Направете си сами маслото на 4-та крадци

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

thievesoil-e1356748288406

Ето и обещаната рецепта на маслото на крадците, както и няколко употреби.

Има много версии на рецептата за маслото на крадците. Тя е силна против бактерии, вируси и инфекции и се използва в магически рецепти и заклинания, както и като лекарство. Но първо нека представим още един вариант на историята на тази полезна за всеки дом формула.

Историята на четиримата крадци

Крадците всъщност били търговци, които внасяли подправки като канела и карамфил от Индия. Когато се разразила чумната епидемия, мореплаването и търговията спрели. Като не можели да въртят търговия тези търговци на подправки бързо привършили парите и им се наложило да търсят начини да се издържат.

След като всички се боели да докосват трупове, те решили да ограбват домовете и мъртвите тела на жертвите на чумата. Взимали дрехи, бижута, тенджери и тигани и ги разменяли или продавали за храна и пари. Те знаели, че няма да се разболеят, ако натъркали телата си с оцет, етерични масла и определени подправки.

Планът им сработил и те успели да изградят много доходен бизнес със заложни къщи. Докато Кралят не открил какво става…

Когато Кралят чул историята за крадците, той пожелал да научи тайната им. Искал да разбере как те можели да докосват телата на мъртвите без да се разболяват! Как успявали да се предпазят от страшната болест?

Той изпратил да ги заловят. Четирима от крадците били заловени и доведени пред Краля. Той ги накарал да избират, да споделят тайната формула на „имунитета” си или да изгорят на кладата. Четиримата крадци избрали да разкрият тайната формула.

Кралят незабавно разпоредил да разлепят тайната формула на крадците в целия град.

Това е историята на четиримата крадци, измислили рецептата през 15 век.

Следва класическата рецепта, но вие можете да я съобразите със своите предпочитания като промените количествата или добавите други антибактериални етерични масла като тези от чаено дърво, риган, мащерка, градински чай,  ревансара, лавандула, хвойна, исоп, дафиново дърво или бял бор.

Маслото на 4-та крадци – рецептата

Съставки:

40 капки карамфилово етерично масло
35 капки  лимонено етерично масло
20 капки  канелено етерично масло
15 капки евкалиптово етерично масло
10 капки розмариново етерично масло

Дръжте в контейнер от тъмно стъкло.

Ако използвате маслото на крадците върху кожата, то ще трябва да го разредите с базово масло като кокосово масло или зехтин (или някое от изброените по-долу масла).. Маслата от канела и карамфил се казва, че са „горещи”, което означава че могата да предизвикат зачервяване или парещо усещане върху кожата ако се нанасят директно. Също така знайте че мазилото е МНОГО силно! Необходими са ви само капка-две.

Така че смесете всички етерични масла в базово масло като:

бадемово масло,
масло от кайсиеви ядки,
масло от авокадо,
кокосово масло,
масло от семена на вечерна иглика
масло от гроздови семки,
лешниково масло,
масло от конопено семе,
масло от жожоба,
масло от сусамово семе,
масло от шеа,
слънчогледово масло (олио)
масло от витамин Е, масло от ему

Разбъркайте и дръжте сместа в бутилка от тъмно стъкло, далеч от топлина и слънчева светлина за предпочитане на хладно. Тя е много силна и при употреба трябва да се разрежда.

Как да разреждаме маслото на крадците

Необходим ви е само 1 до 2% разтвор от маслото на 4-та крадци, което ще ви спести пари и  лесно се разрежда.
Капнете от 6 до 12 капки от маслото на 4-та крадци в 30 мл базово етерично масло от изброените по-горе.
1 ч.ч. = 240 мл, така че ще ви е необходима 1/8 ч.ч. от базовото етерично масло или друг разтворител.

Как да използваме маслото на крадците

Има много начини за използването на маслото на крадците, тук даваме някои от най-основните:

– За дезинфекция и пречистване на въздуха у дома или на работното място, капнете 2-3 капки от сместа в дифузьор, пулверизатор или в съд с вряща на тих огън вода на печката. Оставете парата да се разпространява във въздуха приблизително 20-30 минути. Това е особено полезно, ако у дома или на работното място има болен.

– Направете универсален антибактериален спрей за почистване и дезинфекциране на дома и работното място. Това е идеално за офис пространства и посещавани от много хора места! Напълнете бутилка за пръскане (пулверизатор) с вода и добавете 1-2% разтвор от маслото на крадците, както е указано по-горе. Напръскаите плотовете, бюрата и другите повърхности. Непременно разтръскайте бутилката преди да пръскате, защото маслото и водата естествено се делят.

– Използвайте 1-2% разтвор от сместа от етерични масла в базов разтворител като вода или алкохол за пръскане на ухапвания от насекоми, обриви от отровен дъб и отровен бръшлян за снижаване на възпалението, сърбежа и дразненето.

– Използвайте сместа от етерични масла в 1-2% разтвор с органично масло от жожоба или зехтин.  Използвайте като масажно масло при мускулна треска, болки ниско в гърба, врата и стъпалата. Можете от време на време да намазвате кожата през деня, за да се предпазвате от настинка и грип и за да стимулирате имунитета.

– При запушен нос и кашлица, смесете 1-2% разтвор от сместа в органично масло от жожоба или зехтин и натрийте под носа и върху гърдите. Или капнете 1-2 капки в купа гореща, отдаваща пара вода и вдишайте парата под кърпа за облекчаване на състоянието на конгестия.

Забележка: Етеричните масла са много концентрирани и силни течности и могат да са вредни ако не се използват внимателно и както трябва. Маслото на крадците е особено силна смес от етерични масла и може да причини раздразнение при прилагане върху кожата, дори и в разредени количества. Съветване предпазливост при употребата на етерични масла и не препоръчваме приемането на етерични масла вътрешно. Дръжте етеричните масла далеч от деца. Не препоръчваме използването на тази рецепта при бебета и деца (малки или по-големи).

Източник: Make your own 4 Thieves Oil, 27 May 2013

http://herbalhealthcare-daw.blogspot.com/2013/05/make-your-own-4-thieves-oil.html

http://mountainroseblog.com/thieves-oil/
Снимка: www.revivedkitchen.com

Прочетете още: Маслото на крадците, древната ефикасна смес от етерични масла

Още рецепти вижте в статията Маслото на крадците, 5 незаменими рецепти

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Настоящата статия е информативна и не е предназначена за самолечение. Етеричните масла са много полезни, но могат да бъдат и опасни, ако не се използват в съответните дози, разредки и по предназначение. Неизползвани правилно, те имат сериозни странични ефекти. При използването им, непременно спазвайте указанията на опаковката. Преди да използвате етерични масло, непременно се консултирайте с добър ароматерапевт, натуропат или билкар.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *