10 удивителни суперхрани, естествена помощ срещу астмата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

top12_antiasthma_foods_01

„Здравето не се състои само в лекуването на физическото тяло, то е и лекуване на ума и подхранване на съзнанието”

Астмата е едно от най-често задействаните от алергия имунни заболявания в съвременния свят. Но животът, белязан от чести и неочаквани пристъпи на астма не трябва да е норма, особено ако страдащите от астма полагат съзнателни усилия да включват борещи астмата „суперхрани” в обичайния си хранителен режим. Ето 10 невероятни суперхрани, които помагат в битката с астмата по естествен начин:

1) Авокадо

Плод, известен със съдържащата се в него най-висока концентрация на  L-глутатион; авокадото е отлична храна против астмата, защото помага в предпазването на клетките от увреждането на свободните радикали и пречиства тялото от замърсители от околната среда и други вредни субстанции. Широко признат за „основния” антиоксидант, които дава възможност на всички останали антиоксиданти да функционират, L-глутатионът в авокадото помага за потушаването на възпалението в организма и лекува увреденото стомашно здраве, процес, който от своя страна спира пристъпите на астмата.

2) Къдраво зеле

Отличен източник на напълно естествен витамин С; къдравото зеле съдържа уникалната способност да блокира свободните радикали, отговорни за причиняването на контракциите на лигавицата в дихателните пътища. Къдравото зеле е също така чудесен източник на бета каротин, мощен антиоксидантен фитохимикал, способен както да облекчава симптомите на астмата, така и да предпазва от повторната им поява.

3) Спанак

Изследване, включващо 68535 жени откри, че високият прием на спанак е пряко свързан с по-нисък риск от астма. Това може би се дължи на факта, че спанакът съдържа големи количества витамин С, бета каротин, витамин Е и магнезий. Недостигът на магнезий преобладава след хората, страдащи от астма, а спешното венозно вливане на магнезий е доказано средство за спиране на астматичен пристъп. Спанакът също така съдържа много калий, недостигът на който също се знае, че обостря симптомите на астма.

4) Банани

По банан на ден може да държи астмата на далеч. Децата, които ядат само по един банан на ден снижават риска си от развиване на астматични симптоми като тежко дишане с около 34 процента. Бананите също така са естествен източник на голямо количество фибри, което може да помогне за предпазване от развиването на респираторни заболявания.

5) Вода

За много хора, диагнозирани с астма, дехидратацията е истинската причина на астматичните им симптоми. Симптомите обичайно приписвани на астмата са всъщност проявление на тялото, искащо повече вода. Така че, освен ако не страдате от аквагенна уртикария, заболяване също известно като алергия към водата, определено си струва да пиете повече чиста, несъдържаща флуорид вода всеки ден, за да избягвате развиването на астматичните симптоми.

6) Джинджифил

Зареден с противовъзпалителни хранителни вещества, които проникват в цялото тяло; коренът на джинджифила е още една мощно противодействаща на астмата билка, която някои хора казват, че действа по-добре от антихистаминовите лекарства като Benadryl в прочистването на дихателните пътища и в спирането на възпалението. И най-добрата част за джинджифила е, че той не причинява вредни странични ефекти, което означава, че можете безопасно да го добавяте в ежедневните храни и напитки за да поддържате добро здраве.

7) Куркума

Възпалението, отговорно за отичането на белите дробове и свиването на дихателните пътища по време на астматичен пристъп е детска игра за куркумата, активната съставка в която, куркумин, доказва, че е едно от най-мощните противовъзпалителни хранителни вещества на планетата. Куркумата спомага за разширяването на кръвоносните съдове и отпуска мускулите, затова е мощно оръжие в парирането на астматичните симптоми.

8) Бъз

Тъй като бъзът е един от най-богатите растителни източници на мощното антиоксидантно съединение кверцетин, плодовете на бъза са невероятни в подсилването на имунната система и така се борят с настинки, грип и дихателни заболявания като астмата. Кверцетинът е особено ефикасен в блокирането на освободените в тялото хистамини и други алергични и възпалителни химикали, включително тези, свързани с астмата.

9) Ябълки

Също така богати на кверцетин; ябълките са доказали, че осигуряват силна защита от астмата. Изследване в Европа откри, че бременните жени, които ядат по поне четири ябълки на седмица е с 53 процента по-малко вероятно да родят дете с астма. А изследването, което свърза консумацията на ябълки със снижаването на симптомите на астмата, откри още, че децата, които пият ябълков сок имат около 50 процента по-малка вероятност да развият симптомите на астма.

10) Семена от чиа

Силно заредени с омега-3 мастни киселини, магнезий и кверцетин, семената от чиа са още един отличен източник в хранителния режим, борещ се с астмата. Омега-3 мастните киселини в семената на чиа се знае, че спомагат за снижаването на възпалението, както при децата така и при възрастните, както и че възстановяват естествения липиден баланс в клетъчните мембрани. Изследване за дългосрочното използване на хранителни добавки с омега-3 при астматици също потвърди, че това хранително вещество значително снижава симптомите на астма, особено при страдащите от алергична астма.

Източник: 10 Amazing Super foods to Help Fight Asthma Naturally

http://indigo-energy.com.au/news/10-amazing-super-foods-to-help-fight-asthma-naturally

Снимка: dailyhealth-careguide.blogspot.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *