Етеричното масло, което лекува синдрома на дразнимото черво

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

peppermint-oil-ibs

В продължение на статията ни от 2014 година Натурално масло облекчава синдрома на дразнимото черво, представяме на вниманието ви още факти, подкрепящи силата на ментовото масло по отношение здравето на дебелото черво, както следва:

Газове. Подуване на стомаха. Крампи. Запек. Диария. Лошо храносмилане.

Всички те са признаци за разстройване на храносмилателното ви здраве.

Понякога тези симптоми са временни… може би признак, че напоследък прекалено често се отбивате в ресторанти за бързи храни.

Но ако те продължават твърде дълго, може да се окажете в кабинета на лекаря си, търсейки официална диагноза за храносмилателната си дилема. Твърде възможно е диагнозата да е за синдром на дразнимото черво или IBS.

Синдромът на дразнимото (дебело) черво, наричан също колон иритабиле, е един от най-често срещаните проблеми със стомаха и червата. Но просто понеже заболяването е често срещано, това не означава, че то няма да ви накара да се чувствате зле. То лишава храненето от удоволствие, защото винаги се боите дали тялото ви няма да ви причини неудобство. А в социални ситуации най-меко казано, симптомите са смущаващи.

Сложете край на страданието си: Излекувайте синдрома на дразнимото черво без лекарства

Няма много което конвенционалната медицина може да направи, ако страдате от синдром на дразнимото черво. Лекарят ви може да предложи лекарства, които да предоставят известно симптоматично облекчение като лекарства за диария, антиспазматични лекарства и слабителни. Но това са решения, които само временно закърпват положението.

За щастие, на помощ идват естествени лекове. Пробиотици, здравословна диета и техники за снижаване на стреса всичките помагат в битката срещу синдрома на дразнимото черво. Но ако вече сте изпробвали тези способи без резултат, има едно нещо, което можете да направите, за да си върнете здравето на стомаха и червата… впрегнете лековитата сила на едно ефикасно етерично масло… или на ментовото масло.

Лек от 2 съставки ежегодно прочиства дебелото черво за елегантна талия и здраво тяло

Ментата препятства симптомите на синдрома на дразнимото черво

Маслото от мента е най-полезното етерично масло що се отнася до здравето на стомаха и червата. То снижава чревните спазми, облекчава стомашните болки, обуздава гаденето и облекчава запека. То също така има антибактериални свойства, които помагат за елиминирането на вредни бактерии като H. pylori, ако те се таят в стомаха и червата ви.

Тогава не е за чудене, че изследователите откриха, че ментовото масло има впечатляващата способност да се бори и със синдрома на дразнимото черво.

Няколко изследвания през последните години показват положителното въздействие на ментовото масло върху симптомите на синдрома на дразнимото дебело черво. Изследване от 2008 година, което включваше 400 пациенти страдащи от синдром на дразнимото черво откри, че само 26 процента от хората, които взимали ментово масло, продължили да имат симптоми на IBS, докато при хората, които взимали плацебо 65 процента продължили да изпитват симптомите на заболяването.

Други скорошни двойно слепи и плацебо контролирани изследвания откриха, че ментовото масло дава положителни резултати при 70 до 85 процента от страдащите от синдром на дразнимото черво пациенти. Като трябва да отбележим, че то действало бързо — резултатите се забелязвали в рамките на две до четири седмици!

Лесни решения за облекчаване на синдрома на дразнимото черво

Избиране на правилния вид ментово масло

Ако решите да опитате ментово масло за синдрома на дразнимото (дебело) черво, от който страдате, имам едно предупреждение…

Придържайте се към ментово масло в ентерични, обвиващи маслото капсули (ECPO). Това е видът, който се използва в много от гореспоменатите изследвания и той ви предпазва да не изпитвате неприятните странични ефекти, които могат да се проявят при приемането на ментово масло вътрешно — киселини.

Имайки предвид, че се опитвате да се освободите от проблемите в стомаха и червата си, вие нямате нужда неволно да си причинявате друг проблем. За късмет, ентеричната обвивка на тези капсули ви предпазва от разтварянето на капсулите в стомаха. Вместо това, те преминават през храносмилателния тракт и стигат в тънките черва, където ментовото масло се освобождава в тялото ви. Така то не е причина за неприятен случай на киселини. В повечето изследвания на въздействието на ментовото масло при IBS, участниците приемали между 180 и 200 мг обвито в ентерични капсули ментово масло всеки ден, така че може би и вие бихте искали да взимате сходна доза, за да спечелите битката със синдрома на дразнимото черво веднъж завинаги.

Още за ментата:

Неочаквани ползи за здравето от джоджена и ментата

5 чудесни причини да пием чай от мента

 

Източник:

https://easyhealthoptions.com/essential-oil-cure-ibs/

Снимка: Finemagazin.ru

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *