Стареене на клетките, дехидратация, омега-3 мастни киселини

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

A bottle of omega 3 fish oil capsules

Може би вече сте чували това и преди…

Трябва да пиете по осем до 10 чаши вода на ден, за да поддържате здравето си.

Някога чудили ли сте дали това наистина е вярно?

Много съм мислил по въпроса и мога да ви кажа, че НЕ е вярно.

По време на моите проучвания направих няколко открития за водата, жаждата и обезводняването, които могат да ви изненадат.

Първо, ние не можем винаги да разчитаме на естествения „сигнал за жажда” на тялото си докато се обезводняваме.

Някога през Палеолита телата ни са ни показвали кога се нуждаем от вода и ние сме откликвали, но днес има противоречащи си сигнали, които прекъсват този процес. При високите нива на токсини в заобикалящата ни среда ние се нуждаем от повече вода за да се освобождаваме от тези отрови, а телата ни не са имали време да се адаптират и развият според тази необходимост.

Второ, ние непрестанно се разсейваме от хиляди стимули и това ни затруднява да „чуваме” вика на тялото си за вода. Това е придружено от пиенето на други напитки през целия ден като кафе, чай, газирани напитки и алкохол. Дори докато кафето и алкохолът извличат водата от тялото ни и повишават обезводняването, ние лъжливо смятаме, че утоляваме жаждата си.

Има и трета причина за незабелязване и пренебрегване на сигнала за жажда. Оказва се, че много от симптомите за обезводняване може да се вземат за последици от стареенето.

Много от моите пациенти над 50-годишна възраст не осъзнават че обезводняването може да причини и симптоми, които те често приписват на стареенето като болезнени стави, загуба на паметта и чупливи коса и кости, както и бръчки.

Лекът не е толкова прост колкото си мислите.

Повечето лекари ще ви кажат просто да пиете повече вода. Но вие можете да пиете препоръчаните осем до 10 чаши вода на ден и въпреки това да бъдете опасно обезводнени.

Това е така понеже клетките ви се затрудняват да усвояват водата с остаряването.

И именно затова пиша тази статия днес.

С остаряването мембраните на клетките се втвърдяват. Това блокира навлизането на основни хранителни вещества и кислород в клетките, както и изхвърлянето на отпадни продукти от тях.

Това уврежда здравето на клетките. Те стават по-уязвими от причиняващите заболявания свободни радикали и по-податливи на вируси и автоимунни заболявания.

Истината е че здравето, жизнеността и младежкият вид са пряко свързани не само с това колко вода пие човек, но и с това колко добре тялото поема водата в клетките си.

За щастие, има лесен и евтин начин за подобряване на хидратирането на клетките, който в същото време осигурява множество допълнителни ползи за здравето.

Омега-3 мастните киселини са съществени за лекуване на обезводняването

Клетъчните мембрани са изградени основно от мастни киселини, които помагат в поддържането на гъвкавостта на мембраните, така че клетките да могат да усвояват вода.

Тъй като тези мембрани се втвърдяват с възрастта, човек трябва да им осигурява постоянно есенциални мастни киселини, за да ги поддържа гъвкави и здрави.

А най-добрият начин да прави това е като повиши приема си на омега-3 мастни киселини.

Новаторски изследвания показват, че омега-3 мастните киселини играят важна роля в поддържането на гъвкави клетъчни мембрани и на хидратирани клетки, така че те да функционират както трябва.

Но това не е всичко. Омега-3 мастните киселини могат да помогнат и за увеличаването на повърхността на клетъчните мембрани така че повече вода и хранителни вещества да проникват през тях.

Малко познатите ползи като тези са причината, поради която наричам омега-3 мастните киселини „супер хранителни вещества”. Повечето лекари ще ви кажат да ги пиете за проблеми с холестерола и при атеросклероза. Но те преборват и множество заболявания свързани с възрастта като артрит, Алцхаймер, диабет и дори рак.

Техните многостранни ползи за здравето са причината поради която ги препоръчвам като една от основните хранителни добавки на практика на всичките си пациенти.

Прочетете още по темата: НАИСТИНА ЛИ СЕ НУЖДАЕМ ОТ ПО 8 ЧАШИ ВОДА НА ДЕН?

Ето как да хидратирате тялото си…

С комбинация на правилен прием на вода и на омега-3 мастни киселини можете да си подсигурите клетките ви да си набавят цялата хидратация от която се нуждаят, за да се чувствате и изглеждате млади постоянно.

Започнете с пиенето на много вода. Ако познавате състава на тялото си, пийте по 30 мл за всеки половин килограм телесна маса. Ако не го правите, стремете се да пиете по шест до осем чаши вода на ден.

Ако изберете да пиете вода от чешмата, набавете си справка за качеството на водата от компанията доставчик. След това изследвайте водата, която пиете. Има комплекти за тестване на проби вода за бактерии, олово, пестициди, нитрати, нитрити, хлор, pH, твърдост и арсеник. Комплекти можете да си набавите на amazon.com и Home Depot.

Ако чешмяната вода се окаже замърсена, използвайте въглероден блокиращ филтър. Търсете филтър, който премахва частици с големина по-малка или равна на 1 микрон в диаметър за предпазване от паразити.

Ако изберете бутилирана вода, нека е в стъклени бутилки. Ако стъклените бутилки не са възможни, избягвайте пластмасови бутилки с кодове за рециклиране #3 и #7.

В допълнение на яденето на говеждо месо от хранени на паша животни и диво уловена риба, най-добрият ви избор за поддържането на гъвкави клетъчни мембрани е да пиете хранителни добавки с омега-3 мастни киселини, които съдържат еикозапентаенова  киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA)…

Хранителните добавки са най-добрият начин за повишаване на нивата ви на EPA-DHA. Аз препоръчвам масло от крил и масло от сепия на пациентите си.

Крил са малки ракообразни с кратък живот, което означава, че те не поглъщат много замърсители. Омега-3 мастните киселини в крил маслото се складират в фосфолипидна форма вместо като триглицериди, което помага на DHA да преминава по-добре през клетъчните мембрани. Животът на сепията също е кратък. Освен това, тя живее дълбоко под водата далече от токсините, които са по-близо до водната повърхност.

Пийте поне по 500 мг DHA и по 60 мг EPA всеки ден в комбинация от масло от сепия и масло от крил с астазантин, мощен антиоксидант, който предпазва фосфолипидните клетъчни мембрани от увреждането, причинявано от свободните радикали. В идеалния случай бихте искали да пиете по 1500 мг до 2000 мг комбинирани омега-3 мастни киселини на ден.

За доброто ви здраве,С тези лесни промени в храненето можете да живеете по-добре и да не боледувате, като в същото време хидратирате клетките си и ги поддържате здрави.

Ал Сиърс, MD, CNS

Източник:

http://blogs.naturalnews.com/surprising-natural-cure-dehydration/

Снимка: duocphamnatech.vn

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *