Храната, която подсилва действието на витамините

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

aguacate

Просто защото пиете витамини, това не означава, че имате някаква полза от това. Но една важна храна, която трябва да ядете, може да помогне на витамините да ви поддържат по-здрави.

Изследване на Охайския държавен университет показва, че авокадото може да ви помогне да усвоявате повишени количества натурални вещества от зеленчуците, от които тялото ви се нуждае, за да произвежда витамин А и да го вкарва в употреба.

Така че, ако ядете авокадо с храни като моркови, домати или спанак, вие ще усвоявате повече каротеноиди (антиоксидантните растителни пигменти) и тялото ви ще превръща повече от тези каротеноиди във витамин А – антиинфекциозния мастно разтворим витамин.

Полученият витамин А стимулира имунитета ви, подсилва плодовитостта, поддържа кожата ви здрава и да прави зрението ви по-добро.

Изследователите откриха, че ако човек яде авокадо с морков, това:

  • Повишава усвояването на бета каротина 6.6 пъти.
  • Умножава усвояването на алфа каротина 4.8 пъти.
  • Кара тялото да повиши производството на витамин А 12.6 пъти.

Карл Лоу

Източник:

The food that makes your vitamins work harder, 16 July 2014

http://easyhealthoptions.com/food-makes-vitamins-work-harder/

Снимка: ecancerlatinoamerica.org

Още полезни комбинации от храни ще откриете тук

Очаквайте още статии за авокадото скоро.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *