Мазнина в авокадото убива раковите стволови клетки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Авокадото безспорно е една от най-здравословните храни, които можете да ядете. Лично аз го ям почти всеки ден.

avocado-halves

Ако сте фен на тази суперхрана може вече да знаете, че авокадото е отличен източник на здравословни мононенаситени мазнини, витамини и антиоксиданти.

Прочетете още: Храната, която подсилва действието на витамините

Всъщност, авокадото предоставя близо 20 особено важни, подсилващи здравето хранителни вещества като:

  • калий,
  • витамин Е,
  • В витамини, и
  • фолиева киселина.

Но онова, което може да не знаете е че тези малки зелени плодове крият в себе си противоракови ползи.

В изследване, публикувано в списанието Cancer Research, вид мазнина, съдържаща се в авокадото и наречена авокатин В доказано се бори с особено смъртоносната форма на рак остра миелоидна левкемия (АМЛ).

Стволовите клетки на левкемията са убити, здравите клетки остават неувредени

Изследователите откриха, че авокатин В се цели в стволовите клетки на левкемията, които са отговорни за причиняването на повечето случаи на повторение на остра миелоидна левкемия.

При хората над 65 годишна възраст заболяването често е смъртоносно в рамките на пет години и съществуват малко възможности за ефикасното му лечение. Мазнината в авокадото унищожава стволовите клетки на левкемията като оставя здравите клетки неувредени.

Изследователите работят по разработването на лекарство за левкемия на базата на авокатин В, обаче вие можете да си набавите борещи рака вещества като просто ядете авокадо – особено ако белите плодовете правилно.

Опитайте следния трик, за да запазите повечето борещи се с рак каротеноиди

Авокадото е богато на борещи рака каротеноиди, които са най-изобилни в тъмно зелената част от месото, която е най-близо до кората. През 2010 година Калифорнийската комисия по авокадото издаде указания за извличане на най-много ползи от авокадото като го белите правилно.

„Отглежданото в Калифорния авокадо съдържа 11 каротеноиди. Според Службата за селскостопански проучвания към Министерството на селското стопанство на САЩ, авокадото съдържа комплекс от фитонутриенти, включително каротеноиди, които предоставят множество ползи за здравето.

Каротеноидите изглежда предпазват хората от някои видове рак, атеросклероза, и от свързаната с възрастта макулна дегенерация. Изследването на Университета на Калифорния в ЛА показа, че най-голямата концентрация на полезни каротеноиди се намира в тъмно зеленото месо на авокадото най-близо до кората”.   

Още за ползите от авокадото: Суперсемка спира процеса на стареенето и отблъсква грипа

За да запазите частта в авокадото с най-високата концентрация на антиоксиданти просто трябва да го белите с ръце като банан:

  • първо срежете авокадото по дължина около семката
  • като държите всяка половина, завъртете ги в противоположна посока, за да ги отделите от семката
  • извадете семката
  • срежете всяка половина по дължина
  • след това, използвайки палеца и показалеца си просто обелете кората от всяко парче.

Д-р Джоузеф Меркола

Източник:

https://healthiertalk.com/cancer-stem-cells-wiped-out-with-avocado-fat/

Снимка: www.greenstyle.it

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *