Добре известна тайна избавя 8000 души от ставни болки… чрез подсилване на имунната система!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ако ви е писнало да пиете глюкозамин, кондроитин и други лекове за ставите, и въпреки това да продължавате да страдате от ставни болки и скованост, имам чудесна новина. Учените откриха, че един стимулиращ имунитета протеин също облекчава ставните болки.

colostrum

В изследване с епохално значение те доказват, че този лек действа много добре – 8 от 10 човека, които го пият чувстват облекчение. Изследването продължава 3 десетилетия и се нарича Охайското изследване (Ohio Survey). Повече от 8000 души участват в него и в последващите изследвания след това.

Всички участници имали увреждане, болка и скованост на става. Те приемали този стимулиращ имунитета протеин всеки ден. След това на всеки 3 месеца учените отчитали и оценявали ставните им симптоми.

Резултатите? 8 от 10 пациенти споделяли значетелно облекчение на ставните болки. А 7 от 10 споделяли, че чувстват по-малко скованост сутрин. И то само като пиели това стимулиращо имунитета хранително вещество!

И така, кое е това хранително вещество, дало  облекчение на хиляди потърпевши? То е комбинация от протеини и пептиди, които се използват от векове за стимулиране на имунитета. Тази комбинация е изцяло натурална. Всъщност, тя се съдържа в майчиното мляко… и е предназначена от природата да ни храни от първите мигове на живота ни.

Разбира се, имам предвид коластрата. Да, коластрата е веществото, което облекчава ставните болки и скованост в Охайското изследване.

Може да сте чували, че коластрата стимулира имунната ни система. Че тя помага на тялото да оздравява и да се възстановява от болести и травми. И че е толкова безопасна, че се използва в целия свят за лечение на инфекциозна диария при бебетата, децата и хората с отслабена имунна система.

Но може да се изненадате да чуете, че коластрата е ефикасна в облекчаването на ставните болки. Както бяха и хилядите хора участвали в Охайското изследване. За щастие, резултатите от Охайското изследване бяха така обнадеждаващи, че учените решиха да подложат коластрата на възможно най-щателни тестове.

Защо тези тестове бяха толкова строги щателни? Първо на първо, те бяха плацебо контролирани т.е. едната част от участниците пиеха коластра, а другата взимаха плацебо със същия вид и вкус като истинския лек.

Второ, тестовете бяха двойно слепи, което означава, че никой от участниците не знаше дали пие коластра или плацебо. Това не знаеха и изследователите преди да приключи изследването.

Трето, бяха наложени строги правила за това кой може да участва в изследването. Не се приемаха хора, които пият други лекове или се подлагат на други лечения за ставните си болки. Защо? Защото учените искаха да са сигурни, че резултатите няма да бъдат повлияни от тези лекове или лечения.

Четвърто, учените не позволяваха на никого да пие обезболяващи докато участваше в изследването. Учените искаха да са напълно сигурни, че облекчаването на болката идва от коластрата, а не от лекарства, купувани без рецепта.

И как се справи коластрата? В края на началния изпитателен период от 6 месеца, при плацебо групата нямаше промени. Но в групата, която взимаше коластра всички се подобриха. Те чувстваха по-малко болка. Бяха по-мобилни. И нивата им на активност бяха по-високи.

И нещата стават дори още по-добри. След като веднъж учените откриха, че коластрата облекчава ставните болки, те решиха да я съпоставят с действието на други лекове.

Коластрата действа по-добре и по-бързо от глюкозамина

В друго плацебо контролирано изследване учените сравняват коластрата с глюкозамин. На едната група дават коластра. На другата група, дават глюкозамин. А на трета група дават капсула пълна с ориз на прах.

В това изследване учените измерват и оценяват ставните болки, сковаността на ставите, ежедневните занимания и цялостната промяна. Те преглеждат участниците преди изследването и после след 2 седмици, 4 седмици и 6 седмици. Те дават резултатите на независим статистик, който да анализира данните.

Резултатите? Както се очаква, плацебо групата не показва никакво подобрение.

Ами групата пила глюкозамин? На втората седмица единственият симптом, при който имаше подобрение бе сковаността. Това помогна също за повишаване на оценките за цялостна промяна. Но нямаше чувствително подобрение на болките или дейностите.

Ами групата на коластра? Само след 2 седмици те почувстваха значително подобрение по всички показатели.

Точно така. Само за 2 седмици те изпитваха по-малко болка, по-голяма мобилност и можеха да участват в повече ежедневни дейности от хората пиещи глюкозамин. И освен това, те продължиха да се подобряват през следващите седмици. Невероятно!

Какво прави коластрата толкова ефикасна при ставни болки? В нея има висока концентрация на хранителни вещества, които помагат за облекчаването и възстановяването на увредените стави.

Прочетете и за това лекарство: Налтрексон: Лекарството, за което вашият лекар би следвало да ви е казал, но не е

Коластрата спира болезненото възпаление преди то да се появи и блокира сигналите за болка в зародиш…

Един от най-честите източници на ставни болки е възпалението. Както може би знаете, възпалението се появява когато тялото се опитва да се предпазва от инфекция.

Възпалението също така се появява когато тялото се опитва да се възстанови от увреждане. Когато ставите са увредени, тялото насища мястото с плазма и с бели кръвни телца. Това причинява отичане, свръхстимулиране на нервите и усилва болките.

Е, коластрата помага за облекчаването на възпалението и на болката. Коластрата съдържа верига от аминокиселини, наречени LMW пептиди (пептиди с ниско молекулярно тегло). Изследванията показват, че LMW пептидите предпазват тялото от заливането на увредените стави с плазма и бели кръвни телца. С други думи, те спират възпалението преди то още да е започнало.

Вижте и този лек: Вкусен лек против възпалението снижава всяка болка, предпазва от рак, лекува депресия

И на всичко отгоре, два от протеините в коластрата на практика блокират сигналите за болка. Как действат те? Изследвания показват, че тези протеини имат уникална химическа структура, която им позволява да се прикрепват към рецепторите за болка върху нервите. Когато рецепторите за болка са блокирани, нервите не могат да изпращат сигнали до мозъка, така че вие не усещате болката.

И накрая, коластрата е единствения натурален източник на инсулиноподобен фактор на растежа. Инсулиноподобният фактор на растежа повишава производството на хрущяли и колаген. Това помага за облекчаването на ставите, така че можете да се движите по-свободно с по-малко болка.

Още един лек: Жена елиминира болките в коленете и ставите си за един ден без да ходи на лекар с помощта на тази рецепта!!!

Коластрата съдържа и други фактори на растежа. Факторите на растежа като тромбоцитния фактор на растежа, който помага за регенерирането на костите и на хрущялната тъкан. Ето защо коластрата е така ефикасна за повишаване подвижността на ставите.

Всъщност, коластрата действа толкова добре, че Австралия я използва като тайно оръжие в олимпийския си отбор през 2012 година. Благодарение на коластрата Австралия тогава имаше един от най-добрите си олимпийски отбори. Те дори спечелиха повече медали от отбори с много повече атлети. Изследователите мислят, че знаят защо.

Изследвания показват как австралийците са използвали коластра като част от тренировачните си програми за Олимпиадата. Няколко изследвания недвусмислено показват как коластрата е помогнала за възстановяването на увредени ставни тъкани и е ускорила оздравяването при бегачи и колоездачи – атлетите, при които износването на колената е най-силно.

Но красотата на коластрата е в това, че не е необходимо човек да страда от ставни болки и не е необходимо да е олимпийски атлет, за да извлече полза от нея.

Коластрата е полезна на всяка възраст. Защо? Защото е заредена с хранителни вещества, които действат като човешкия хормон на растежа. Това означава, че коластрата стимулира растежа, подмладяването и възстановяването на клетките в цялото тяло.

Коластрата действа като човешки хормон на растежа като възстановява и замества клетките и тъканите преди възпалението, нараняванията и износването да ускорят стареенето.

Може да сте чували за човешкия хормон на растежа. Именно този хормон казва на тялото да създава нови кости, хрущяли, мускули и тъкани. Той също така помага на тялото непрестанно да оздравява и попълва клетките и тъканите ни през целия ни живот.

Естествено, човешкият хормон на растежа е най-много когато сме млади и още растем. Но производството му се забавя до нищожно количество когато остаряваме. Ето защо тялото остарява. Ето защо не можем да възстановяваме уврежданията и износването толкова бързо, както когато сме били по-млади.

Пиенето на коластра е като набавянето на изобилно количество човешки хормон на растежа. Защо? Защото коластрата бъка от именно същите фактори на растежа, задействани от човешкия хормон на растежа. Това означава, че когато пиете коластра, тялото ви ще се зарежда с тези фактори на растежа дори и производството ви на човешки хормон на растежа да е ниско.

Постенето идва на помощ: Хитро повишете хормона на растежа с 2000%

 Кои са тези фактори на растежа?

Един от най-мощните от тях е инсулиноподобният фактор на растежа, който споменах по-горе. Той помага на тялото да произвежда нови клетки, да възстановява тъканите, да създава чиста мускулна маса и да гори тлъстините. С други думи, той помага на тялото да не натрупва тлъстини и да остава силно и младо. Всъщност, този хормон действа толкова добре, че бодибилдърите и моделите използват коластра, за да не напълняват и да са във форма.

Друг фактор на растежа, който ви помага да оставате млади е фибробластният растежен фактор. Той сигнализира на тялото да се възстановява и да заменя увредените хрущяли. Което води до повече здрави хрущяли, повече мобилност и по-малко болка за болезнените стави.

Трансформиращият растежен фактор помага на тялото да възстановява и изгражда наново костите. По-силните кости рязко снижават риска ви от фрактура на бедрената кост и ви помагат да оставате активни и независими.

от Джанет Занд

Така че, ако искате ефикасно да снижите болките в ставите си, намерете си качествена хранителна добавка с коластра, като в същото време се стараете винаги да препятствате появата на възпаление с помощта и на правилно хранене:

Най-добрите 8 храни срещу повишаващото риска от фрактури възпаление

8 сурови храни за бързо снижаване на възпалението

Дадените по-горе ползи от приема на коластра далеч не изчерпват разностранните й здравословни свойства. Още за това природно лековито чудо прочетете в статията

Коластрата е задължителен натурален лек при множество заболявания!

 

Източник:

How over 8,000 people got blessed relief from their joint pain… by boosting their immune systems!

Снимка: Thuoctrikhop.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *