Децата зарибявани от хранителните компании да затлъстяват

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

fast food obesity

Дилърите на наркотици, които продават вредни субстанции на деца пасти да ядат що се отнася до хранителните компании. Изследванията показват, че производителите на храни, които продават мазни нездравословни храни на деца са се научили как да задействат мозъчни импулси за зарибяването на децата до живот с храните с ниска хранителна стойност, които им опропастяват здравето.

Процентът на затлъстяване в детска възраст се е утроил през последните три десетилетия. Огромен допринасящ за това фактор: Хранителните компании харчат повече от $10 милиарда долара годишно в САЩ за пласиране на храни и напитки на деца. Около 98 процента от храните, рекламирани на децата по телевизията са мазни, сладки и солени нездравословни храни.

Изследване в Мисури-Канзас сити и Медицинския център на университета на Канзас показва, че компенсаторните центрове в мозъците на затлъстелите деца са особено податливи на телевизионните маркетингови послания, рекламиращи нездраволсовни храни. Когато учените използват функционален магнитен резонанс, за да сравнят реакцията в мозъка на 10 деца с нормално тегло с реакциите на 10 затлъстели деца на възраст 10-14 години те откриват, че колкото повече тежали децата, толкова по-силно било активирането в  компенсаторните области на мозъка им.

Изследователите смятат, че децата се нуждаят от обучение, за да могат да не се поддават на подмамващите ги сигнали на вредните храни, с които хранителните компании помпат мозъците им.

„Това изследване осигурява предварително доказателство, че затлъстелите деца може би са по-уязвими на влиянието на рекламите на храни. Един от ключовете към подобряването на свързаното със здравето вземане на решения може да се открие в способността за подобряване на самоконтрола”,  отбелязва изследовател д-р Аманда Брус.

Източник: Easy Health Options, Obese Children Brainwashed By Food Companies, 15 July 2013

Снимка: www.guardian.co.uk

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *