10 признака за автоимунно заболяване и как да го излекуваме

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

i feel good 50718_t

Автоимунните заболявания засягат повече от 50 милиона американци, голям процент от които са жени. Всъщност и аз самата имах автоимунно заболяване, наречено Грейвс. Автоимунните заболявания се считат за 10-то сред водещите причини за смърт при жените под 65 годишна възраст. Те се проявяват в голямо разнообразие и включват ревматоиден артрит, диабет тип 1, заболявания на щитовидната жлеза, лупус, псориазис, множествена склероза и други и могат да причинят много различни видове симтоми в цялото тяло, които варират от леки до тежки по природа. Но какво представляват те, какво ги причинява, и как се лекуват?

Какво представляват автоимунните заболявания?

Автоимунните заболявания, както се подразбира от самото им наименование е имунна реакция, причинена от системно възпаление, което кара тялото да напада само себе си

Макар че има много различни видове автоимунни заболявания и че те могат да засегнат много различни органи, в същността си те всички си приличат в това, че са имунна реакция, причинена от системното възпаление, което кара тялото само да атакува себе си. Имунната система е много сложна система за осигуряване на безопасността на тялото, която й позволява да идентифицира всички чужди субстанции, които влизат в него или с които човек влиза в допир. Ако имунната ви система счита нещо за опасно, тя произвежда антитела, за да отблъсне вредните нашественици.

Автоимунните заболявания се появяват когато тялото работи усилено, за да се предпазва от нещо потенциално опасно като алерген, токсин, инфекция или дори храна и не успява да направи разграничение между нападателя и частите от самото тяло. Бъркайки някои видове тъкани с вредни субстанции, тялото насочва тези антитела срещу себе си и така всява хаос в собствените си органи.

Какво причинява автоимунните заболявания?

Има много основни фактори, които могат да накарат хората да развият автоимунно заболяване. В този процес определено действа скрит генетичен компонент. Обаче, дали тези гени ще бъдат изразени или задействани, всъщност зависи от множество други фактори като токсини, тежки метали като живак или микотоксини от плесени, инфекции като кандида, Епщайн-бар и вируса херпес симплекс и най-важното хронично възпаление, свързано с чувствителност към храните – особено непоносимост към глутен. Има важна връзка между автоимунните заболявания и непоносимостта към глутена.

10 признака, че може да имате автоимунно заболяване

Ако изпитвате, който и да било от тези симптоми, особено комбинация от няколко от тях, вие може би имате автоимунно заболяване.

1. Болки в ставите, мускулни болки или треперене

2. Отслабване, безсъние, непоносимост към топлина или ускорено сърцебиене

3. Периодично появяващи се обриви или изривания, чувствителност към слънцето, обрив с формата на пеперуда през носа и бузите

4. Затруднено концентриране или фокусиране

5. Чувство на умора или хронична умора, напълняване или непоносимост към студ  

6. Падане на косата или бели петна по кожата или вътре в устата 

7. Стомашни болки, кръв или слуз в изпражненията, диария или язви в устата

8. Сухота в очите, устата или кожата

9. Изтръпване или мравучкане в дланите или стъпалата

10. Множество спонтанни аборти или кръвни съсиреци

Какво трябва да направите, ако подозирате че имате автоимунно заболяване?

Конвенционалните лекари лекуват само симптомите

Ако подозирате, че имате автоимунно заболяване най-важните стъпки за спирането или излекуването на заболяването и на симптомите са да определите и след това да лекувате основната причина за него. Конвенционалните лекари лекуват само симптомите на автоимунните заболявания; те не се интересуват да търсят основната причина за тях. Често пъти те предписват лекарства като противовъзпалителни, стероиди или имуносупресанти. Всички тези лечения не успяват да се справят с основната причина за автоимунното заболяване първо на първо, и макар че може да са ефикасни в краткосрочен план, те не са дългосрочно решение.  Леченията, включващи имуносупресанти повишават риска от тежки инфекции и рак когато се пият в продължение на дълги периоди от време.

Прочетете в частност: Как да се излекуваме от лупус в 5 стъпки

Определянето на това от кое именно автоимунно заболяване страдате е труден процес. Симптомите може да са неясни, а автоимунните заболявания могат да се проявяват по толкова много начини, като засягат щитовидната жлеза, мозъка, кожата или други органи. Тясното сътрудничество с лекар, който да прегледа анамнезата на семейството ви, да открие рисковите ви фактори от инфекции, чувствителност към храни и токсини, както и да ви изслуша внимателно, за да открие как всичките ви симптоми са свързани е основна част от оздравяването. Този специалист ще спомогне за насочването ви към лаборатории за откриването на основната причина за заболяването ви.

Какъв е моят подход на лекуване на автоимунните заболявания ?

Моят подход спрямо пациентите, за които се знае или се подозира, че имат автоимунно заболяване е незабавно да ги поставя на хранителен режим с пълно елиминиране, така че да изключат дванадесетте най-големи причнители на възпаление сред храните.  Аз също така им препоръчвам да изключат всички зърнени и бобови храни, ако мислят че могат. Лектините в зърнените и бобови храни бяха уличени като фактор предизвикващ автоимунни заболявания.

Трябва да знаете и за следния случай: Жена се излекува от множествена склероза, астма и мигрена без лекарства

Нареждам пълно изследване на изпражненията, за да се видят нивата на полезнитебактерии, да се провери за инфекции и за пропускливи черва. След това прилагам функционалният 4 R подход за лечение на червата. Това е особено важно! Повече от 80% от имунната ви система е в червата. Ако човек има автоимунно заболяване, то по дефиниция той има пропускливи черва, които трябва да оздравеят, защото иначе той няма да може да излекува заболяването си.

Проверявам нивата на различни антитела в кръвта и търся скрити или основни инфекции.

След като направя всичко това, ако симптомите не са изчезнали напълно аз търся скрити токсини като живак и микотоксини. Ако намерим тежки метали, аз често подлагам пациентите си на орално хелиращо лечение. Ако намерим микотоксини, карам пациента да ремонтира дома си.

Зная от личен опит колко съкрушителна, объркваща и плашеща може да бъде диагнозата за автоимунно заболяване. Аз също така зная, че конвенционалната медицина предлага само лечение на симптомите, а не реално излекуване на заболяването.

Съветвам ви да намерите практикуващ лекар в своята област, който да ви помогне да стигнете до основната причина на заболяването и да ви помогне да го победите. Това може да се направи.

Д-р Ейми Майърс

Източник:

http://eatlocalgrown.com/article/11334-10-signs-you-have-an-autoimmune-disease-and-how-to-reverse-it.html?fb_ref=elgSbr

Снимка: www.buamai.com

Прочетете още по темата:

Обичай червата си, лекувай червата си, излекувай се

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “10 признака за автоимунно заболяване и как да го излекуваме

  1. Някой знае ли кои са дванадесетте храни и в какво се състои този "хранителен режим с пълно елиминиране"?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *