Древен чай сваля 5 години от възрастта ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

green-tea-youth

Кои са напитките в списъка ви за пазаруване? Забързайте малко походката си!

Легендарен чай защитава гените, ДНК-то и младостта ви! Когато започнах да практикувам медицина, предупреждавах своите пациенти само за не много от напитките, които те избираха да пият. Съветвах ги да ограничават приема си на алкохол, газирани напитки прясно мляко – или да ги избягват напълно.

Но през последните няколко десетилетия… леле! Списъкът на нещата за избягване става все по-дълъг и по-дълъг.

В наши дни в магазините се продават всякакви напитки. Повечето от тях са нездравословни и не стават за консумация.

Освободете се от сладката заблуда… за HFCS

Газираните напитки и чайовете в кенове или бутилки са пълни с високо-фруктозен царевичен сироп (HFCS) и изкуствени подсладители. Плодовите сокове бъкат от захари, сиропи и изкуствени съставки. А повечето зеленчукови сокове съдържат достатъчно натрий за отварянето на мина за добиване на сол.

Дори спортните напитки и хранителните шейкове често съдържат прекомерни количества захар, натрий и изкуствени подсладители. Вече сме ви разказвали историята за това какво прави прясното мляко с тялото ви.

3 изненадващи неща се случват щом спрете да пиете прясно мляко

Примамливо е да посягаме към тези напитки когато сме в магазина. Те понякога утоляват жаждата. Но със сигурност няма да направят нищо друго, което да ви е полезно.

Колко хубаво би било да знаем, че има ефикасен и напълно натурален начин за справяне с различни видове здравословни проблеми? Такъв, който не изисква операция или лекарства?

Обаче, от лечебна гледна точка, има напитка, която е призната за „лек за всичко” от векове. И днес най-напредничавите изследователи непрестанно потвърждават ползите за здравето, предоставяни от тази легендарна напитка.

Химическо съединение, скрито в зеления чай се бори с рака

Става дума за нещо, което можете да пиете по няколко пъти на ден и да откриете, че се чувствате и изглеждате малко по-млади – и изпълнени с новооткрита енергия, която ви кара да стъпвате малко по-енергично.

Коя е тази чудесна и мистериозна напитка?

Тя някога редовно присъстваше в новините. Но вече не чуваме много за нея.

Говоря за зеления чай. И макар че търсачите на новини не се превъзнасят вече по тази напитка в наши дни, невероятните ползи за здравето, произтичащи от пиенето на зелен чай си остават все така важни и практически приложими, както винаги. А може би и дори повече, защото днес знаем повече за зеления чай от когато и да било.

Скорошни изследвания показват, че пиенето на само две до три чаени чаши зелен чай на ден предпазва гените ни, запазва ДНК-то ни непокътнато и ни поддържа по-млади по-дълго време.

Нека обясня…

От една страна, зеленият чай действа на генетично ниво. Всъщност той снижава увреждането на гените ни с около 20%.

Може да си мислите, че сте родени с определен брой гени и точка. Но увреждането на тези гени се случва докато стареем. И ето кое е важното. Гените на някои хора се увреждат по-лесно, отколкото гените да други хора. След появата на увреждане, то може да предизвика всякакъв вид проблеми – рак, сърдечни заболявания, депресия и дори затлъстяване.

Така че всяко защитно действие, което можете да си набавяте от зеления чай е голяма полза що се отнася до гените ви, а това е голям плюс що се отнася до отблъскването на свързаните с възрастта заболявания.

Удължите ли теломерите си вие удължавате живота си

Но нещата отиват дори още по-далеч…

Споменавали сме вече за теломерите. Това са поредици от ДНК, намиращи се в краищата на хромозомите в човешкото тяло. И именно тези отрязъци на ДНК правят възможно деленето и репликирането на клетките ви. Те също така запазват генетичния ви код.

Обаче, при теломерите съществува голям проблем. С деленето на клетките и с остаряването на хромозомите, теломерите се скъсяват все повече и повече. И колкото по-бързо се скъсяват теломерите ви, толкова по-бързо стареете.

Теломери, смях и АКГ = формула за дълголетие и здраве

Скъсените теломери ви излагат на повишен риск от много здравословни проблеми като:

  • Сърдечносъдови заболявания
  • Деменция
  • Затлъстяване и инсулинова резистентност
  • Хронично възпаление
  • Емфизема
  • По-чести настинки и инфекции на горните дихателни пътища
  • Рак на панкреаса
  • Рак на дебелото черво
  • Множествена склероза
  • Цьолиакия

По-дългите теломери от друга страна се свързват с крепко здраве и по-дълъг живот.

И, знаете ли какво?

Хората, които пият по около три чаени чаши зелен чай всеки ден имат по-дълги теломери от хората, които не го правят. И те не са леко по-дълги… те са много по-дълги! Всъщност, пиещите зелен чай имат теломери, които са около пет години по-млади, отколкото теломерите на хората, които не пият зелен чай.

Това се казва добра новина, нали? И няма никаква причина да не започнете да се наслаждавате на това да сте по-млади и по-здрави веднага.

Зеленият чай предотвратява рака на кожата

Просто инвестирайте в качествен чай мача, лонгджинг или друг зелен чай по ваш избор и се наслаждавайте на по няколко чаши от него – горещ или студен – всеки ден.

Не си падате по пиенето зелен чай? Не се притеснявайте. Можете да се възползвате от защитните свойства с помощта на хранителна добавка, съдържаща зелен чай. Търсете добавка, която съдържа епигалокатехин галат (EGCG) и по стандарт тя трябва да съдържа 60% полифеноли.

Понеже сега е лято, в запарения зелен чай можете да добавяте лед, различни плодове като боровинки, праскови, пъпеш… билки като мента… парченца лимон… мед и каквото обичате да добавяте в разхлаждащите си напитки. Дръжте голяма кана студен зелен чай в хладилника и го изпивайте в рамките на 24 часа след приготвянето.

През зимата, разбира се, можете да добавяте обичайните мед, лимон, мента…

от Д-р Дейвид Блайуайс

Още по темата:

Съединение в зеления чай помага в лечението на синдрома на Даун

Дали този популярен чай не крие смъртоносна тайна?

10те чудеса на зеления чай мача

Източник:

http://www.advancednaturalmedicine.com/general-health/ancient-beverage.html

Снимка: ScienceDaily

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *