Естественото лечение на зъбни кариеси е възможно, вижте как

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tooth-decay-reversed

Възстановете здравето на зъбите си със следните натурални методи

Светът бавно се събужда за факта, че когато давате на тялото си онова, от което то се нуждае, то само може да се лекува от неща, които ние преди смятахме за нелечими. Добър пример за често считан за нелечим здравословен проблем са зъбните кариеси, но задълбочените изследвания вече стават по-голямо обществено достояние и показват истинската природа на кариесите, както и факта, че има доказани лекове за лечението им.

Лъжите, насаждани непрестанно относно кариесите

Според Американската дентална асоциация, причината за кариесите е както следва:

„Кариес се появява когато храни, съдържащи въглехидрати (захари и нишестета) като прясно мляко, газирани напитки, стафиди, торти или бонбони често остават по зъбите. Бактериите, които живеят в устата процъфтяват от тези храни и в резултат произвеждат киселини. След време тези киселини разрушават емайла на зъбите, което води до кариеси”.

В тази теория има няколко проблема, включително:

• Групи туземни народи, които имат ферментиращи въглехидрати по зъбите си през цялото време и които не си мият зъбите с четка, нито ги почистват с конец, почти изцяло или в голяма степен нямат кариеси.
• Бактериите не консумират обработена захар или брашно, поради липсата на хранителни вещества в тях (за разлика от нас!).
• Храните, които бактериите обичат, като прясно мляко, зеленчуци, месо, риба и плодове, обикновено не са причина за причиняването на зъбни кариеси.

Така че, ако съвременното обяснение за кариесите е неточно, какво всъщност причинява кариесите?

Какво всъщност причинява кариесите

Причиняването на зъбни кариеси, както те са изследвани от д-р Уестън Прайс и други пионери в денталната медицина, се свежда до три фактора:

• Недостатъчно минерали в храната.
• Недостатъчно мастно разтворими витамини (A, D, E, и K) в храната.
• Хранителните вещества не са на разположение за лесно усвояване и чревната система не ги усвоява както трябва. Наличието на фитинова киселина в голяма степен въздейства на този фактор.

Основната причина фитиновата киселина да се е превърнала в проблем днес е защото спряхме да използваме древните техники за приготвяне на храната като отглеждане на  кълнове или ферментация с помощта на квас, чрез която фитиновата киселина е унищожена.

Според изследване, публикувано в списанието The Lancet богатата на фитинова киселина храна създава недостици на минерали и причинява остеопороза.

80% от фосфорът в зърнените и бобови храни е свързан с фитинова киселина, така че е напълно неусвояем. Освен че блокират усвояемостта на фосфора при хората, тези молекули се свързват с минералите, необходими за оралното здраве като калций, магнезий, желязо и цинк; правейки ги неналични за правилна употреба. Консумирането на храни с високо съдържание на фитинова киселина снижава усвояването на магнезия с 60%, а на цинка с 20%.

Фитиновата киселина не само че не позволява на тялото да усвоява минералите от храната, тя също така изцежда минералите от тялото, костите и зъбите!

Впоследствие, мощните, унищожаващи хранителните вещества ефекти на фитиновата киселина причиняват храносмилателни заболявания, липса на апетит, недостици на хранителни вещества и зъбни кариеси. Златно правило е ограничаването на консумацията на зърнени храни и никакво ядене на неферментирали соеви продукти. Понеже фитиновата киселина се съдържа в много по-голямо количество в храни, отглеждани с използването на торове с високо съдържание на фосфати, отколкото в храните, отглеждани в естествена почва, опитайте се да ядете само органични и несъдържащи ГМО храни. Ако искате да подобрите здравето си и да излекувате кариесите си, храните с високо съдържание на фитинова киселина като зърнените и бобовите храни, ядките и соята трябва да се избягва. Но ако накиснете зърнени храни или ядки и след това ги оставите да покълнат или използвате квас можете да намалите фитиновата киселина с около 50 – 100%.

След определен период от време, ако в храната ви няма витамини и минерали поради лош начин на хранене и/или съдържа високи нива на фитати (от зърнени храни, семена, ядки и бобови растения), химията на кръвта и процентът калций и фосфор излизат от баланс, което води до извличане на минералите от костите, и причинява загуба на зъбна и костна маса.

И така, отколешното приемане, че захарта причинява кариеси е вярно, но защото тя лишава тялото от хранителни вещества, а не защото бактериите се хранят с нея и произвеждат киселина, която уврежда зъбите.

Хранителните лекове, които лекуват зъбни кариеси

С цел възстановяване на съотношението калций – фосфор в кръвта и за позволяване на минералите да остават в зъбите не е достатъчно просто да избягваме да ядем сладки или фабрично приготвени храни. Ние трябва също така да ядем здравословни, изграждащи зъбите храни, съдържащи обилни количества минерали и витамини, които да изграждат гладка и твърда структура на зъбите.

Храните на които да наблегнем са:

– Кокосово масло, авокадо, маслини, сурови млечни продукти като кефир, пресни сирена и масло от хранени на паша животни (особено маслото), месо от хранени на паша животни, яйца от свободни кокошки, морска храна и костни бульони.
– Органични варени зеленчици, особено зелени листни зеленчуци (супите с костен бульон са идеални).
– Дреболии като черен дроб.

Какви храни да избягваме поне докато лекуваме кариесите си:

Яжте само ферментирали зърнени храни и то умерено, като истински хляб с квас или дори още по-добре, изобщо избягвайте зърнените храни.

Яжте ядки, семена и бобови растения само на кълнове.

И накрая, НИКАКВИ фабрично произведени храни, пакетирани храни или бързи храни.

С други думи, ограничете храните с високо съдържание на фитинова киселина като зърнени, бобови, ядки и семена, както и обработени храни, пълни с фабрични брашна и захари, които разстройват баланса на кръвната захар.

Хранителни добавки, които е добре да взимате са:

1. Ферментирало масло от черен дроб на риба треска – с много високо съдържание на мастно разтворими витамини A, D и K.
2. Магнезий – необходим за ефективното използване на калция и фосфора.
3. Желатин – ако нямате време да варите костни бульони, желатинът е чудесна алтернатива и е много полезен за венците и храносмилането.

eggshells-and-cavitis

4. Черупките на яйцата – не ги изхвърляйте, те съдържат идеалното количество незаменими субстанции за лечението на кариеси – огромни количества калций и 27 други минерали, съставът на черупките в сходен на този на зъбите, като черупките на яйцата предоставят необходимото количество калций за реминерализиране на зъбите.

Научете повече: Не изхвърляйте черупките от яйцата

Минерализираща паста за зъби

Преди всичко, може да е скъпо, но има и няколко марки паста за зъби без флуорид, за които може да не платите малко богатство. Второ, ако искате да спестите малко пари и да реминерализирате зъбите си по особено мощен начин, опитайте си да си направите такава сами!

  • 4 с.л. кокосово масло
  • 2 с.л. сода за хляб (несъдържаща алуминий)
  • 1 с.л. ксилитол или 1/8 ч.л. стевия
  • 20 капки етерично масло от мента или карамфил
  • 20 капки минерали или калций/магнезий на прах 

Вижте още рецепти Домашно приготвена реминерализираща и избелваща паста за зъби, рецепта +

Жабурене на зъбите с кокосово масло/зехтин

Жабурете зъбите си сутрин след ставане в продължение на 20 минути като това би следвало да е отпускащ процес, така че не се чувствайте длъжни да жабурите силно зъбите си през цялото това време, защото може да ви заболи челюстта. Нужно е само леко да движите маслото/зехтина в устата си през зъбите и накрая да го изплюете в тоалетната или в боклука. Веднага след това изплакнете устата си с топла вода. Използвайте солена вода за допълнителни антимикробни свойства. Накрая измийте зъбите си както обикновено

За повече информация прочетете: Преобразете здравето си с жабурене с кокосово масло

След като вече знаете най-добрите начини за естествено лечение на кариесите, вие можете още днес да поемете контрол над оралното си здраве и скоро да възвърнете прекрасната си усмивка, гордо разкривайки белите си и здрави зъби!

Източници:

http://www.naturalnews.com/042204_cavities_natural_healing_tooth_decay.html http://draxe.com/naturally-reverse-cavities-heal-tooth-decay/

http://livingtraditionally.com/eggshells-can-naturally-heal-cavities-1/

Снимки: www.pinterest.com; 168.am

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар/зъболекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен зъболекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *