Битовата техника застрашава здравето на бебето в утробата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

uterus danger

Според заключенията на 13 годишно изследване, „Излагането на зародиша в майчината утроба на електрически и магнитни полета от електрониката и уредите в дома доказано повишава риска на детето от прекомерно напълняване с 50%”.

Безжичните устройства и домашните уреди разпръскват магнитни полета, които човек не може да види или докосне. Но тази енергия разстройва здравето на зародиша.

Изследователите откриха, че при бременните жени, изложени на магнитните полета, излъчвани от уреди като маши за коса, вибриращи масажори, електрически одеала, затоплени водни легла, музикални уредби, компютри, телевизори, овлажнители на въздуха, микровълнови и електрически печки има по-голяма вероятност да родят деца, предразположени към затлъстяване и към други здравословни проблеми.

По време на изследване, публикувано в списанието Nature’s Scientific Reports, жените носели уред, измерващ нивата на магнитните полета по време на бременността. Изследването продължило 13 години. При децата в утробата, които били изложени на умерени електрически полета имало 50 процента по-висок риск от затлъстяване или от наднормено тегло. При децата с най-високо излагане на магнитни полета рискът се покачвал на 84 процента.

„Бременността е особено важен етап от развитието, който е сред най-уязвимите периоди по отношение на излагането на влиянията на околната среда”, казва Де-Кун Ли, принатален епидемиолог и водещ автор на изследването. „Заключенията показват, че електромагнитните полета като се започне от микровълновите печки и се стигне до безбройните безжични устройства, може би допринасят за риска от затлъстяване в детска възраст. Това заключение може да спомогне за намаляването на затлъстяването при децата и за по-доброто разбиране на епидемията от затлъстявания. Като при всяко научно откритие, резултатите трябва да бъдат потвърдени от други изследвания”.

       Магнитните полета и здравето

Изследователите също така забелязаха връзка между магнитните полета и диабета, високите нива на глюкоза и разстройството с дефицит на внимание и хиперактивност (ADHD) при хора и животни участвали в предишни изследвания.

„Излагането на електромагнитни полета по време на бременност може да повлияе на развитието на зародиша, включително върху ендокринната и метаболитната му системи, предразполагайки новороденото към по-висок риск от затлъстяване”, казва Ли.

Макар че изследователите казват, че няма нужда да се паникьосваме и напълно да отбягваме света на жиците, може би е добра идея бременните жени да ограничават излагането си на магнитни полета. Те изобщо не трябва да използват електрически одеала, трябва да излизат от кухнята когато микровълновата печка работи (или направо да не използват такава!!!) и може би да се въздържат от ползването на сешоар.

Сам Роли

Източник: Easy Health Options, Home Appliances May Threaten the Health of Babies in the Womb, 31 July 2012

Снимка: www.mykiddyoffers.co.uk

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *