Страдате от постоянна болка? Може би тя се дължи на недостига на следните две хранителни вещества

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

magnesium-deficiency

  • Защо тялото ви боли през цялото време?
  • Повишете нивата си на витамин D и намалете нивата на болката
  • Набавяйте си повече магнезий, за да облекчите болките в тялото си

Когато се събудите сутрин, необходимо ли ви е да се движите известно време насам натам, за да се отървете от сутрешната си скованост?

По-късно през деня, тормозят ли ви болки, болежки и болезнени места?

Получавате главоболие, чувствате се уморени или може би страдате от лош сън?

Може да са ви казвали, че тези симптоми са „само в главата ви”. Е, аз съм тук, за да ви кажа, че те вероятно не са само въображаеми.

Тези проблеми могат да въздействат на всеки. Те дори биха могли да са признак, че страдате от подобен на фибромиалгията синдром.

Фибромиалгията не е психосоматично, а реално заболяване

Обаче, фибромиалгията е едно от онези неуловими заболявания, които много малко лекари признават за истинско заболяване, камо ли да знаят как да се справят с него. Други прекаляват с употребата на този термин в опит да обяснят неспецифични симптоми, за които те нямат друго обяснение.

Е, ако страдате от необясними болка, умора, скованост, изтръпване, замъгляване на мозъка и други симптоми, може да няма значение дали му давате име или не. Причината може да е същата без значение как го възприемате.

Това може да е толкова сложно, колкото е да разкриете и отървете тялото си от конкретни стресори, токсини, възпалителни храни, алергени и множество недостици на хранителни вещества, както и така просто, както е да се справите с два от най-често срещаните недостици на хранителни вещества, които можете изненадващо лесно е евтино да разрешите.

ИСТИНСКАТА (и далеч) най-сериозната топ причина за смърт е…

Подсилете нивата си на витамин D и намалете нивата на болката

Интересното е че недостигът на витамин D причинява слабост и спазми в мускулите. Този недостиг също така допринася за неясните болки и умората, като може да причини дори болки в костите. Така че не е за чудене, че ниските нива на витамин D са често срещани при пациенти, които страдат от хронична болка или имат фибромиалгия.

Но познайте какво се случва когато хората, страдащи от обща (неопределена) болка – или дори от фибромиалгия – подсилят нивата си на витамин D?

Нивата на болката им спадат. Нивата на енергията и на физическата им сила се повишават. Те се будят отпочинали и започват да се движат по-бързо. Като цяло, те показват подобрена физическа функция и по-малко болезнени места по тялото си.

И ако си мислите, че шансовете ви да развиете недостиг на витамин D са ниски, имам новина за вас. Докато сте живи и дишате, вие сте в риск от ниски нива на витамин D.

Първо на първо, ако живеете в северното полукълбо и още по-точно на север от Атланта, Джорджия е буквално невъзможно да си набавяте достатъчно витамин D от слънцето между октомври и март.

На второ място, дори и да живеете на юг, вероятностите са високи, че се мажете обилно със слънцезащитни средства преди да излезете. Това снижава количеството витамин D, което тялото ви произвежда.

В резултат на това, приблизително трима на всеки четирима души в САЩ е с недостатъчни нива на витамин D. Твърде лесно е да сте един от тях и дори да не го знаете.

Прочистване с D-глюкарат – пратете отровите да си прибират багажа

Но за да сме по-оптимистично настроени, лесно е да се изследваме за нивата си на витамин D. Просто помолете лекаря си за тест с 25-хидрокси витамин D или накратко с 25(OH)D. Тестът изобщо не е вреден. Необходимо е да се направи само обикновен кръвен тест. Предлагам да помолите лекаря си да включи този тест в кръвните ви изследвания. Добавянето на PTH (паратироиден хормон) и на нивото на 1,25 витамин D е дори още по-добър тест с повече информация в същите епруветки кръв.

Стандартната граница за недостиг обикновено е 20 ng/ml концентрации на  25-хидрокси витамин D. Но това е доста спорно. Много експерти, включително и аз, смятаме, че абсолютният минимум на недостиг би следвало да се определя на 30 ng/ml.

Ако нивата ви на витамин D са от 31 до 40 ng/ml, взимайте по 125 мкг или 5000 МЕ витамин D3 под формата на холекалциферол (с витамин K2 под формата на таблетка или в течна форма, ако е възможно) всеки ден в продължение на три месеца и след това отново си направете изследване. Ако те са под 30 ng/ml, взимайте по поне 200 мкг или 8000 МЕ всеки ден, за да повишите стойностите си в рамките на три месеца. Ако имате по-високи стойности, което значи, че нямате недостиг, взимането на по 50 (2000 МЕ) до 100 (4000 МЕ) на ден би следвало да ви помогне да поддържате поне минималните достатъчни нива. Стремете се към стойности от общо 60-75 ng/ml витамин D, особено, ако сте диагнозирани с автоимунно заболяване.

Недостигът на този витамин често е причина за агонизращи болки в гърба и ставите

Приемайте повече магнезий, за да облекчите болките в тялото си

Недостигът на магнезий е друг широко разпространен проблем, засягащ здравето на американците. Повече от трима на всеки четирима души може да не си набавят достатъчно от този минерал с храната. Магнезият е особено важен за повече от 300 биохимични реакции в тялото… магнезият е успокояващият минерал. Ето защо той вероятно въздейства върху нивата на болката ви.

Често срещано е за хората с ниски нива на магнезий да изпитват мускулни болки и крампи. Слабост, умора и главоболия са все симптоми, които се свързват с недостатъчните нива на магнезий. Освен това, хората с фибромиалгия често са с ниски нива на този минерал в тялото си… и им се препоръчва да приемат специфичен вид, магнезиев малат наред с други протоколи за попълване на недостига.

Когато пациентите с фибромиалгия взимат хранителна добавка с поне 600 мг магнезий на ден, фибромиалгията им често се облекчава. Това включва нивата на болка, функциониране, скованост и умора.

Как да преодолеем недостига на магнезий в тялото си

Но това не е всичко. Магнезият също така снижава броя на болезнените места в тялото. А местата където болката не отшумява напълно, болят по-малко, отколкото преди взимането на хранителна добавка с магнезий.

Това прави кисненето в топла вана с английска сок перфектен лек за болките и болежките ви. Английската сол не само облекчава болките, но и влива в тялото ви магнезиев сулфат, който се усвоява от тялото през кожата. Просто добавяйте по две ч.ч. във водата във ваната.

И накрая, не мога да не подчертая колко важна е физическата активност. Дори и това да е последното нещо, което искате да правите когато изпитвате болки, изпълнението на лека и постоянна програма за движение може да направи чудеса що се отнася до облекчаването на болката и повишаването на енергийните ви нива.

от Д-р Дейвид Блайуайс

Научно откритие: Белият трън побеждава болката в ставите и още

Източник:

http://advancednaturalwellness.net/2017/01/2-vitamin-deficiencies-that-cause-constant-pain/

Снимка: Internetdict.com

 

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *