Женените хора е по-вероятно да доживеят до старостта

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

married-couples

Женените на средна възраст и слабите им места са тема на безброй комедийни филми. Но сега същите тези хора може да се окаже, че ще се смеят последни. Изледване на университета Дюк показа, че женените на средна възраст имат по-добър шанс да доживеят до дълбока старост от неженените си връстниици.

Когато учените анализираха данните за оцеляване на повече от 4800 души, участващи в изследване, наречено ‘Изследване на сърцето на алумни от университета на Северна Каролина’, те откриха че наличието на партньор на средна възраст предпазва от преждевременна смърт. Хората, които изобщо не са се женили е повече от два пъти по-вероятно да умрат рано, в сравнение с онези, които имат стабилен брак през живота си на възрастни. Ако човек е неженен или загуби партньора си и не си намери друг, това повишава риска от ранна смърт на средна възраст и от по-малка вероятност за оцеляване до старостта.

Изследователите заключават: „Нашите резултати показват, че вниманието към безбрачните модели на съжителство е вероятно да стане по-важно за онези от поколението между 1946 и 1964 година. Тези модели изглежда предоставят различни нива на емоционална и функционална социална подкрепа, което доказано се свързва със смъртността. Социалните връзки в средата на живота са важни, защото ни помагат  да разберем преждевременната смъртност.”

от Карл Лоуи

Източник: Easy Health Options, Married People More Likely To Survive Middle Age, 11 January 2013

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, променяте, нито да използвате статиите и материалите в сайта Здрави всеки ден за каквато и да е публична или търговска цел. Можете да споделяте тази статия във вида, в който е, както е взета от нашия сайт като упоменете, че тя първо е публикувана в zdravivsekiden.com.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
Зареждане...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *