Жена се излекува от множествена склероза, астма и мигрена без лекарства

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Как замених предписаните ми лекарства с храна и етерични масла

(NaturalNews) През март 2014 година ми поставиха диагнозата множествена склероза (МС). Днес, 11 месеца по-късно, симптомите ми са на практика вече изчезнали. И не само че симптомите ми на МС изчезнаха, но аз вече не пия лекарства за другите симптоми на заболявания, от които страдах от повече от 30 години като астма и мигрена. Аз съм на 98% здрава. Отдавам подновеното си здраве на промените, които направих в начина си на хранене.

Natural-cold-sore-remedies1

Когато почувствам симптоми

От време на време аз все още изпитвам симптоми, особено ако ям нещо, което не трябва. Симптомите могат да се появят отново и от стрес, фактори я околната среда или излагане на токсини. Открих, че когато изпитам някой симптоми, етеричните масла ми действат добре.

Ще се наложи да преминете през изпитания и грешки, за да откриете кои масла ще действат за вас. Понякога отнема време да се намери правилното масло или комбинацията от масла, които ще свършат работата. Най-важното е да се започне с качествени терапевтични масла. Ако не намерите облекчение с дадено етерично масло, опитайте друго, друга комбинация от масла или направо друга марка.

Маслата, които помогнаха на мен

Най-тежкият симптом на МС при мен (освен парализата), бяха мускулните спазми. Те не ми позволяваха да спя, а всички знаем колко труден може да е живота когато не сме спали няколко нощи подред.

Маслото от босилек беше първото, което предостави известно облекчение на мускулните ми спазми. Маслата от сандалово дърво и ливан (тамян) също помогнаха. След известно време попаднах на маслото за дълбоко подновяване на тъканите на Шилинтън – смес от маслата от вечно зеленото растение Gaultheria, ментол и кайен.

Астматичка съм откакто се помня. Сега, като усетя свиване в гърдите или леко затруднение в дишането, вече не посягам към инхалатора. Сега грабвам смес от масла, наречена “Breathe”. Капвам капка или две върху ръцете си, разтърквам ги и ги слагам пред лицето си. Поемам бавно 5 дълбоки вдишвания и всеки симптом на астмата незабавно изчезва. Ако почувствам каквито и да било алергични симптоми, капвам пет капки масло от лавандула, лимон и мента в растителна капсула и я гълтам. Не съм използвала инхалатор от повече от 6 месеца.

(Внимавайте: етеричните масла са силни и не трябва да се използват без надзора и указанията на експерт.)

За мигрените използвам масло от лавандула и след това добавям ментово масло. Използвам също бленд от ливан, сандалово дърво, иланг-иланг и мента. Тази невероятна смес е известна с това, че регенерира клетките и най-вече възстановяването на невроните (нервните клетки). Тя помага както на симптомите на МС (слабост и липса на равновесие), така и на симптомите на мигрена.

Как се нанасят маслата локално

Симптомите, от които страдате ще определят как да използвате маслата. Етеричните масла могат да се разпръскват във въздуха или по друг начин да се вдишват, да се нанасят директно върху кожата (локално), както и да се взимат вътрешно. Когато маслата се нанасят локално, вие можете или да ги нанасяте направо върху кожата от бутилката или да използвате масло основа. Добро правило за следване е когато се опитвате да нанасяте маслата върху голяма повърхност (гърба, краката и т.н.) да използвате първо масло основа.

Когато лекувам мускулни спазми, аз нанасям първо органично кокосово масло върху крака си. Това помага на етеричното масло да се разпределя равномерно и да не попива на едно място. След това капвам етерично масло върху ръцете си и го разнасям върху кокосовото масло. Можете да правите и „пирамида” от масла. Намажете от едното върху кожата си и след това намажете другото отгоре.

Когато усещам, че ще получа мигрена, аз използвам маслата (лавандула и мента) направо и след това ги наслагвам. Нанасям ги направо върху местата на болка и в основата на врата си. Нанасям ги и върху слепоочията си и на кожата зад ушите надолу по протежение на челюстта.

Табаните на стъпалата, китките и зад ушите надолу към челюстта са чудесни места за нанасянето на всяко масло с цел бързо абсорбиране. Кожата на тези места е тънка, така че терапевтичната полза от маслото бързо се проявява като то се усвоява в кръвотока и действа бързо.

Джули Уалес

 

Източник:

http://www.naturalnews.com/048538_essential_oils_medications_natural_remedies.html

Снимка: www.completeherbalguide.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Настоящата статия е информативна и не предполага самолечение. Не се самолекувайте на база на тази статия, а се обърнете към личния си лекар или към добър ароматерапевт или друг специалист, който да ви насочва в използването на етерични масла. Внимавайте, етеричните масла са силни и не трябва да се използват без надзора и указанията на експерт.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “Жена се излекува от множествена склероза, астма и мигрена без лекарства

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *