Сухота в очите? Ето решението

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

dry-eyes

Страдате от сухота в очите? Обърнете внимание на следното…

Хроничната сухота в очите е не само неприятна и болезнена. Ако щете вярвайте, тя може да е и опасна. Това дразнещо заболяване може да увреди роговицата и дори да доведе до загуба на зрението.

Но нещата са по-сложни от простото усещане за сухота в очите. С остаряването тялото произвежда по-малко течни мазнини. Това създава дисбаланс между водата, течните мазнини и протеините—сълзите—които покриват и защитават външната обвивка на очите.

Но ако търсите облекчение като използвате лекарство, недейте. Лекарството Restasis може да предизвика странични ефекти. И разберете … тези странични ефекти всъщност имитират симптомите, които се опитвате да лекувате.

Малко по-добре за зрението ви е ако се придържате към капки без рецепта. Но само малко по-добре. Те съдържат хиалуронова киселина (HA), която не е вредна. Но все пак има един проблем… Капките предоставят овлажняване само за кратко. Киселината не остава по повърхността на очите. В крайна сметка вие получавате само временно облекчение, а не решение на проблема.

Така че за наистина трайно облекчение трябва да се справите с основната причина на проблема—липсата на есествени течни мазнини.

Още една причина да добавите повече омега-3 мастни киселини в храната си… Това ще удължи и живота ви с години, защото предпазва сърцето ви. Тлъстите риби помагат и за намаляването на риска от други заболявания като рак, умствени и емоционални разстройства и болестта на Алцхаймер.

Добавянето на тази храна в режима ви на хранене не само допълва естествените мазнини, които тялото ви приема, то може да излекува хроничната сухота в очите…

За естественото отделяне на овлажняващите очите сълзи, добавете малко омега-3 мастни киселини в храната си.

В изследване, публикувано в списание Ophthalmology, участниците с хронична сухота в очите почувствали облекчение след 30 дни, след като взимали като хранителна добавка  180 мг EPA (ейкозапентаенова киселина) и 120 мг DHA (докозахексаенова киселина) по два пъти на ден.

Омега-3 мастните киселини, приемани в хранителна добавка намаляват изпарението на слъзната течност, подобряват симптомите при сухота в очите и повишават секретирането на сълзи. Те снижават възпалението в очите, така че очите произвеждат сълзи и намаляват раздразнението.

Болницата ‘Бригъм енд уиминс’ (Brigham and Women’s) в Бостън изследва повече от 32000 жени на възраст между 45 и 84 години. Учените открили, че жените, които ядели пет или повече порции риба тон на седмица снижавали риска си от сухота в очите с 65 процента. А жените с най-ниския прием на омега-3 мастни киселини повишавали риска си от заболяване от сухота в очите с 20 процента.

Тялото ви не може да произвежда омега-3 мастни киселини. Затова трябва да си ги набавяте с храната или с хранителни добавки. Добър източник са тлъстите риби като океанската сьомга, скумрията и рибата тон. Лененото семе също е чудесен източник. (Още информация за лененото семе вижте тук).

Сълзите прочистват очите. Те отмиват прахта и частиците във въздуха, на които очите непрекъснато са изложени. И поддържат влажността на очите. Ако страдате от хронична сухота в очите, не чакайте това да ги увреди и да засегне зрението ви.

Източник:

http://institutefornaturalhealing.com/2013/06/relieve-chronic-dry-eyes-with-this-super-nutrient/

Снимка: www.facebook.com

Прочетете още по темата:

Факт или мит: Растителните и животинските омега-3 мазнини са еднакво ефикасни

БХУДИ МУДРА ( Мудра на течността )

Полезните и вредните мазнини: най-доброто класиране

Петте риби с най-ниско съдържание на живак, полезни за сърцето

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *