ускоряваме оздравяването и да поддържаме доброто си здравословно състояние. Предоставяме на вашето внимание изключително полезна информация за това как да възстановявате pH баланса в тялото си за поддържането на алкална среда в него. Алкалният начин на хранене ще ви помогне да се преборите с възпалението и с редица други заболявания.

Съвети за алкално хранене

1. Алкалният начин на хранене трябва да се основава най-вече на органични зелени листни зеленчуци, карфиол и различни видове зеле, броколи, билки и подправки, коренови зеленчуци, бобови растения, ядки и семена, леща и грах, лук, праз и несъдържащи глутен зърнени храни като ориз в малки количества.

2. Също така, можете да ядете колкото искате плодове и зеленчуци, както и по 60 до 120 грама месо от хранени на паша животни, органично птиче месо или екологична риба по няколко пъти в седмицата.

3. Избягвайте захар, понеже раковите клетки използват повече глюкоза на единица време от здравите клетки. Освен това, захарта намалява съдържанието на магнезий в тялото и по този начин стимулира туморите. „Естествените” захари като агаве и мед също трябва да бъдат премахнати от храната ви. Вместо това можете да консумирате неподсладен ябълков сос, смокини, сушени кайсии или пресен ананас.

Още за алкалната диета: Алкалната диета: Основа за по-добро здраве

4. Професор Т. Колин Камбъл, Ph.D., от Cornell University Cow, проведе проучване, което откри, че млечните продукти са едни от най-причиняващите рак храни понеже съдържат протеина казеин. Ето защо, млечните продукти трябва да се избягва в случай на рак, понеже поради високо производство на киселина, те могат да причинят възпаление, израждане на костите, както и стимулират пролиферацията на рака.

5. Избягвайте зърнени храни, съдържащи глутен, понеже той причинява възпаление. Не трябва да консумирате зърнени храни с високо съдържание на глутен, пшеница, тестени изделия, хляб, зърнени закуски, сладки, торти, мъфини, солети и други печива.

Трябва да ги замените с несъдържащи глутен зърнени храни като киноа, ориз, просо, елда и щир (амарант). Освен това, премахнете от храната си „несъдържащите глутен” готови храни, понеже в тях се използват захар и обработени олиа.

Прочетете също: Проверете киселинността на тялото си

Източник:

http://healthylifeconcept.com/alkaline-diet-info-every-cancer-patient-needs-read-immediately/

Снимка: HealthyHouseIdeas.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Настоящата информация не заменя назначеното ви лечение. Не се самолекувайте на база на нея, пренебрегвайки предписаните ви лекове – тя може само да способства за излекуването ви.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *