Рициново масло, най-добрият естествен лифтинг на лицето в 4 стъпки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

castor-oil

Ако ви кажем, че ежедневното миене на лицето с масло ще направи кожата ви здрава и блестяща, може да си помислите, че сме полудели. Обаче, именно това е методът, който хиляди жени твърдят, че ги е дарил с най-хубавата кожа в живота им.

Може и да се изненадате, понеже секторът на красотата в голяма степен е убедил почти всички ни, че се нуждаем от специални, пълни с химикали почистващи средства, за да освобождаваме кожата на лицето си от мазнините, потта, мърсотията и бактериите, които се натрупват по нея през деня. За жалост, тези почистващи средства наред с вредните неща отнемат и полезните, естествени мазнини като придават усещане за сухота на най-големия ни орган – кожата.

И каква е следващата ни стъпка? Нанасяме овлажнители, също пълни със синтетични химикали и токсини, в опит да върнем влагата в кожата си. Повечето от нас зациклят в този безконечен цикъл на използване на скъпи продукти за премахването на мазнините от кожата си, единствено за да се опитат да върнат влагата обратно в нея с други скъпи продукти.

Хората, които практикуват метода на почистване с масло, твърдят че е възможно да  прекратите този скъпо струващ и вреден цикъл – като миете кожата си с масло.

Какво представлява този метод:  

Основното предварително условия на миенето с масло е че като масажирате кожата си с хранително масло, вие разтваряте нежеланата мазнина и другите нечистотии, попаднали в порите ви. Обаче, за разлика от купените в магазина почистващи препарати, вие заменяте „мръсните” мазнини в порите си с чисти и полезни такива.

Според опита на много жени този метод води до по-малко обриви, по-малко бръчки, намалени сухота и възпаление и по-младежки изглеждаща кожа като цяло.

Маслата:

За да практикувате метода на почистване с масло, ще трябва да смесите рициново масло с друго по-меко масло.

Рициновото масло представлява естествена стипца или (адстрингентно) стягащо средство и е най-мощното масло що се отнася до почистването и разтварянето на мазнината и нечистотиите по кожата. То е също така антибактериално. Забележка: Рициновото масло е силно, така че никога не трябва да се използва в чистата си форма върху кожата.

Рициновото масло трябва да се смесва с друго естествено, органично масло. Това е маслото, което ще върне влагата в кожата ви. Най-използвани за смесването са студено пресованото кокосово масло и студено пресования зехтин, както и маслото от жожоба, маслото от гроздови семки, маслото от авокадо и маслото от кайсия. Непременно купувайте масла с високо качество и терапевтична стойност.

Ако имате нормална кожа, започнете с равни части рициново масло и масло за смесване. Първия път опитайте една чаена лъжичка рициново масло и една чаена лъжичка масло за смесване. Ако имате суха кожа, може да намалите количеството рициново масло, а ако имате мазна кожа, да увеличите количеството му.

Методът:

1. Без предварително да миете лицето си, наплискайте го с топла вода. Това ще помогне за отварянето на порите.

2. Леко нанесете сместа от маслата върху цялото си лице. Масажирайте в посока нагоре около две минути и след това оставете маската върху лицето си още 30 секунди до една минута.

3. Намокрете кърпата си за лице с гореща вода, разтворете я и я поставете върху лицето си.

4. След около минута използвайте кърпата, за да изтриете маслото от лицето си.

Макар че този метод определено е по-естествен и по-евтин от повечето методи за почистване – особено, ако използвате често употребявани масла като зехтин или кокосово масло – вие трябва да знаете някои подробности. Първото е че може да отнеме известно време на кожата ви да се приспособи към метода, ето защо в началото може да изпитате повишено възпаление или раздразнение.

Също така, за спазването на този метод е нужно повече време, отколкото при използването на закупено от магазина почистващо средство и може да са необходими няколко опита, за да определите най-доброто съотношение на маслата за себе си. Обаче, ако не се откажете, ще откриете, че си е струвало търпението.

Така че, ако търсите напълно естествен начин за почистване на лицето си, който оставя кожата ви с младежки вид и така добре овлажнена, каквато преди да я измиете – и ако сте достатъчно смели обилно да мажете лицето си с масло – това може да е вашият метод! Опитайте го и ни кажете как го намирате.

~The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/best-natural-4-step-face-lift-castor-oil/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N150126

Снимка: www.remoingay.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *