Маслото на крадците, 5 незаменими рецепти

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Thieves Oil (1)

Вече ви представихме маслото на крадците. Вие вече знаете, рецептата е измислена от крадци през 15 век. Според популярната теория, четирима крадци създали мазило, за да се предпазват от чумата докато обират тежко болни и мъртъвци. Когато ги хванали, крадците си признали, че използват формулата и разкрили рецептата, за да смекчат наказанието за престъпленията си.

Без значение дали тази история е вярна или не, етеричните масла в лекарството са антисептични, противовирусни, антибактериални и противоинфекциозни. Те стимулират имунната система, кръвообръщението и дихателната система и предпазват от грип, настинки, бронхит, пневмония, възпалено гърло, рани и други. Изпитания в наши дни доказват ефикасността на формулата, а изследванията откриха, че тя убива бактериите във въздуха почти на 100 процента.

Както вече знаете, маслото на крадците е направено от масло от карамфил, лимонено масло, масло от розмарин, масло от евкалипт и масло от канела.

Ако използвате маслото на крадците върху кожата си, тогава трябва да го разредите с базово масло като кокосовото или със зехтин. Маслата от канела и карамфил се считат за горещи масла, което означава, че могат да причинят зачервяване и усещане за парене върху кожата ако се нанасят директно. Също така помнете че мъничко от маслото на крадците свършва МНОГО работа!*  Необходимо е да използвате само по капчица две, не повече.

Ако ви трябва още по-силна формула, просто увеличете петкратно обичайната доза при правенето на маслото на крадците и ще получите следната формула:

200 капки карамфилово етерично масло
175 капки  лимонено етерично масло
100 капки  канелено етерично масло
75 капки евкалиптово етерично масло
50 капки розмариново етерично масло

Всички остнали подробности за разреждането на тази концентрирана формула можете да видите тук.

*Бележка: Флакон от 15 ml етерично масло съдържа приблизително 250 капки, а флакон от  5 ml съдържа приблизително 85 капки.

А сега ви представяме още няколко употреби на маслото на крадците:

Спрей за всичко от маслото на крадците:

Това е спрей разтвор, използван за всичко – за почистване и дезинфекция на пространството в дома и около него, за пречистване на въздуха и за премахване на неприятните миризми…

1 капка от етеричното масло на крадците на всеки 30 мл вода.

Първо капнете маслото, след това добавете водата. Така се размесват по-добре. Разтръсквайте силно преди всяка употреба.

Основна рецепта с маслото на крадците за външна употреба и масаж:

1 капка от маслото на крадците на всеки 4 капки базово етерично масло по ваш избор.

Масажирайте стъпалата си (точките вита флекс), кръста, врата и зад ушите.

Този разтвор се използва за всички без изключение. За бебета също, обикновено само на стъпалата. Първо проверете за поносимост.

Бележка: Тази рецепта за маслото на крадците е отлична за ежедневна употреба за предпазване от микроби, особено през зимния сезон на настинки и грип.

4thieves1

Маслото на 4-та крадци – Оцет

Съставки:
1/4 ч.ч. от маслото на крадците (вижте рецептата тук)
2 ч.ч. ябълков оцет или достатъчно, за да покрият билките напълно
Пресни билки по ваш избор
евкалипт, канела, лимон, карамфил, розмарин, мащерка, мента (джоджен), градински чай, лавандула и т.н.
Сложете в стъклен буркан и оставете да преседи 6 до 8 седмици преди употреба.

Сапун за ръце

Добавете пет капки от маслото на крадците в 240 мл обикновен течен сапун или в разтворен във вода сапун, за да си приготвите дезинфекциращ, напълно естествен сапун за ръце. Сипете в стъклен контейнер за течен сапун с помпа.

Ароматерапия

Капнете няколко капки от маслото на крадците във пулверизатор или дифузър. Дишането на пари от евкалипт си остава лек, признат от древни времена за простуда в гърдите и кашлица. Освен това, някои или всичките масла подобряват настроението ви. Лимонът и розмаринът често се казва че имат повдигащо настроението въздействие

Тази информация е единствено с образователна цел и не е предназначена за диагнозиране, лечение, третиране, предпазване от болести и не заменя съветите на лицензираните практикуващи лекари

Източник: http://mountainroseblog.com/thieves-oil/#sthash.8LWgBtNr.dpuf

Снимки: balmyremedies.blogspot.com;  life.gaiam.com

Прочетете още по темата:

Маслото на крадците, древна ефикасна смес от етерични масла

Направете си сами маслото на 4-та крадци

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Настоящата статия е информативна и не е предназначена за самолечение. Етеричните масла са много полезни, но могат да бъдат и опасни, ако не се използват в съответните дози, разредки и по предназначение. Неизползвани правилно, те имат сериозни странични ефекти. При използването им, непременно спазвайте указанията на опаковката. Преди да използвате етерични масло, непременно се консултирайте с добър ароматерапевт, натуропат или билкар.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *