Прясното мляко и напълняването вървят ръка за ръка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Неприятната истина зад любимата напитка на Америка

В последните години млечната промишленост заявява че млечните продукти са ефикасни инструменти за отслабване. Милиони долари се харчат за рекламирането на това твърдение. Но научен преглед на фактите не оставя място за съмнение: нито приема на млечни продукти, нито приема на калций насърчават отслабването, а вместо това прясното мляко и напълняването вървят ръка за ръка.

Ейми Джой Лана от Университета на Северна Каролина в Ашвил е съавтор в задълбочен преглед на 49 клинични изпитания, изследващи „влиянието на прясното мляко, млечните продукти или приема на калций върху теглото на тялото и ИТМ (индекса на телесната маса)”. Изследванията са проведени между 1966 и 2007 година; някои включват спазването на диети, други не.

От тези 49 изпитания само 5 са показали отслабване, едно е показало по-ниска степен на напълняване, 41 не показват каквото и да било въздействие, ав 2 от изследванията хората, които пиели прясно мляко напълнели.

Авторите смятат че очевидната връзка между прясното мляко и свалянето на килограми в някои изследвания се дължи на други фактори като например:

 • Физически упражнения
 • Намален прием на газирани напитки
 • Навиците, свързани с начина на живот
 • Повишен прием на фибри, плодове и зеленчуци

Неинформирането на хората за това днес е превърнало прясното мляко и напълняването в проблем. Освен че определено не спомага за свалянето на килограми, прясното мляко носи още редица други неприятни рискове за здравето, които индустрията се опитва да крие от хората.

Фрактурите на кости са само един пример за проблемите от пиенето на прясно мляко. Макар че със сигурност сте чули, че прясното мляко изгражда силни кости, това изобщо не се потвърждава от изследванията. Харвард провежда 12-годишно Изследване на здравето на медицински сестри с участието на 78000 жени. В това изследване онези от тях, поставени в категорията „пиещи много прясно мляко” преживели повече фрактури от онези, които пиели малко или никакво прясно мляко.

Пиенето на прясно мляко също така се свързва с повишен риск от огромен брой други заболявания, включително от…

 • Затлъстяване
 • Сърдечни заболявания
 • Диабет
 • Рак на простатата
 • Алергии
 • Рак на гърдата
 • Хроничен запек
 • Ушни инфекции
 • Колики (при бебета и деца)
 • Астма
 • Кожни заболяванияcalf nursing

Франк А Оски, бивш директор на катедрата по педиатрия на университета Джонс Хопкинс обобщава, „Няма причина да пием краве мляко в който и да било период от живота си. То е предназначено за телета, не за хора”. Кой би могъл да оспори това? И една последна забележка: Ако храним телетата с прясното мляко, което ние пием, те навярно (не доказано вярно е!) ще загинат.

Ако все пак изберете да се наслаждавате на млечни продукти от време на време, непременно избирайте органични такива. Конвенционалните млечни продукти често съдържат пестициди, хормони и антибиотици.

Даника Колинс

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/milk-and-weight-gain/#axzz3Cgh7CzBp

Снимка: gentleworld.org

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *