Будите се с болка? 7 облекчаващи болката трикове и се будите отпочинали

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

waking-in-pain

Това как се чувстваме когато се събудим сутрин определя тона на целия ни ден. Като се събудим свежи и отпочинали, през останалата част от деня ние сме пълни с енергия.

Но отворим ли очи изпитвайки болка, то денят ни е прецакан. Чувстваме се тъжни и омърлушени, независимо какво правим.

Но денят ви не трябва да е обречен преди още да започне.

Кажете „НЕ!” на това да се будите в болка

Спрете да се будите с болка със следните седем облекчаващи болката трика и това ще ви накара да скачате от леглото готови да покорите деня.

Страдате от постоянна болка? Може би тя се дължи на недостига на следните две хранителни вещества

1. Хранителни добавки:

Сънят дава на тялото възможност да се пречиства и самолекува. Но ако вместо да спите, прекарвате твърде много време да се въртите, вероятно ще се събуждате, изпитвайки болка.

Сънотворните не са отговорът. Те се придружават от множество опасни странични ефекти. Опитайте следните хранителни добавки вместо това.

Тялото произвежда естествено регулиращия съня мелатонин. Но с остаряването си, човек произвежда по-малко и по-малко мелатонин. Ако имате затруднение да заспивате или да спите непробудно, добавка с мелатонин може да ви помогне да се върнете към лесното заспиване.

Невероятните способности на мелатонина

Коренът от валериан има меко и ефикасно действие и помага на хората да заспиват от поколения. Експертите казват, че при някои хора той действа толкова добре, колкото сънотворните, но без страничните ефекти.

Валерианът може да отнеме малко време, за да се натрупа в правилното ниво в организма, така че не се обезсърчавайте, ако не ви подейства още първата вечер. Дайте му известно време и той ще си свърши работата.

2. Яжте така че да облекчавате болката:

Няколко лесни промени в дневната си диета могат да направят чудеса за облекчаване на нощните болки.

Яденето на твърде много причиняващи възпаление храни може да е причината да се събуждате с болка сутрин. Снижете до минимум захарта, растителните олиа, транс-мазнините, изкуствените подсладители и обработените меса (колбасите).

Но не спирайте дотук. Нека диетата ви е изпълнена с облекчаващи възпалението храни. Някои от вкусните възможности са джинджифил, сини боровинки, вишни и студено пресован органичен зехтин.

Най-ефикасните 5 храни за премахване на болката в коляното и гърба

3. Сменете възглавницата си:

Много е просто. Ако възглавницата ви не предоставя на главата и врата необходимата им опора, ще се будите с болки.

Но ако не сте сигурни дали вече е време да замените възглавницата си, има лесен начин да разберете. Прегънете възглавницата на две . Ако тя се изправи и заеме обичайната си форма, всичко е наред. Ако не го направи, време е за нова възглавница.

И ако наистина искате да поздравявате деня без болка и отпочинали, опитайте да използвате две възглавници вместо една. Първата възглавница очевидно е за главата. Тя трябва да я поддържа и да държи врата изправен.

Втората възглавница слагайте между коленете си като спите на една страна. Това помага да държите гръбнака си изправен, предпазвайки ви от болки в кръста.

И ако спите по корем и не можете да се отървете от този навик, слагайте възглавницата под бедрата си. Така те няма да потъват и да причиняват болки в кръста, коленете и таза.

20 места на болка в тялото, които са пряко свързани с конкретни емоционални състояния

4. Възползвайте се от по-ниските температури:

Изследванията ни показват, че идеалната температура за сън е между 18.5° С и 19.5° С  (65° F и 67° F). Тази температура позволява на температурата на тялото да падне достатъчно, за да стимулира сън.

Но ако температурата в стаята ви падне твърде много, за да ви е комфортно вие вероятно ще свиете тялото си, за да запазите топлината си. Това може да доведе до болки в гърба и раменете.

Така че намалете температурата в стаята, за да насърчите по-добър сън. Но си метнете още едно одеало, за да не се будите с болка.

Вкусен лек против възпалението снижава всяка болка, предпазва от рак, лекува депресия

5. Нагаждайте тялото си към болката:

Обръщайте внимание на позицията, в която спите, защото това може да се окаже най-важният трик да се будите отпочинали.

Ако често ви боли врата, опитайте се да спите по гръб. И си набавете удобна възглавница. И двете мерки ще ви помогнат да държите врата си изправен и подкрепен и да се будите без болка.

При хронична болка в гърба или таза опитайте се да спите на страна с възглавница между коленете. Ако е възможно, избягвайте да спите по корем, защото тази позиция може да влоши болката в гърба, таза И врата.

Взимайте омега-3 мазнини против болки, възпаление, астма, артрит, инфаркти…

6. Правете стречинг (упражнения за разтягане на тялото) преди лягане:

За да избегнете да се будите с болка, преди да си легнете правете някои лесни упражнения за разтягане на тялото.

Но не забравяйте, че всичко, в което влагате твърде много енергия може да ускори изтласкването на кръвта и да не ви позволи да заспивате. Докосването на пръстите на краката е добър избор.

Започнете в изправено положение на тялото. След това започнете да накланяте раменете си напред леко, прешлен по прешлен. Дръжте корема си прибран навътре и се надвесвайте над пода. Задръжте докато преброите до 15 и бавно се изправяйте, докато гърбът ви се изправи. Повторете три пъти.

Седнете на пода с изправени напред крака, за да направите втория вид упражнения с докосване на пръстите на краката.

Изправете ръцете си напред и леко се наклонете към пръстите на краката си. Не се притеснявайте, ако не ги докоснете, наклонявайте се само дотам докъдето ви е удобно. Задръжте, докато броите до 10 и бавно се изправете до начална позиция. Повторете три пъти.

Съвет на деня: протягайте се преди сън

7. Правете стречинг ОТНОВО на сутринта:

Разтегнете тялото си отново сутринта, за да се отпуснете преди да станете от леглото.

Легнете по гръб на леглото и бавно вдигнете коленете си нагоре към гърдите. Обвийте пищялите си с ръце и дръпнете леко. Отпуснете хватката и бавно свалете крака отново на леглото.

След това седнете с изправен гръб и отпуснати рамене. Наведете глава към гърдите си колкото може по-близко без да се напрягате. Полека наведете дясното си ухо към дясното си рамо и задръжте докато преброите до пет.

Изправете главата си и после направете същото упражнение с лявото си ухо. Наклонете лявото си ухо към лявото си рамо и задръжте докато преброите до пет.

Сурия намаскар – Поздрав към слънцето

Спрете да се будите с болка! Вместо това започвайте деня си правилно с тези седем лесни, но ефикасни облекчаващи болката трикове.

Източник:

https://healthiertalk.com/stop-waking-up-in-pain/

Снимка: lacasamorett.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *