Как да направим устните си по-пищни само с няколко щриха

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

lips and gloss

Искате устните ви да са по-сочни и ярко изразени, но не сте родени с гена на Джоли? Постигнете го със следните лесни трикове, които ще ви отнемат по-малко от 2 минути. Също както подчертаваме контурите на лицето, създаването на илюзията за по-плътни устни зависи най-вече от играта на акцентите и сенките.

Пищните устни променят вида на цялото лице, придавайки му по-мистериозен фам фатал вид. Най-добрата част (освен че е невероятно лесно и не изисква намесата на пластичен хирург) е че вмешателството е едва забележимо, така че можете да го прилагате и през деня, а вечер можете да засилвате ефекта и да си придавате по-драматичен вид.

Какво ни трябва

  • Ексфолиант за устни или мека четка за зъби 
  • Маркер за подчертаване на устните (било то под формата на молив, стик или пудра)
  • Молив за устни с телесен цвят, един или два тона по-тъмен от устните ви

Ексфолиране

Не, не си въобразявате – устните наистина изглеждат по-големи и пухкави когато са гладки. Освен това, кой иска сухи и напукани устни? Отървете се от кожички и неравности с помощта на мека четка за зъби или с ексфолиант за устни като просто нанесете малко балсам за устни и търкате с четката си за зъби до постигането на кадифена кожа и ето, готови сте да започнете!

Накарайте устните си да изпъкнат

Вземете перлен продукт за подчертаване на устните като Benefit High Beam или Watts Up, и нанесете точица точно над купидоновата извивка (малката, подобна на лък извивка в средата на горната устна, която има формата на горната част на сърце). След това го втрийте добре! Така нанесеният продукт отразява светлината и придава по-триизмерен вид на устните.

Очертайте

Целта сега е да очертаем леко устните и изкуствено да създадем отенъци. Леко очертайте купидоновата си извивка с мек молив с един тон по-тъмен от естествения цвят на устните ви. (В САЩ и Канада: Estee Lauder Double Wear Lip Pencil в цвят Spice и Wet n Wild Lip liner в цвят 666 Brandy Wine са идеални за очертаване на устните.) Не че трябва да се придържате точно към тези марки и цветове, просто си набавете леко по-тъмен цвят, за да създадете нюанси и дълбочина. Сега очертайте средната част на долната си устна като нанасяте линията леко под естествената линия на устната. С четка или с пръст лекичко разнесете, така че да няма крещящи линии, но очертанието, нанесено с молива все още леко се забелязва.

Придайте релеф

Ако ще слагате червило, сега е моментът да го нанесете. Червилото не е наистина необходимо при всичките тези трикове, но ако не можете без него, давайте. Само избягвайте по-тъмните цветове, защото те карат устните да изглеждат по-тънки. Ако не използвате цвят, вземете безцветен блясък за устни (гланц) или мъничка точица от продукта, който използвахте за подчертаването на устните (над купидоновата извивка) като я нанесете в средата на долната устна и я разнесете добре до смесване с останалите нанесени мазила.

Ако искате устните ви наистина да изглеждат по-големи, наред с тези трикове използвайте такъв гланц за устни, който има уплътняващ ефект като Too Faced Lip Injection и Buxom Full On Lip Polish. Тези червила са чудесен избор, но не се изненадвайте, ако усетите изтръпване или дори парене по устните си! В тези мазила има съставка, която всъщност разширява кръвоносните съдове и повишава притока на кръв към устните като по този начин ги прави да изглеждат по-пищни. Усещането наистина изчезва след около 30 минути, а устните остават леко по-пухкави от обичайното.

Все пак трябва да кажем, че козметиката и червилата не винаги са безвредни, така че използването им често-често не е за препоръчване. Очаквайте рецепта за натурален гланц за устни скоро, както и още рецепти за безопасни и направени от естествени съставки козметични средства, с които освен красиви да бъдете и здрави.

Източник:

http://www.healthbeautylife.com/fake-fuller-lips-in-2-minutes/?utm_source=Outbrain&utm_medium=CPC&utm_campaign=Beauty%20Fashion%20Food

Снимка: www.anazahra.com

Прочетете още по темата:

Двата килограма отрова, които не знаехте, че поглъщате

Три рецепти за екзема и здрава кожа

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *