Гравиолата убива резистентни на лекарствата ракови клетки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cancer-01

Писах вече за това как изследователите днес считат пробиотиците за много ефикасна, естествена орално приемана ваксина срещу рак. Обаче има едно растение, което помага на пробиотиците да се борят с рака. Това растение има удивителната способност да се бори с рака каквато няма да откриете в нито един друг естествен продукт. И то предоставя допълнителни ползи с това, че стимулира доброто храносмилане, облекчава депресията и се бори с бактериални, вирусни и паразитни инфекции.

Растението се нарича гравиола (тропическо дърво с едри сочни кисели плодове). Листата, стеблото, кората и плодовете на това вечно зелено дърво съдържат уникална смес от химически вещества, наречена Annonaceous acetogenins. Три отделни изследователски екипа откриха, че тези вещества притежават мощни противотуморни свойства. И освен това те проявяват селективна токсичност спрямо раковите клетки. Това означава, че те се борят с рака без да увреждат здравите клетки. И отгоре на всичко това, те го правят в много ниски дози.

Първото изследване бе проведено през 1976 година по време на програмата за скрининг на растения на Националния раков институт. В това изследване учените откриха, че листата и стеблата на гравиолата показват токсичност спрямо раковите клетки. Те направиха ин витро тестове, за да определят срещу какви видове рак биха се борили конкретните ацетогенини. Те откриха, че растението е токсично спрямо карцином на белите дробове, рак на гърдата, аденокарцином на простатата, карцином на панкреаса, аденокарцином на дебелото черво, чернодробни ракови линии, човешки лимфом и резистентен към множество противоракови лекарства аденокарцином на гърдата. Доста впечатляващо, нали?

Второто изследване е проведено в университета Пърдю през 1997 година. Тези изследователи откриха нещо поразително за химическите вещества в гравиолата. Те откриха, че гравиолата не само че убива туморите, които са резистентни към противоракови вещества, но изглежда, че тя има афинитет към такива резистентни клетки. Това означава, че химическите вещества в гравиолата са особено ефикасни в убиването на раковите клетки, които са резистентни към множество противоракови лекарства. Изследователите откриха, че химическите вещества в гравиолата унищожават клетките,  резистентни към множество противоракови лекарства като блокират предаването на аденозин трифосфат (ATP) в тези клетки. ATP е основният източник на клетъчна енергия. Захранването с него поддържа тези клетки живи. Като се Блокирането на достъпа до аденозим трифосфат унищожава раковите клетки.

По-късно изследователите в третото изследване от Тайван през 2003 година искаха да открият дали гравиолата е ефикасна срещу други видове рак, освен онези споменати по-горе. Те откриха, че гравиолата има широк спектър на ефикасност. Те откриха, че тя се бори и с рака на яйчниците, маточната шийка, гърдата, пикочния мехур и кожата — всички в много ниски дози.

Гравиола се предлага по интернет и в повечето магазини за здравословни храни. Следвайте дозата в упътването в опаковката за превенция (обикновено по 3000-4000 мг на ден). Говорете с лекаря си преди да взимате по-високи дози, за да се борите с туморите.

Важно е да вземате пробиотици с гравиолата, особено ако я пиете дълго време. Има известна загриженост, че билката може би изчерпва полезните бактерии в стомаха. Макар че няма недвусмислени доказателства, че това се случва, така или иначе е добра идея да се пият пробиотици. Те не само поддържат баланса на бактериите в стомаха ви, но и самите те помагат в битката с рака.

Стив Крьонинг

Източник:

Advanced Bionutritionals, How to kill cancer cells that have become resistant to drugs

Снимка: www.dongcong.net

Прочетете още по темата:

Открития и развенчани митове в медицината, които ще разлюлеят света – 1

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Тази статия е информативна. Не се самолекувайте. Първо разговаряйте с лекаря си преди да предприемете каквото и да било самолечение. Той най-добре познава състоянието ви.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *