Упс, Merck ‘забравили да тестват’ въздействието на ваксината Гардасил върху яйчниците

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

gardasil

Открадната ненастъпила зрялост

Току-що публикувано изследване разкрива, че от Merck & Co., корпоративният главен мозък зад спечелилата си позорна слава ваксина Гардасил, прилагана за човешки папиломавирус (HPV), удобничко забравили да изследват въздействието на тази смъртоносна ваксина върху репродуктивната система на жените. И поне една млада жена, в случая в Австралия, отнесе последиците от този непростим пропуск след като яйчниците й са напълно унищожени в резултат на имунизирането й с ваксината.

Публикуван в медицинското списание British Medical Journal (BMJ), затрогващият разказ за преживяното от това младо 16 годишно момиче би следвало да накара да се замислят всички родители, които са поставени под натиск от лекарите си да се съгласят дъщерите им да бъдат ваксинирани с Гардасил. Ограбено от естествената си способност да изживее пълна зрелост като жена, това момиче премина през ранна менопауза, по време на която яйчниците й напълно атрофираха преди да са успели да се развият  напълно.

Наречен Преждевременна яйчникова недостатъчност 3 години след менархе (първа менструация) при 16 годишно момиче след ваксинация за човешки папиломавирус, този най-скорошен казус предоставя солидни доказателства, че ваксината Гардасил, в най-благоприятния случай, е сериозна заплаха за нармалното функциониране на яйчниците. Пострадалото момиче не само е прегледано и е било потвърдено, че яйчниците й са били здрави преди биенето на ваксините, но няма други идентифицирани фактори, освен Гардасил, които е възможно да са виновни за сполетялото я неочаквано нещастие.

Най-лош е фактът, че информацията по-късно получена от австралийската Агенция за терапевтични стоки (TGA) относно случая – TGA е австралийският еквивалент на Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) – разкрива, че Merck никога не са дори и провеждали изследване за безопасността на Гардасил по отношение на въздействието му върху яйчниците на жените. Според доклада, Merck е изпитал въздействието на Гардасил единствено върху тестиси на мъже.

„Макар че Австралийският доклад за обществената оценка на TGA за четиривалентна ваксина за човешки папиломавирус, февруари 2011, наистина съобщава за хистология на ваксинирани тестиси и епидидимит на плъхове, няма наличен доклад за ваксинирани яйчници при женски плъхове”, се обяснява в доклада. „Хистологичен доклад за яйчниците на ваксинирани плъхове все още не е наличен, освен номерирането на корпора лутеа, налична при евтаназия след отбиването на първото котило”.

С други думи, Merck или нарочно или случайно – между другото, и двата варианта са напълно неприемливи – не са проверили дали Гардасил е потенциално способна да увреди репродуктивната система на жените или не, макар че младите жени от край време са основният целеви пазар за ваксината. Едва наскоро младите момчета бяха включени в обхвата на Гардасил, въпреки факта, че дългосрочните странични ефекти на ваксината при мъже все още в голяма степен са непознати.

Гардасил съдържа много добавени вещества, които се знае, че увреждат репродуктивните органи на жените

Както бе съобщено от разследващата журналистка Хайди Стивънсън, в Гардасил има поне две добавени съставки, които вероятно са отговорни за увреждането на яйчниците на жените. Тези съставки са полисорбат 80, емулгаторен консервант и L-хистидин (хистидин), естествена аминокиселина. И двете съставки, разбира се, се използват в обработените храни, които милиони хора консумират всеки ден. Но инжектирането им в тялото има много по-различен биологичен ефект от простото им консумиране.

Оказва се, че полисорбат 80, който също е известен под имената Tween 80, Alkest, и Canarcel, в изследвания е показал, че уврежда репродуктивността на жените. Не само че тази химическа добавка в голяма степен ускорява половата зрялост при жените, но тя също така намалява теглото и функцията, както на яйчниците, така и на матката. По същия начин, L-хистидинът, когато бива инжектиран в мускулната тъкан, кара тялото да развива автоимунен отговор към естествента субстанция, което може да доведе до много от сериозните странични ефекти, наблюдавани при много от младите момичета, ваксинирани с Гардасил.

Джонатан Бенсън

Очаквайте още статии по темата, а междувременно прочетете: Ваксините срещу HPV – превенция или руска рулетка; Как сами разболяваме децата си

Източник: NaturalNews, Young woman’s ovaries destroyed by Gardasil: Merck ‘forgot to research’ effects of vaccine on female reproduction, 6 August 2013

http://www.naturalnews.com/041512_Gardasil_ovary_destruction_HPV_vaccine.html

Снимка: www.thelibertybeacon.com

Прочетете още по темата:

Вината за Гардасил призната, оттеглена, смъртните случаи остават

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

6 thoughts on “Упс, Merck ‘забравили да тестват’ въздействието на ваксината Гардасил върху яйчниците

 1. Ами скъсаха се да я рекламират, защото пак някой лаком чичко паричко, от приближените кръгове я внесе, продаде я на държавата – сиреч ние му я платихме, натъпка се с тлъсти пачки и сега благородно ни я дават безплатно :):):) и съсипват здравето на децата ни. ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПРИЛОЖИТЕ ВАКСИНАТА – откприщва антиимунни заболявания, които са редки и трудно се лекуват. Имам пресен пример, на близко момиченце.

 2. Ха! Мая също е взела страна! :)
  Прочети коментара ми по-горе към същия пост на Руми.

  А иначе – както ти казах и по-рано – отвращението ти от рекламите по нашите медии го споделям напълно. ("Изхвърлете телевизора!" ;)

  Лошо би било обаче, ако се оставим некачествените реклами да ни формират погрешно мнение за даден продукт. Къде остава собственото ни мнение; независимото проучване на информацията и пр.?

  Вие наистина ли сте склонни да поверите здравето на дъщерите си на статия публикувана в не-медицинско издание?
  (оригиналът на статията е цитиран да идва от http://www.naturalnews.com/About.html )

 3. Даже си мисля,че не е пропуск а част от системни действия,породени не само от алчност!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *