ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Електрическите крушки могат да прецакат имунната ви система

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Статията е от 27 май 2019 година

Седенето под тръба, излъчваща гореща живачна пара може да ви разболее. Виж ти.

Зная, че когато представям нещата по този начин, звучи очевидно, че нещо не е наред.

Но именно така милиони хора прекарват дните си: обгърнати в топлата токсична светлина на флуоресцентното осветление.

Ако мислите, че то е напълно безопасно, днес ви представям ново изследване, което трябва да видите.

А след като го прочетете, вероятно ще тръгнете да си търсите нови крушки. Но не се притеснявайте, мога да ви помогна и в това начинание.

Смърт над главите ни: Енергоспестяващите крушки тровят мозъка, нервната система, черния дроб, бъбреците, сърцето…

Изследване разкрива ИСТИНСКИТЕ рискове от флуоресцентното осветление

В експерименти с риби и мишки, изследователите откриха, че флуоресцентното осветление задейства генетична реакция, която причинява полудяването на нивата на възпаление и на функциите на имунната система.

И то не само на някое мъничко място.

Те откриха тази реакция в кожата, където можете да я очаквате, понеже именно до нея достига споменатата светлина. Но те също така откриха реакция и в черния дроб и дори в мозъка.

Това бяха животински изследвания с риби и мишки. Така че са необходими още изследвания, за да се види как точно въздейства флуоресценната светлина на хората. Но не правете грешката да мислите, че тази светлина не ви засяга, просто защото нямате хриле или опашка.

Защото доказателствата против този вид осветление се трупат от години. И в допълнение към проблемите на имунната система, те се свързват с мигрени, напрежение в очите, катаракти, макулна дегенерация и други.

Освежителите за въздуха… свежият аромат на рак около нас

Как да се запасим с по-безопасни електрически крушки

Както вече казах, може би е време да отидем на пазар.

Проблемът с купуването на електрически крушки е навсякъде… дали ще отидете в големите супермаркети или в магазинчето до вас… щандовете с крушки могат да ви объркат:

  • флуоресцентни лампи
  • компактни флуоресцентни лампи (CFLs)
  • LED крушки
  • крушки с нажежаеми жички

Флуоресцентните крушки, които се свързват с имунни заболявания в новото изследване вече не се ограничават само с познатите ни големи и дълги тръби. Компактните флуоресцентни крушки (CFL), както показва името са просто тяхна по-малка версия. Те съдържат живак и несъмнено имат същите вредни последици.

LED крушките са по-безопасни, понеже в тях няма живак, но те пренасят светлина в сините дължини на вълните.

Очите не ги ВЪЗПРИЕМАТ в синьо, но мозъкът ги вижда така – и когато мозъкът вижда синьо, той мисли за сини небеса и ден, така че така и не успява да задейства вечерното освобождаване на хормона на съня, мелатонин.

Това може да доведе до сериозни проблеми със съня.

Ако наистина искате LED крушки, на пазара се предлагат нарастващ брой варианти, които не излъчват светлина в синята гама и много приличат на нормалното осветление. Просто потърсете такива крушки и свикнете да четете опаковките.

Защо се будим посред нощ, причини и как да се справяме

Освен това, на пазара се продават старомодните крушки с нажежаеми жички. Те не са идеални, но са най-добрата възможност, която имаме, особено, ако откриете крушки с пълен спектър.

Естествено, властите, които се опитват да ги отстранят казват, че те са „твърде неефективни”. Те налагат флуоресцентните крушки и вече забраниха няколко вида крушки с нажежаеми жички. А през следващата година ще бъде приложена нова вълна от ограничения.

Когато това се случи, много крушки с нажежаеми жички може завинаги да изчезнат от пазара. Така че непременно се запасете още сега!

от Алис Джейкъб

Прочетете още:

Повечето свещи са токсични колкото цигарите. Свещите, които да използвате!

Опасности от освежителите на въздуха: дишате ли смъртоносен въздух?

7 причини домът ви да не е толкова безопасен, колкото смятате

Множеството ползи за здравето от лампите от хималайска сол

Отрицателни йони за здраве

Как да премахваме негативната енергия от дома си с помощта на лесни прочистващи пространството ритуали

5 стъпки за премахване на живака и на другите токсични замърсители от тялото

Източник:

https://healthiertalk.com/fluorescent-lightbulbs-warning/

Снимка: cristinaferraz.es

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *