5 естествени билкови лека за алергиите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Beautiful-pink-magnolia

Тече ви носът? Сърбят ви очите? Кашляте? Ако сте от хората, които страдат от сезонни алергии, облекчете ги с тези изпитани във времето китайски билкови лекове, които помагат за спирането на алергиите още в зародиш.

Като начало е добре да знаете какво се случва в тялото когато то е атакувано от алергии. Предназначението на имунната система е да открива и да се бори с нещата, които са чужди за тялото. В повечето от случаите това е полезно, защото предпазва тялото от бактерии, вируси и други потенциално вредни субстанции. Но в случая с алергиите, имунна система преиграва спрямо даден патоген или частица, като мобилизира цялата си мощ и предизвиква тежко възпаление и алергични симптоми като сърбящи, сълзливи очи и запушен нос. За щастие натуралната китайска медицина използва много естествени билки и лекове за облекчаване на алергиите.

1. Копривата успокоява възпалението.

Копривата е известна с това, че се бори с възпалението и също така помага при сърбящи, зачервени очи. Търсете листа от коприва на капсули или чай в магазините за здравословни храни.

2. Цветовете на магнолията носят облекчение.

Цветовете на магнолията са друга ефикасна билка при алергия и синузит. Често в комбинация с други традиционни билки, магнолията предоставя временно облекчение при запушване на носа, кихане, сърбежи и сълзящи очи. Можете да взимате хранителна добавка само с магнолия или формули в комбинация с други билки на чай или капсули, които ще намерите в магазините за здравословни храни или онлайн.

3. Опитайте чаша билков чай.

За прочистването на течащия нос, причинено от сенна хрема, опитайте този традиционен чай: Варете три филийки джинджифил, 2 стръка зелен лук и кората на един портокал около десет минути. Пийте по три ч.ч. на ден докато симптомите изчезнат.

4. Лечение на сърбеж в очите с мента.

За облекчаване на сърбеж в очите използвайте торбички чай от мента като топъл компрес за промиване на очите. Запарете торбичките в гореща вода 30 секунди, оставете ги да се охладят, но да са топли и ги поставете внимателно върху клепачите. Оставете ги да действат 5 до 10 минути. Ментата общо взето се смята, че има свойството да снижава алергиите, така че чаша ментов чай също може да помогне!

5. Билково тонизиращо масло бори конгестията.

Облекчете конгестията като натриете гърдите и горната част на гърба с тонизиращо масло. Тонизиращото масло обикновено е сусамено масло, използвано за основа и смесено с комбинация от етерични масла – от вечнозеленото растение Gaultheria, мента, див копър и канела – и то помага за разнасяне на конгестията в гърдите и подсилва кръвообръщението. Някои пациенти ми казват, че когато носът им се запуши, те натриват малко от тонизиращото масло върху горната си устна и дишат дълбоко, което отпушва назалните пътища.

Надявам се тези съвети за естествени лекове да ви помогнат да дишате леко тази пролет!

Д-р Мао Шинг Ни

Източник: 5 Natural Herbal Helpers for Allergies, 17 April 2013

http://blog.doctoroz.com/oz-experts/5-natural-herbal-helpers-for-allergies

Снимка: www.libriscrowe.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *