Как сами разболяваме децата си

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Индия даде на делфините статут на личности

dolphins

На делфините бе даден статут на ‘личности без да са хора’ от правителството на Индия като с това Индия стана първата страна в света, която признава уникалната интелигентност и самосъзнание на разред китоподобни (клас водни бозайници).

Решението бе оповестено от Министъра на околната среда и горите на Индия, с което също се забраняват представленията с държани в плен делфини. Министърът добави, че ‘трябва да се признават специфичните права’ на делфините.

Делфините са изключително интелигентни бозайници с високоразвита социална структура на общуване. Последните изследвания показват, че делфините се обръщат един към друг по име и помнят произнесените с изсвирване собствени имена на стари ‘приятели’, чути от тях дори и само веднъж преди 20 години.

Делфините избират свое си уникално име – под формата на поредица от сложни изсвирвания – преди да навършат една година. От този момент нататък всички други делфини в социалната група се обръщат към тях с това уникално име.

Делфините използват много сложни граматически съобщения

Предишни изследвания показват, че делфините имат човекоподобно самосъзнание и влизат в много сложни форми на общуване с другите делфини, използвайки граматически структурирани изречения. Да, делфините си имат съвършен свои език, много подобен на човешкия. Основна разлика между езика на делфините и човешкия език е, че делфините не се ваксинират в детска  възраст и не им се инжектира увреждащ мозъка живак. Следователно, делфините порастват способни да говарят с напълно разбираеми изречения, докато много хора днес страдат от познавателен дефицит и са неспособни да съставят смислени изречения. (Те са буквално с увреден мозък от ваксините, живачните пломби и токсичните химикали в храните, лекарствата и продуктите за лична хигиена. Видиотяването ни сполетя!)

Научен доклад за общуването между делфините от 1999 година описва делфин на име ‘Аке’:
…връзката на тематичната роля със словореда е силно свързана с представите на Аке за граматиката на езика, които в голяма степен показват познания за броя на аргументите. Като цяло, тези констатации подчертават ясното разбиране от страна на Аке на научения от нея език… [тестътt] изискваше разбиране на граматическите и семантични връзки и на прагматични въпроси, произтичащи от връзката между тематичната роля и синтаксиса.

Аке с други думи граматически е по-умна от много възрастни хора, както е доказано от факта, че много хора вече не са способни да правят синтактичен разбор на смислови концепции в езика и вместо това не са нищо повече от ‘обекти на хипноза’, които пускат бюлетини в урните и живеят на снаксове и енергийни напитки.

Защо подкрепям признаването на личността на китоподобните

Нека се отбележим за протокола, че аз напълно подкрепям статута на ‘личности без да са хора’ на делфините и на други китоподобни (китове, делфини, морски свинчета). Идеята за насилственото отвличане на тези интелигентни бозайници от дивата среда, в която живеят, и принуждаването им насила да изпълняват циркови номера пред публика от изгорели от слънцето, ядящи бедна на хранителни вещества храна, увредени от ваксини, ближещи сладолед, претъпкани с лекарства, лигавещи се деца е изключително оскърбителна за всички интелигентни същества (имам предвид делфините).

Далеч по-подходящо ще е да се изтегли сал, натоварен с тези нагъващи вредна храна ‘плавателни устройства’ (примерно название) в океана и да позволим на група интелигентни делфини да ги гледат как изпълняват глупави човешки номера за бисквитки с изкуствен плодов пълнеж и за бъкащи от аспартам диетични газирани напитки.

Сами вижте някои от тъпите човешки номера в тези клипове (в шоуто на Летерман при това! (б.р. Клиповете не са преведени, от което се губи ефекта от малоумния говор на изпълняващите номерата, който авторът иска да изтъкне, но и действията им са достатъчно показателни):

‘Вилица в носа’

http://www.youtube.com/watch?v=EZtEeP7n15o

‘Мъж се нагъва в разтегателен диван’

http://www.youtube.com/watch?v=tK8IJNvez6E

‘Жена изплюва дъвка и я всмуква отново’

http://www.youtube.com/watch?v=sJPTEZjz-74

Сигурен съм, че делфините биха платили доста пари да гледат още такива клипове. Те може би ще започнат да отвличат деца от улиците и ще ги карат да живеят в клетки на острови в средата на океана, където ще трябва безкрай да изпълняват глупави човешки номера без надежда някога да избягат от влудяващия затвор.

Да, тази част от статията е чиста сатира. (Всеки делфин вече щеше да се е досетил.)

И да, много повече вяра имам в интелигентността на делфините, отколкото в интелигентността на човечеството. Делфините в крайна сметка не правят атомни бомби, радиоактивни електроцентрали или ГМОта и със сигурност не инжектират собствените си деца с живак и с генетични фрагменти от болни животни. Единствено човеците са толкова глупави да го правят.

Всяко животно на планетата инстинктивно брани малките си… с изключение на хората. Човешките майки всъщност предават децата си на откачени лекари, които ги инжектират с метилживак (в противогрипните ваксини, например) – изключително токсична за мозъка отрова, която ‘лоботомизира’ мозъците им и превръща брилянтно умните деца в бъдещи работници-роби с нисък коефициент на интелигентност.

Може би един ден човешките учени най-накрая ще могат да говорят с делфините. Ако това стане, сигурен съм, че първият въпрос, който те ще ни зададат ще е „Защо сами увреждате мозъка на децата си и наричате това медицина”?

Майк Адамс

Очаквайте още статии за делфините, а междувременно вижте следното:

Акция:

Помогнете за финансирането на Проекта за общуването на делфините (the Dolphin Communication Project)

Помогнете на д-р Катлийн Дуджински, Директор на Проекта за общуването на делфините (DCP) да набере средства за провеждането на още научни изследвания на социалната струкрура и език на делфините!

Подробности на:

http://www.fundageek.com/project/detail/853/The-Science-of-Dolphin-Fr…

Също така можете да осиновите делфин в морската шир и да помогнете за набирането на средства за важни научни изследвания! Вижте тук:www.AdoptaWildDolphin.com

Източник: NaturalNews, Dolphins granted personhood by government of India, 9 August 2013

http://www.naturalnews.com/041547_dolphins_personhood_intelligence.html

Снимка: scienceray.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *