Коластрата е задължителен натурален лек при множество заболявания!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Настоящата статия е продължение на статията за чудодейното действие на коластрата в спасяването ви от болки в костите и ставите и ще ви покаже колко наистина разностранен е този природен лек.

colostrum-2

Както видяхте в статията Добре известна тайна избавя 8000 души от ставни болки… чрез подсилване на имунната система!, учените вече знаеха, че коластрата укрепва имунната система. Именно това е нейното предназначение.

След това те откриха, че тя облекчава ставните болки, изгражда костите и възстановява хрущялите. Тези фактори сами по себе си я превръщат в един от моите любими естествени лекове. А дори и тя да правеше само това, аз пак щях да препоръчвам коластра на всичките си пациенти.

Но тя прави много повече от просто да стимулира имунната система, да облекчава ставните болки и да поддържа костите и ставите здрави. Например — коластрата е един от най-добрите лекове за храносмилателни проблеми, който можете да откриете.

Как коластрата слага край на газовете, крампите и болезненото подуване на стомаха… веднъж завинаги!

В един или друг момент всички сме изпитвали болезнено подуване на стомаха, газове, крампи или диария.

Това се случва когато в стомаха и червата има твърде много вредни бактерии. Случва се и когато сме изложени на хранителни алергии. Когато човек е под стрес. Или когато му се налага да пие обичайните лекарства за инфекции, възпаление или болка.

Ако се оставят нелекувани, тези симптоми се влошават. Стомахът и червата не функционират както трябва. Храната не се смила напълно. Човек не усвоява нужните хранителни вещества от храните, които поглъща. И развива синдром на пропускливите черва.

Синдромът на пропускливите черва се появява когато защитната лигавица в стомаха и червата е разрушена. Без лигавицата се появяват разкъсвания или дупки в червата. Това позволява на бактериите, токсините и на частично смляната храна и шлаки да се „просмукват” извън червата и да се движат из цялото тяло.

Тялото реагира на тези частици шлака все едно те са опасни нашественици. Тялото се опитва да ги унищожи и да се отърве от тях, което води до болезнено отичане и възпаление.

Добрата новина е, че коластрата защитава от синдрома на пропускливите черва.

Имунните фактори в коластрата помагат за унищожаването на вредните бактерии в стомаха и червата. А епителните растежни фактори в коластрата възстановяват и заменят увредената чревна лигавица с нова.

Здравата чревна лигавица предпазва от възпалението и от унищожението, което причинява синдрома на пропускливите черва. Тя също така помага за по-доброто смилане на храната и за усвояването на повече хранителни вещества от нея.

Коластрата освен това прави и още неща, за да поддържа здравето ни. Тя съдържа хранително вещество, наречено хемопексин. Хемопексинът е антиоксидант, който помага за туширането на увреждането, причинено от яденето на червено месо.

Коластрата съдържа хранителни вещества, наречени богати на пролин пептиди. Богатите на пролин пептиди повишават естествените клетки убийци, така че тялото да е способно да отблъсква заболяванията и инфекциите.

Коластрата съдържа и лактоферин. Лактоферинът помага за процъфтяването на полезните бактерии в стомаха и червата. Както и помага за предпазване от бактерията H. Pylori, кандида или гъбичен свърхрастеж в стомаха и червата.

Виждате защо съм голям фен на коластрата и защо я препоръчвам на много от своите пациенти. Но преди да се затичате към магазина да си закупите хранителна добавка с коластра, има някои неща, които трябва да знаете за това какво да търсите.

Първо, трябва да сте сигурни, че ще купите коластра от здрави, хранени на паша крави, които не са натъпкани с антибиотици или хормони на растежа. Това подсигурява липсата на токсини в коластрата, както и че тя е богата на хранителни вещества.

След това трябва да сте сигурни, че коластрата е взета от първото доене след като кравата е родила. Защо? Защото млякото от това първо доене съдържа най-високите нива на активни съединения. (Между другото, не е необходимо да се притеснявате дали теленцето ще получи достатъчно коластра, за да е здраво. Теленцето изсуква само около един галон (4.78 л), докато майката произвежда 5 галона (24 л) през първите 16 часа след като роди).

И накрая, коластрата трябва да е колкото се може по-прясна, за да осигурява най-добрата наличност и усвояване на хранителните вещества.

В днешно време можете да намерите коластра в магазините в цялата страна (САЩ). Но много често нямате представа откъде е взета наистина коластрата, нито какви са условията, в които живеят кравите от които е взета. Не знаете колко е прясна или колко от активните протеини и хранителни вещества са запазени след обработването й.

В по-студените климатични пояси кравите разждат само през пролетта. Така че коластра от Нова Зеландия, Северна Европа и Северните американски щати се произвежда само през пролетта. После тя стои по рафтовете цяла година, докато бъдат произведени новите партиди.

Това не означава, че освен през пролетта не можете да си набавяте прясна коластра, защото теленца се раждат през цялата година.

Трябва да се уверите също така, че коластрата е запазена съобразно санитарните стандарти за консумация от хора, а не за други употреби. На някои места се произвеждат партиди за човешка консумация, както и партиди за други употреби.

Добре е продуктът да е сертифициран като несъдържащ антибиотици, пестициди и болести, както и че след обработката, коластрата е изследвана и е показала, че е запазила високи нива на активните си хранителни вещества.

Позволете на силата на природното чудо да работи за вас

Ако си осигурите добра хранителна добавка с коластра, вие бързо ще се сдобиете с трайни резултати. Представете си да можете да…

… отблъсквате настинките, въпреки че всички около вас са извадени от строя от последния вилнеещ вирус.

… се чувствате пълни с енергия, за да се наслаждавате истински на живота – като не ви се налага да отлагате гостуването си у приятели и семейство, да опитате нова рецепта, да градинарствате или да играете голф, понеже отново сте „твърде уморени”.

се движите БЕЗ болка, и да се наслаждавате на увереността, че костите и ставите ви са по-силни от преди само една или две години.

… участвате в социални събития без болезнено подуване на стомаха, поставящи ви в неудобно положение газове, или други неприятни храносмилателни проблеми…

… правите и още толкова много други неща!

Много от хората, които пият коластра започват да забелязват чудесни промени в здравето си в рамките още на първия месец.

Разбира се, колкото повече я пиете, толкова по-добре ще се чувствате. И най-важното, ще давате на тялото си цялата сила, от която то се нуждаете, за да стимулирате имунната си система, да възстановявате костите и ставите си и да възстановявате лигавицата в храносмилателния си тракт и в артериите си.

от Джанет Занд

 

Източник:

How over 8,000 people got blessed relief from their joint pain… by boosting their immune systems! AdvancedBionutritionals.com

Снимка: Neve Italia

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *