Ефикасна маска за естествено лечение на кариеси…

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tooth-mask-decay

В тази статия ще представим маски за зъби, които лекуват малки кариеси по естествен начин и избелват зъбите без да трябва да ходите на зъболекар. Обаче, не можете да постигнете това без да направите някои промени в начина си на живот, като :

 • Консумирайте богати на витамин D и на витамин K2 храни като масло от хранени на паша животни, сметана и пълномаслено прясно мляко или си набавяйте калций и другите необходими вещества за здрави зъби. (Как, вижте в статията Овесената слама: лесно усвоим и разностранен природен лек)
 • Жабурете зъбите си сутрин поне три пъти на седмица за 15 минути.
 • Почиствайте зъбите си с конец преди лягане.
 • Избягвайте рафинираната бяла захар.

Следните маски за зъби са много полезни за избелването на зъбите, премахването на петната върху зъбите и ранно лекуване на кариеси.

Маска за зъби с кокосово масло, куркума и масло от карамфил

Необходими съставки:

 • ¼ ч.л. куркума на прах
 • ¼ ч.л. органично кокосово масло
 • 2 капки етерично масло от карамфил
 • Щипка морска сол (по желание)

Как да приготвим маската?

Сложете всички съставки в малка купичка и ги разбъркайте добре. След това с помощта на четката си за зъби я нанесете върху зъбите си. Оставете я за 2-5 минути и след това измийте зъбите си с четка както обикновено и добре изплакнете с вода.

Още една рецепта: Домашно приготвена реминерализираща и избелваща паста за зъби, рецепта +

Избелване на зъбите със сода за хляб и мента

Необходими съставки:

 • Половин ч.л. сода за хляб
 • 2 капки лимонов сок
 • 1 капка етерично масло от мента
 • 1/4 ч.л. сушен джоджен на прах (по желание) 

Как да приготвим сместа?

Сложете съставките в малка купичка и ги смесете добре. Нанесете сместа с четката върху зъбите си и я оставете да действа 3 минути или по-дълго в зависимост от това колко можете да издържите. Изплюйте и измийте зъбите си.

Още по темата: Естественото лечение на зъбни кариеси е възможно, вижте как

Маска за зъби с активен въглен, черно биле и глина за незабавни блестящо бели зъби

Много хора са опитвали тази маска и казват, че е много ефикасна и дава незабавни резултати. Тези три невероятно мощни съставки правят чудеса за премахването на зъбния камък и за незабавното избелване на зъбите. Ще постигнете това като я правите само веднъж на седмица.

Необходими съставки:

 • Половин ч.л. активен въглен
 • 1/4 ч.л. корен от женско биле на прах
 • Щипка бентонитна глина на прах, хранителен клас
 • 1 капка етерично масло от сладък портокал (по желание) 

Как да приготвим маската?

Изсипете всички съставки в малка купичка и ги смесете с четката си за зъби. После гребвайте от сместа и я нанасяйте върху зъбите си. Оставете я да действа 3 минути. След това измийте зъбите си с четка и изплакнете с вода за пълното отмиване на маската.

Полезни ли са маските?

Разбира се, че ще са полезни. Въпреки че зъболекарите ви казват, че кариесите трябва да бъдат почистени и запълнени, вие самите можете да лекувате кариесите по естествен начин, защото те биват причинявани от недостици на хранителни вещества, а не от бактерии.

Помнете:

Не гълтайте съставките, докато маските са в устата. Освен това, няма нищо лошо да оставяте маските да действат само няколко минути. А ако сте алергични към някоя от съставките, не ги използвайте.

 

Източник:

http://healthycures.org/reverse-cavities-naturally-heal-tooth-decay-powerful-tooth-mask

Снимка: Explore Healthy Food!

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *