Лечение на хронични заболявания у дома 1

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hqdefault (1)

Добре дошли в портала на здравето: Здрави всеки ден започва поредица в три части за лечението на хронични заболявания у дома с кислород, озон, сауна и детоксикация при лаймска болест, фибромиалгия, синдром на хроничната умора и множествена химическа чувствителност.

       Джил Наймарк е автор и журналист, която пише често по здравни и научни въпроси за национални издания. Г-жа Наймарк има и лаймска болест. Д-р Байрон Уайт е натуропат, който страда от лаймска болест и използва редица терапии в домашни условия, за да се справя успешно с хроничната болест.

Кислород при лаймска болест

Преди три и половина години в един приятен юнски следобед животът ми сякаш се претърколи от една скала в свободно падане. Разхождах се в градина в Кънектикът и дванайсет дни по-късно на сгъвката на коляното ми се появи голям червен обрив и класически случай на лаймска болест. Макар че започнах да взимам антибиотици веднага, аз изпитах кошмарно влошаване на здравето.

Антибиотиците спряха, но не убиха инфекцията. С безотказната атака на спирохетите в нервните ми тъкани, аз усещах електронни зумери, които непрекъснато звънтяха в тялото ми. Страдах от вертиго, ужасна жажда и страхотни болки във врата и гърба. Мореше ме и умора, толкова силна, че си мислех, че ако продължи аз постепенно ще се изтощя и ще умра.

Ето така започна моята одисея, която още не е приключила, макар че сега се подобрявам стабилно и без да използвам антибиотици. Докато правех изследвания, аз се запознах и сприятелих с начетен натуропат, който самият страда от лаймска болест, д-р Байрън Уайт. Заедно съставихме протокол от лечебни терапии, които човек може да прави у дома си – и които разбира се трябва да бъдат наблюдавани от вашия лекар. Тези терапии са насочени да възстановят кислорода в хипоксичните клетки, да убиват патогените, да спомагат за детоксикацията на черния дроб, дебелото черво и цялото тяло и да използват хипертермия за подобряване на имунната функция и метаболизма и да помагат на тялото да се поти и изхвърля токсините. Тези неразбрани, оздравителни терапии включват както отколешни натуропатични техники, така и съвсем модерни инструменти, и са идеални за химически чувствителните хора, които не толерират лекарства.

Пригоден към конкретния човек подход в собствения ни дом ни позволява да се освободим от болестта и да оздравеем бавно, постепенно и с нужните почивка и лекота. „Важно е лечението да се пригоди към човека, а не човека към лечението”, обяснява д-р Уайт. Тялото на всеки човек преминава през естествен цикъл на усилване и детоксикация докато оздравява.

ЛЕЧЕНИЕ У ДОМА: ТРИ ОСНОВНИ МОМЕНТА

Преди да започнете оздравителния процес е важно да знаете, че:

1) Без значение колко ще се влошат нещата, вие можете да се подобрите.

2) Търпението е ключов фактор, защото всяко тяло е различно и трябва да си дадете време за изпитания и грешки, за цикли на подобрение, както и за грешки и неуспехи. Мислете си, че сте на лов за съкровище и следвайте следите по пътя си.

3) Ако е възможно търсете терапии, които можете да провеждате у дома си в удобно за вас време и обръщайте внимание на това как тялото ви реагира като обсъждате всичко с лекар на когото вярвате, който ще ви направлява докато оздравявате.

Бележка на Здрави всеки ден: Музиката на Жан Мишел Жар също може да ви подейства добреhttps://www.youtube.com/watch?v=TlBIQqIPaGg

ХИПЕРБАРЕН КИСЛОРОД: Възстановяване на цялото тяло

Първата терапия, която и двамата с д-р Уайт използваме е тази с хипербарен кислород. И двамата имаме хипербарни кислородни камери, които в значителна степен допринасят за здравето ни. Тези домашни камери са одобрени от FDA, и могат да се закупят по предписание на вашия лекар, налягането в тях е с ниски, безопасни нива —4.5 psi, или около 3 метра под водата в морето. Те често се наричат „умерени” хипербарни кислородни камери. С използването на кислороден сгъстител и медицинска тръба те могат да повишат нивата на кислород в тъканите до 400%.

Лечението с хипербарен кислород предизвиква отчетливо повишение в способността на белите кръвни телца да унищожават бактериите, спомага за израстването на нови  кръвоносни съдове, насища тъканите с оздравяващ кислород, който помага за спиране увреждането от страна на токсините и спира растежа на анаеробните бактерии. Те също така подобряват и функцията на мозъка. Специалистът в умерената хипербарна терапия, д-р Гюнтер Хюсер, откри, че при използването на тези камери, циркулацията на кръвотока в мозъка се подобрява (с използването на специални скенер изображения) само след десет процедури. Д-р Рет Бергерон предлага такива процедури в своите две клиники близо до Атланта, Джорджия. Повечето хора с хронични заболявания страдат от хипоксия, отбелязва той. ‘Умерената хипербарна процедура е показала, че е също толкова ефикасна, колкото са леченията с по-високо налягане и пациентите харесват начина, по който тя ги кара да се чувстват.’

Първата хипербарна камера в медицината е направена от британски лекар през 1662 година. Обаче, хипербарните лечения едва наскоро станаха възможни у дома с използването на портативни камери, които могат да се използват в удобно за пациента време и честота. Човек може да ги използва, както при хронично заболяване, така и да се отърве от настинки и грипове веднага щом усети първите симптоми, а също и за да се чувства в добра форма и кондиция.

Преди да инсталирам камерата у дома си, аз страдах от убийствено главоболие, което наричам „лаймгрена” и което ме поваляше веднъж или два пъти на седмица. Откакто имам камерата от миналия юли, главоболието изчезна, енергията, храносмилането и съня ми се подобриха. Но най-голямата полза за мен се състои в това, че всичките ми неврони, които сякаш бяха охлабени и разцентровани и трептяха и бръмчаха, сега са синхронизирани отново и действат както трябва. Дори понякога се унасям в сън. Така че камерата се превърна в любимото ми място, нещо като утроба, в която се чувствам добре и в безопасност два пъти в седмицата.

Трябва да се отбележи, че много хора спят по време на сеанса или пък се отпускат и изпитват спокойствие.

Усилва се дейността на парасимпатичната нервна система, а това е необходимо при всички процеси на оздравяване. Всъщност, при хроничните заболявания симпатичната нервна система често е доминираща и може да предизвика нервност, превъзбуда, свръх-активност, трудности със съня и дерегулация (спад) на хормоните и невротрансмитерите. Хипербарното лечение спомага за възстановяването на баланса в тялото.
Тази терапия връща тялото ви в кондиция, то действа на по-оптимални обороти, изхвърля ненужния въглероден окис, с набавянето на повече кислород, тялото има повече енергия и така започва да се детоксикира. Така че с минаването на времето, човек може да усилва налягането според усещането на собственото си тяло и при болните това води до бавното изчезване на невропатичната болка, а умората, балансът и проблемите с паметта постепенно се подобряват.

Има и други начини за повишаване нивата на кислород, но искрено казано, те далеч не са така мощни, защото не вкарват кислород в тъканите. Знаем за пациент с лаймска болест, който вдишва кислород през тръбичка докато седи в гореща вана, за да засили циркулацията на кръвта. За хората, които са добре, леките упражнения или карането на стационарно колело, докато вдишват кислород също помагат. И накрая, една пациентка на легло приемала хранителна добавка с кислород, наречена DiOxychlor наред с хранителна добавка, наречена наттокиназа, която спомага за изчистването на фибрина от кръвта и позволява на хранителните вещества да достигат по-лесно до клетките. Тя почувствала подобрение след като комбинирала двете хранителни добавки и днес тя е на 90% възстановена.

(следва продължение)

Джил Наймарк и Байрън Уайт, натуропат

Ето и останалите две части от статията:

Лечение на хронични заболявания у дома 2

Лечение на хронични заболявания у дома 3

Случайно откритие води до най-големия пробив за здравето след пеницилина 

Източник:

http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?libid=10041

Снимка: www.youtube.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *