Смърт над главите ни: Енергоспестяващите крушки тровят мозъка, нервната система, черния дроб, бъбреците, сърцето…

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Екологичните крушки съдържат живак.

Екологичните крушки съдържат живак. Живакът е мощен невротоксин, който е особено токсичен за децата и бременните. Живакът е особено токсичен за мозъка, нервната система, черния дроб и бъбреците.

Energy-Efficient-Bulbs-Cause-Migraines-Anxiety-And-Even-Cancer

Много от нас се стремим да пестим енергия и пари като заменяме старите стандартни електрически крушки с нови екологични лампи, които спестяват енергия.

Тук си позволяваме да включим, цитат от статия на Бенджамин Зайлер, в която се казва, „Михаел Кауфман, заместник директор в Швейцарската Федерална служба за Енергията обясни в интервю от 25 ноември 2008 г., че повсеместната подмяна на всички крушки с нажежаеми жички с енергоспестяващи ще спести едва 1-2% и признава, че това всъщност е „твърде малко”.

И така, новото поколение енергийно ефективни крушки е толкова токсично, че Агенцията за защита на околната среда на Съединените щати въведе необичаен протокол за спазване в случай на счупване на крушка и изтичане на токсичен газ.

Изследване, проведено от учени от института Fraunhofer Wilhelm Klaudic Institute показа, че тези крушки, ако се счупят в дома ви, отделят 20 пъти повече живак от максимално допустимото количество.

Енергийно ефективните крушки могат да причинят:

 • Виене на свят
 • Главоболия
 • Мигрени
 • Припадъци (апоплектичен удар)
 • Умора
 • Неспособност за концентрация
 • Нервност

Защо трябва да си върнем обикновените електрически крушки?

1. Екологичните крушки съдържат живак.

Живакът е мощен невротоксин, който е особено токсичен за децата и бременните. Живакът е особено токсичен за мозъка, нервната система, черния дроб и бъбреците. Той може също така да причини увреждане на сърдечносъдовата, имунната и репродуктивната системи. Живакът може да доведе до пристъпи на треперене, нервност, безсъние, загуба на паметта, главоболия, рак и Алцхаймер.

Още за живака: Тихият убиец в телата ни

2. Органичните крушки могат да причинят рак.

Нови изследвания, проведени от Питър Браун в Берлин показват, че тези крушки съдържат токсични канцерогени, способни да причинят рак:

 • Фенолът е леко киселинен токсин под формата на кристали, които са получени от катран и се използва в химическата индустрия.
 • Нафталинът е запалимо съединение под формата на кристали, произведено от дестилирането на катран, и се използва като суровина в химическата индустрия.
 • Стирен, ненаситена въглеводородна течност, която се получава като вторичен продукт при производството на нефт.

3. Екологичните крушки излъчват голямо количество UV радиация.

Енергоспестяващите лампи излъчват UV-B радиация и малко количество UV-C радиация. Всеобщо признато е че UV радиацията уврежда кожата (причинява рак на кожата) и очите. Радиацията от енергоспестяващите крушки пряко засяга имунната система и уврежда кожната тъкан в такава степен, че препятства образуването на витамин D.

4. Екологичните крушки използват така нареченото „мръсно електричество”.

Това означава, че ако човек страда от диабет и бъде поставен в среда с енергоспестяващи крушки, нивото на кръвната му захар започва да се покачва. Когато този човек бъде изведен от тази среда, кръвната му захар се нормализира.

Използването на уреди за безопасна енергийна ефективност като трансформират така нареченото мръсно електричество обратно в чиста електрическа енергия.

Накрая, тези крушки са толкова токсични, че не трябва да се изхвърлят в обикновения боклук. Те са опасни отпадъци.

Какво да правим, ако счупим енергоспестяваща крушка:

 • Всички трябва да напуснат помещението (дома).
 • Отворете всички прозорци и врати.
 • Трябва да изключите отоплението, вентилационната и климатичната система и електрическите уреди.
 • Вземете тиксо, картон, влажна хартиена кърпа и стъклен буркан с капак.
 • Не използвайте метла. Метенето още повече ще разнесе живака в цялата къща.
 • Не използвайте прахосмукачка. Тя също допълнително ще разнесе живака в цялата къща.
 • Съберете счупеното стъкло с помощта на тиксо или намокрена хартия и го сложете парчетата в стъкления буркан.
 • Когато сте готови, затворете буркана и плътно залепете капака с тиксо.
 • След като почистите, не влизайте в дома си няколко часа като оставите прозорците отворени.
 • Свържете се с местните власти за правилното изхвърляне на счупената крушка.

Прочетете още: 5 стъпки за премахване на живака и на другите токсични замърсители от тялото

За сега, може да е позволено да се изхвърлят счупени или изгорели компактни флуоресцентни крушки на определени места в някои кметства, в някои пощенски клонове или в някои магазини.

За жалост, лошата новина е, че старите крушки скоро вече няма да са налични

Опасностите от крушките с компактна флуоресцентна светлина (CFL) или от компактните флуоресцентни крушки са отразени със свеж и дори бихме казали смразяващ хумор в това видео (на английски) :

https://www.youtube.com/watch?v=LYKobhX2X5A

Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази статия. Ако намирате информацията за полезна  молим ви да е споделите с приятелите и семейството си. Подкрепата ви за усилията ни да споделяме безплатно информация ще бъде високо оценена.

 

Източници:

http://healthycures.org/the-death-over-our-heads-energy-saving-light-bulbs-are-poisonous-to-the-brain-nervous-system-liver-kidneys-and-heart

http://vane.blog.bg/technology/2012/09/16/energospestiavashti-krushki-ne-blagodaria.1000492
Снимка: healthymotivator.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *