Подобрете имунитета си почти незабавно, 10 бързи промени в начина на живот

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

life hacks-5fd224d5a43b83d6fba303a56acf6de3

Имунната ни система в основни линии е собствената ни армия вътре в нас. Слаба армия не може да защитава себе си, нито да атакува добре враговете си, което я превръща в обречена защита. Когато имунната система е слаба, тялото е уязвимо на вируси, алергии и на всички други врагове, таящи се навсякъде около нас. Има множество изтощителни начини, чрез които вие можете бавно да промените начина си на живот за по-здрав имунитет – но можете също така да опитате тези 10  бързо променящи живота стъпки, за да подобрите имунитета си почти незабавно.

1. Спете достатъчно

Лишаването от сън може да има изненадващо опустошителни последици за производството на антитела (пехотата на тялото). Оказва се, че голяма част от хората в технологичния свят отделят твърде малко време за сън. Организирайте дните си и свикнете да спите между седем и девет часа на ден. Ако напрегнатата ви програма не ви позволява това, опитайте се да намерите време през деня за няколко подремвания за възвръщане на силите. За да спите по-добре можете да прочетете следната статия.

2. Хранете се здравословно

Сънят и начинът на хранене струват ли ви се резонни? Защото те са основни аспекти на живота, но въпреки това много хора пренебрегват важността им в полза на удобството. Изобилието на захари в сладките газирани напитки и в обработените сладкиши имат притъпяващ ефект върху начина, по който функционират клетките на имунната ви система. Ако още не сте го направили, свикнете тялото си да яде зеленчуци и плодове с всякакви форми и цветове. Те осигуряват витамини, които са особено важни за добре работещата имунна система.

3. Редовно правете физически упражнения

Програма за редовни физически упражнения не само оформя тялото ви, тя укрепва имунната система, предоставяйки й правилно кръвообръщение и по-добър сън. Несъмненото подобрение на имунитета ви няма как скоро да не се прояви. Докато правите упражнения, помнете да хидратирате тялото си преди, по време на и след тях. Това ще спомогне за изхвърлянето на токсините от тялото ви и ще му предостави минерали и витамини от здравословната храна. Също така се пазете от бъкащите от микроби уреди в обществените фитнес зали.

4. Правилни хигиенни навици

Понякога най-малката липса на грижа по отношение на хигиената може да направи тялото ви уязвимо на леки до опустошителни здравословни проблеми. Придържайте се до основните неща, като:

  • Миене на ръцете по няколко пъти на ден, особено след ходене до тоалетната
  • Вземане на редовни душове
  • Не споделяйте често напитки (чаши) с други хора
  • Поддържайте хигиена на хранене и гответе храната по безопасен начин

Мислете за нещата, които ви правят уязвими на микроби и заболявания и се постарайте да ги избягвате.

5. Контролирайте нивата на стрес

Harvard Health Publication споменава, че стресът от всякакъв вид може да има отрицателно въздействие върху нивата на имунитета. Както социалния, така и физическия стрес, който изпитвате забавя производството на антитела. Тъжното е че стресът може и често е неизбежен фактор в живота на много хора. Най-доброто нещо, което можете да направите за тялото си е да намерите начини за облекчаване на стреса като медитация, йога, физически упражнения и нови хобита. Не е съвпадение че много хора, които живеят до дълбока старост са уравновесени.

6. Не пушете

Според сайта Livestrong, пушенето нанася много вреда на тялото по няколко начина.

То прави имунната система по-слаба и забавя защитата на антителата когато сте изложени на външни заплахи. Облаците канцирогени, които се преминават на талази през хранопровода увреждат меките тъкани, което ви прави по-уязвими на инфекции. Може да е трудно да се откажете от това пристрастяване, но много бивши пушачи ще потвърдят, че се чувстват по-здрави от всякога. Няколко часа след пушене нивата на никотин падат значително, кислородът се балансира и тялото вече е направило имунни подобрения. Пушенето също така е един от навиците, които трябва да спрете в този миг, ако искате да сте здрави.

7. Излезте от изолацията и имайте положителна нагласа

Социалната тревожност може да накара някои хора да се изолират от заобикалящия ги свят винаги когато имат възможност да го правят. Макар че точните причини за това още не са открити, webMD споменава, че има няколко изследвания, които подкрепят ефикасността на здравословния социален живот за имунната система. Излизайте и завързвайте приятелства с нови хора, излезте от изолацията и вижте как имунната ви система ще остане силна. Сайтът webMD също така споменава положителното въздействие на чувството за хумор върху имунната система.

8. Пийте витамин D

Изследвания показват, че без здравословна доза витамин D тялото е много по-уязвимо на автоимунитет и инфекции. Хората не успяват да си набавят витамини и се разболяват въпреки иначе здравословната си диета. Информация за това как да повишите нивата са ни витамин D очаквайте в статия по въпроса, която включва и често срещани заболявания, причинени от недостига на витамин D.

9. Балансирайте приема си на алкохол

Когато някой консумира прекомерно количество алкохол, той често не взима предвид вредата, която нанася на тялото си. Големите количества ограничават разгръщането на имунните защити и оставят тялото податливо на увреждане. Ако сте на възраст, на която можете да пиете алкохол, вие не трябва напълно да го избягвате от страх за здравето си понеже според сайта NCBI, умереното количество всъщност може да е от полза за имунната система. Познавайте типа на тялото си и си позволявайте да пиете по малко от време на време.

10. Обмислете приемането на пробиотици

Много хора свързват бактериите с потенциално влошаване на здравето. Пробиотиците са здравословните бактерии, които помагат на храносмилателната система, възстановяването на имунитета и имунната защита. Те не позволяват на вредните бактерии да се размножават и ви подсигуряват по-здравословен начин на живот. Според сайта Livestrong, храни като кисело мляко и мисо съдържат пробиотици, но някои лекари не смятат, че тези пробиотици са в достатъчно количество. За да сте сигурни можете да си купите хранителна добавка, която да предоставя обилна доза на тялото ви.

Изграждането на армия вътре в себе си не е много трудно. След като възприемете правилните навици, тялото ви ще свикне с удоволствието, което те му предоставят и ще ви е трудно да не ги спазвате. Помислете за тези подобрения на имунитета си, за да направите живота си по-щастлив и здравословен.

Източник:

http://www.healthyandnaturalworld.com/quick-life-hacks-to-improve-your-immunity-almost-immediately/

Снимка: www.pinterest.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *