Вкусен лек против възпалението снижава всяка болка, предпазва от рак, лекува депресия

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

turmeric-juice

Антиоксидантите са особено важни с това, че спират и насочват появата и развитието на свободните радикали в тялото.

Куркумата е най-известната подправка, която се използва в кулинарните специалитети. Но тя освен това е и съставка, която няма как да бъде пропусната в множество лекове с  невероятно въздействие върху доброто ни здравословно състояние.

Тази подправка съдържа 300 антиоксиданта и с оглед на това ви предоставяме следната рецепта за сок от куркума на прах. Напитката, която получавате се използва при множество заболявания и е лесна за приготвяне.

Вкусен лек срещу депресия, рак и всяка болка

Съставки:

  • 1 чаена лъжица куркума на прах
  • 2 лимона
  • 1 парче джинджифил (5 см)
  • 1 краставица
  • 5 моркова
  • 1 портокал

Метод:

Обелете портокала, лимоните, джинджифила и морковите. Смесете всички съставки в блендер (кухненски робот), можете да добавите лед, ако желаете и можете да пиете напитката по всяко време.

За да е възможно най-ефикасен този лек, добавяйте по щипка черен пипер: Куркумата не прави нищо за вас, ако не използвате две храни и един трик

Сокът с куркума облекчава болката, причинявана от артрит понеже съдържа антиоксиданти, които отпускат сковаността и възпалението.

Понеже вече се знае, че свободните радикали причиняват множество заболявания, от които най-широко познатото е рак, сокът от куркума има ефикасно противодействащо действие за рака на яйчниците, дебелото черво, простатата и гърдата.

Напитката има способността да облекчава метеоризма, гастрита и стомашните киселини. Можете да пиете куркума и като добавяте по една чаена лъжичка от подправката на прах в кафето си. Дадената по-горе рецепта на сок с куркума контролира нивата на холестерола, грижи се за кръвоносните съдове и сърцето, предпазвайки го от сърдечно-съдови заболявания.

Прочетете също: Златното мляко: Древна рецепта с куркума за перфектно здраве

Куркумата снижава възпалението в тялото, а оттук и депресията. Пийте този сок редовно за да поддържате тялото си свободно от възпаление и ума си ведър и остър.

 

Източник:

http://healthycures.org/cures-depression-reduces-pain-works-anti-inflammatory

Снимка: khmeread.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *