Лунна диета при пълнолуние и новолуние

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

blue-moon-

От векове хората свързват луната с магия, космос, романтика и циклични явления. Научно е доказано, че когато луната влиза в нова фаза в геомагнитното поле на земята настъпва промяна.

Луната влияе на океанските приливи, растежа на растенията, отглеждането на животните и има силно въздействие върху емоционалното и физическо състояние на хората. Не е учудващо, че при пълнолуние много от нас се чувстват странно. Някои хора стават по-дейни, други са депресирани, а трети се изпълват с нови идеи и се захващат за работа.

Експертите казват, че най-лесният и ефикасен начин да поддържаме нормално тегло е като спазваме лунната диета. Дали ще решите да спазвате лунна диета само при пълнолуние или при всичките четири промени във фазите на луната през месеца, зависи от вас. Решението можете да вземете като се запознаете с поредицата, която ви представяме през юли. Във всеки случай, ако спазвате указанията, единият или повече дни лунна диета най-малкото ще пречистят тялото ви.

Лунна диета на д-р Кристиан Дюрафур при новолуние и пълнолуние.

Счита се, че при пълнолуние и новолуние е добре да спазваме диета. Защо? Ето отговора на президента на Международната федерация за фито- и ароматерапия, лекаря и терапевт д-р Кристиан Дюрафур:

Тези дни в месеца променят атмосферното налягане и движението на водата. Пълнолуние – време за отливи, когато водата е синоним на плътност.

При новата луна се случва обратното, водата се разстила и причинява прилив.

Благодарение на тези външни процеси в нашите тела също настъпва промяна в метаболизма (разграждането на водата и на микроелементите).

При пълнолуние, водата от вътреклетъчните пространства, движеща се вътре в клетките преминава в обратния процес и излиза от клетките на тъканите. Вземайки предвид тези особености, периодично се спазва диета, която подобрява движението на водата в тялото и пречисва тялото като ускорява премахването на мазнините и токсините от него.

Диетата при пълнолуние се основава на използването на течности. Тя помага за справяне със задържането на течностите в тялото.

Лунната диета извлича водата от тялото, изхвърля токсините и стимулира процеса липолиза или декомпозиране на складираните в клетките мазнини.

Лунната диета стимулира организма и помага за използването на всичките запаси от ензими, които са необходими за смилането на храната и за усвояването на хранителните вещества.

Препоръки

Всяка от двете дадени тук лунни диети може да се проведе по два начина: кратка (24 часа при пълнолуние, а при новолуние за около 36 часа), както и удължена (продължаваща до 6 дни)

Странични ефекти – не се препоръчва при някои метаболитни заболявания като диабет или заболявания на кръвта.

Диета при пълнолуние:

Диета 24 часа:

Диетата започва в навечерието на пълнолунието и продължава 24 часа. Менюто се състои от течности. Можете да пиете вода (изворна, преварена, минерална), прясно изтискани сокове, които имат диуретични свойства. Най-добре е да се пият прясно изстискани сокове от плодове и зеленчуци.

Резултатът няма да закъснее. Отслабването ще е между 250 г до 1 кг тялото е пречистено и подпухването намалено.

Шест дневна диета:

На първия ден (който се пада три дни преди деня в който ще гладувате) се ядат само сурови или варени зеленчуци. Следващите два дни и два дни след гладуването (виж дадената по-горе диета) се ядат само ананас и гъби (яжте по четири пъти на ден).

Ананасът има диуретичен ефект и предпазва от натрупването на мазнини. Гъбите трябва да се сварят на пара или да се сготвят с подправки и студено пресован зехтин. Гъбите са с малко калории и съдържат протеини, които са храна за мускулите.

Предупреждение: Не трябва да спазвате тази диета повече от шест дни (в които се включва и единия ден гладуване)!

Фазите на луната можете да проверявате в статията: Лунната диета, откровено за вас

Източник: Мoon diet during new moon and full moon; http://lunaf.com/english/moon-diet/full-moon-new-moon-diet/

Снимка: www.space.com

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *