Хомеопатия при наранявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

homeopathy

В един или друг момент ние всички сме падали, порязвали сме се или изгаряли и ако нараняването не е било сериозно, сме го лекували с помощта на дезинфекциозно средство, превръзка и още нещо подръчно. В настоящата статия ще видим как можем да се справим с нараняванията с помощта на хомеопатични лекарства.

За хората, които не знаят какво представляват хомеопатичните лекове, ще кажем, че те са вид лекарства, направени от естествени субстанции и минерали, и че са произведени със същите гаранции като химическите лекарства. Преимуществата, които те имат пред лекарствата, които сме свикнали да използваме са, че те по принцип нямат странични ефекти, не взаимодействат с другите лекарства или храни и могат да се взимат от всеки, деца, бременни, възрастни хора или пациенти с бъбречни и чернодробни проблеми. Това е така, защото те съдържат много малки количества от субстанции, от които са направени и това ги прави безопасни като цяло, но е необходимо все пак опитен хомеопат да ви насочи и да определи дозите, които да приемате. Друго характерно свойство е индивидуализирането на лечението, което означава, че хомеопатът при предписването на лекарството на пациента не само че взема предвид проявените симптоми, но също така и усещанията му (изгаряща болка, остра болка, изтръпване, хладина в засегнатото място и т.н), както и усещането на подобрение или влошаване (отпускане в седнало или легнало положение, облекчаване при затопляне… ).

Обикновено хомеопатичните лекарства са под формата на гранули т.е. във формата на хап(че), направено от смес от захароза и лактоза, но има също и други фармацевтични форми като таблетки, мазила, капки или сиропи. Приемането на хомеопатичните хапчета става като те се поставят под езика, а при бебетата се разтварят в малко вода и се вливат със спринцовка или с дават в бебешката бутилка.

Сега да видим как да използваме тези лекарства в лечението на падания и изгаряния.

Хомеопатия при изгаряния

Ако сме се изгорили, било то докато готвим, гладим, работим с оксижен или при печене на слънце, трябва да знаем, че когато кожата е зачервена и боли, това е изгаряне първа степен, ако се появят мехури, изгарянето е втора степен, а ако тъканта е обгоряла това е изгаряне трета степен. Най-често срещани са изгарянията първа и втора степен и именно с тях се занимава хомеопатията, изгарянията от трета степен трябва винаги да се лекуват в болница, заради сериозността на нараняването

За да лекуваме изгаряне първа степен при появата на поражения (зачервена кожа), пациентът трябва да се консултира с лицензиран хомеопат, който да препоръча подходящото лекарство. Ако усещате парене и изгореното място отделя топлина, вие се нуждаете от едно лекарство, ако усещате иглички, ще ви трябва охлаждащо средство.

За изгарянията от втора степен също има хомеопатични лекарства, които лекуват поражението върху кожата, предпазвайки ви от разрастването и инфектирането на раната. Преимуществото в използването на хомеопатията в този случай е в това, че ефектът е незабавен, болката отмира бързо и рискът от инфекция и белези е намален. Лекарствата, които използваме са беладона или cantharis mellifica apis. Специални случаи на изгаряне на слънце, които също могат успешно да се лекуват с хомеопатия са изгарянията на очите от слънцето или при работа с оксижен.

 Хомеопатия при травми от падания

Възможните наранявания при падане са много и различни и всички могат да се лекуват с хомеопатия.

Хомеопатия при порязвания

Ако порязването е твърде дълбоко или сериозно, трябва да отидете в спешното отделение, но, както при сериозни случаи така и при наранявания, които не са сериозни, ние използваме хомеопатични лекарства за предпазване от инфектиране на раната, за избягване на проблеми със заздравяването и за ускоряването на този процес. Полезни лекарства са Staphysagria или Pyrogenium graphites.

Хомеопатия при натъртвания (синини)

В случай, че падането не е сериозно и само сме се ударили, има лекарства, които, ако се използват колкото се може по-бързо, предотвратяват появата на хематом или позволяват появата на минимален хематом. Арника е най-доброто хопеопатично средсвто в този случай.

Хомеопатия при навяхвания

За лечението на изкълчвания има лекарства, които въздействат на сухожилията и лекарства, използвани за ставите, засегнати при падане. Тук отново трябва да се използва лекарството, което най-подхожда на усещането от нараняването – усещане за натъртване, чувство на скованост или болка при най-малкото движение.

Лекарствата като Ruta graveolens, rhus toxicodendron, Arnica или Bryonia са много ефикасни.

Хомеопатия при фрактури

Ако падането е сериозно и има фрактура трябва да отидете в болница, където лекарите ще преценят сериозността на положението и мерките, които трябва да се предприемат. Как може да помогне хомеопатията в тази ситуация? Ако лекарите решат да обездвижат засегнатата част на тялото, хомеопатията може да спомогне при заздравяването на фрактурата и за формирането на надкостница, освен това, тя успешно възстановява засегнатите тъкани около счупената кост, и намалява кървенето на мястото на нараняването. По този начин оздравяването е по-бързо и по-успешно. Можем да използваме phos, черен оман (зарасличе), arnica.

Ако, обаче, лекарите решат да се намесят, можем да използваме хомеопатични лекарства за предотвратяване на кървенето по време на операция, при проблеми с упойката, за да улесним следоперативното възстановяване, оздравяването и да облекчим безспокойството, страха и болката на пациента в това състояние.

Gelsemium, фосфор, опиум, Staphysagria са някои от лекарствата, които могат да ни помогнат

Хомеопатия при рехабилитация

При падания, довели до фрактура или травма, която се нуждае от рехабилитация, можем да използваме хомеопатични лекарства за намаляване на болката, сковаността, умората и треската в мускулите, налагащи провеждането на упражнения, наред с терапията за да е тя по-бърза и ефикасна. Arnica, Ruta graveolens и rhus toxicodendron наред с други лекарства са много полезни за пациента

И накрая бихме искали да подчертаем безопасността, ефикасността и бързината на действие на хомеопатичните лекарства в лечението не само на тези, но и на много други наранявания, които получаваме всеки ден. Настоящата статия е предназначена да ви даде обща представа за възможностите за използването на хомеопатията при нараняванията и травмите. Изтъкната е полезността на този метод за лечение на алтернативната медицина, като трябва да отбележим, че приемането и използването на хомеопатични лекарства би следвало да става след посещение при лицензиран хомеопат и само след като той/тя ви назначи съответното лечение.

Източник: Healthlineinfo.com, Alternative Medicine, Homeopathy for Injuries, 4 January 2013

Снимка: www.culinaryherbalism.com

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *