Масажирайте тази точка на тялото си и изпитайте Чудото!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

su-san-li

Японска легенда разказва как някога един човек наследил много ценна информация от баща си – за Дзу Сан Ли, „точката на дълголетието” или „точката на стоте заболявания”.

Следвайки съвета на баща си, мъжът всеки ден масажирал тази точка и през живота си станал свидетел на раждането и смъртта на няколко императори. Масажирането на тази точка е един от най-старите методи на лечение на Изток, който се практикува от няколко хиляди години. Човешкото тяло има 365 точки и 12 основни меридиани, който факт напомня за броя на дните и месеците в годината.

Техниката, използвана в този масаж (акупресура, натиск с пръсти върху конкретна точка) се основава върху ученията за меридианите и каналите, свързвани с определени органи. В китайската медицина тялото се разглежда като енергийна система и масажът може да повлияе върху протичането на енергията и върху функционалното действие на органите.

Активирането на точката Дзу Сан Ли ще предостави на тялото ви подмлядяващ и лечебен ефект и ще го предпазва от остаряване. В Китай тази точка е известна като „точка на дълголетието”, а в Япония като „точка на стоте заболявания”. Върху тялото точката Дзу Сан Ли се намира точно под капачката на коляното.

За да я намерите покрикте коляното си с дланта на съответната ръка. Точката се намира между ноктите на кутрето и безименния пръст под формата на малка издатина върху костите. Ако не можете да я намерите по този начин, опитайте като седнете на пода със стъпала плътно допрени в пода. Придърпайте крака към себе си без да вдигате стъпалата от пода. Ще забележите издадена част под коляното си – сложете пръст върху нея и заемете начална позиция. Точката, която натиснахте с пръст е Дзу Сан Ли.

С какво е свързана тази точка и защо японците я наричат „точката на стоте заболявания”?

Дзу Сан Ли контролира работата на органите, намиращи се в долната половина на тялото. Тя контролира функциите на гръбначния стълб в частите, които отговарят за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт, храносмилателния тракт, половите органи, бъбреците, надбъбречните жлези. Като масажирате Дзу Сан Ли вие ще повишите действието на надбъбречните жлези, които са най-мощните жлези и действат като основните защитници на човешкото здраве.

Те секретират адреналин, хидрокортизон и други важни хормони в кръвта. Ако масажирате „точката на дълголетие” ежедневно, вие можете да нормализирате функциите на надбъбречните жлези в тялото, които са:

 • нормализиране на кръвното налягане;
 • нормализиране на нивата на глюкозата и инсулина;
 • потискане на възпалителните процеси в тялото;
 • регулиране на имунната система.

Други ползи от масажирането на точката Дзу Сан Ли са:

 • подобрено хранисмилане;
 • лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт;
 • лекуване на последиците от инсулт;
 • добиване на самочувствие и увереност;
 • преодоляване на стреса и напрежението;
 • подобряване здравето на сърцето; и
 • вътрешна стабилност.

Смята се, че като масажира тази точка човек може да подобри самоувереността си, да елиминира стреса и да намери вътрешно спокойствие и да се излекува от импотентност, хълцавици, запек, гастрит и уринарна инконтиненция. Също така се счита, че този масаж ще подобри имунната система и че човек ще влезе във форма и ще е здрав до края на живота си.

Кога е най-добре да се прави този масаж

Този масаж е най-добре да се прави сутрин, преди хранене. Масажирайте всеки крак девет пъти с кръгообразно движение по посока на часовниковата стрелка като ги редувате в продължение на около 10 минути. Преди да започнете, се настанете удобно и се отпуснете. Успокойте дишането си и се концентрирайте върху чувствата си. Важно е да сте в състояние на храмония и да сте уверени, че започва процес на лечение. Правете масажа в седнало положение.

Любопитен факт е че върху точката Дзу Сан Ли може да се сложи скилидка чесън, това помага при инфекции, но не трябва да се прилага повече от един или два часа, зачервяването на кожата ще ви покаже кога да махнете скилидката.

Потопете се в състояние на хармония и позволете на лечебния процес да започне. Този масаж има стимулиращ ефект. Можете да се масажирате с пръстите си или с зърнени култури от всякакъв вид (елда, овесени ядки, ориз и т.н.).

Казват, че ако човек прави масажа вечер ще остлабва с по 400 – 500 грама на седмица.

Внимавайте да не правите масажа точно преди да си легнете, защото той може да причини безсъние.

Можете да масажирате точката Дзу Сан Ли всеки ден, но той е особено полезен по време на новолуние. През месец октомври на 2015 година новолунието започва на 13, четвъртък. Кога е новолунието през следващите месеци можете да видите тук 

Прочетете още: Лунна диета при пълнолуние и новолуние

Непременно масажирайте тази точка сутрин в осем поредни дни след започването на новолунието, както е описано по-горе. Така ще укрепите имунитета си, ще подобрите работата на органите си и максимално ще забавите процеса на стареене на тялото.

Масажирането на точката преди хранен ще подобри паметта ви, работата на сърдечносъдовата и на храносмилателната системи.

Можете да масажирате и двата крака едновременно след хранене, за да облекчавате стрес, нервност, раздразнителност, главоболия и проблемите със съня.

Вечер масажирайте краката си един по един в посока обратна на часовниковата стрелка. По този начин ще подобрите метаболизма си и това ще ви помогне със свалянето на килограмите.

 

Източници:

http://www.healthylifetricks.com/massage-this-point-of-on-the-body-and-experience-the-miracle/

https://miradentrodetidespierta.wordpress.com/2014/12/16/zu-san-li-el-punto-de-las-100-enfermedades-en-tu-cuerpo-esto-es-lo-que-pasara-si-lo-masajeas/

Снимка: www.nrttv.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *