10те най-добри начина да откажете пушенето – без лепенки, лекарства или хапове

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

quit smoking

Майкъл Бенедикт откри за вас:

10те най-добри начина да откажете пушенето – без лепенки, лекарства или хапове

Просто от любопитство, трябваше да разбера как най-успешните бивши пушачи са го постигнали. Има 10 начина за отказване на цигарите и те наистина са доста лесни. Без предубеждения отделете 10 минути, за да си запишете няколко от методите преди да решите за себе си кои да използвате.

Ето най-добрите 10 начина да откажете пушенето завинаги.

1. Дъвчете дъвка

Неща като моркови, солети, карамелени бонбони, дъвчене на дъвка и дори на сламки могат да ви ‘държат заети’ когато много ви се иска да запалите.

2. Захванете се с активен спорт

Пробвайте с физическа активност като тичане или конкретен спорт винаги когато ви се пуши и избягвайте спортовете там където обичайно пушите.

Не само че това ще ви накара да не мислите за пушене и ще ви зареди с повече енергия, но спомага и за контролиране на теглото. Прекрасна 3 в 1 полза за вас.

3. Почиствайте зъбите си с конец всеки ден

Това може да ви звучи смешно, но просто помислете. Ще спестите пари, ще миришете по-приятно (като контролирате зъбния камък), ще сте по-здрави. Накъде по-добре от това?

4. Често мийте зъбите си с четка.

Сред 10те най-ефикасни начина за отказване на пушенето, този определено върви ръка за ръка с метод 3. Представете си блестящите си бели зъби и здравите венци, които хората виждат всеки път когато се усмихвате.

5. Пристрастете се към яденето на шоколад

Освен че е сладък, той е по-забавен, казвам ви!

Със сигурност няма да ви заболи зъб след като вече редовно миете и почиствате зъбите си с конец. Млечният шоколад е от храните, които е най-малко вероятно да допринесат за развалянето на зъбите ви, защото съдържа фосфат и други минерали. Потекоха ли ви лигите?

6. Дръжте химикалка под ръка

Или молив. Така че всеки път когато неистово ви се допуши, грабнете химикалката или молива все едно е цигара. Ако можете да намерите дъвка, както споменах в метод 1, дъвчете.

7. Пийте много вода

Просто редовно пийте вода. Ще видите, че този метод ще е най-често използвания от вас сред 10те начина за отказване на цигарите. Всъщност, водата ще помогне за изхвърлянето на никотина от тялото ви и ще намали силата на симптомите от самото отказване.

8. Избягвайте кофеин след 18:00

Хубаво, и аз обичам кафе. Обаче, това е действително изпитано от приятел, който вече не пуши. Изследванията показват, че хората с високо кръвно налягане вероятно са засегнати от комбинираните последици от пушенето и пиенето на кафе. Защо след шест вечерта? Доброто начало е наполовина свършена работа.

9. Рязко прекратяване на пушенето?

Ето нещичко, което можете да направите: като алтернатива, вместо да пушите щом станете и след закуска, пушете или след като станете или след закуска. Рязкото спиране на цигарите не е нещо, което искам да лансирам пред вас като един от най-ефикасните 10 начина за отказване от пушенето. Ето защо в случая имате алтернатива, сами избирете.

10. Не я слагайте в устата си

Не я палете. Знаете какво имам предвид.

Това са най-популярните и препоръчвани 10 начина да откажете пушенето, изразени изкрено и от сърце. Започнете да живеете живота без цигарен дим, който винаги сте искали днес.

Майкъл Бенедикт

Източник: 10 Ways To Quit Smoking – Without Patches, Drugs Or Pills, 26 February 2012 http://differentwaystoquitsmoking.com/10-ways-to-quit-smoking-without-patches-drugs-or-pills/

Снимка: pauliie.stoprokenblog.nl

И още един начин, също приятен: Спирате пушенето? Яжте повече от тези две храни.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *