Прочутото тибетско упражнение за лечение на щитовидната жлеза

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tibetan-thyroid-exercise

Това е прочутото тибетско упражнение за лечение на щитовидната жлеза. То предоставя повишен приток на кръв в жлезата. Благодарение на него щитовидната жлеза се пречиства добре.

  1. Потъркайте дланите си добре една в друга, за да ги затоплите добре. След това нежно ги поставете върху щитовидната си жлеза и ги задръжте там за около десет секунди.
  2. Преглътнете слюнка три последователни пъти, ако устата ви е пресъхнала, отпийте три малки глътки вода.
  3. Бавно издишайте. Докато издишате, наведете главата си напред и притиснете брадичката си колкото можете по-близо към гърдите. Задръжте брадичката си няколко секунди без да дишате. Когато започнете да дишате, вдигнете брадичката си нагоре и отхвърлете глава назад. Изпънете врата си колкото можете повече. Поставете долната си устна върху горната. Правете това докато вдишате въздух. Задръжте главата си в тази позиция няколко секунди. Когато започенете да издишате, притиснете брадичката си към гърдите отново.
  4. Докато брадичката ви е плътно върху гърдите, бавно завъртете главата си наляво и след това надясно, без да вдигате брадичката си от гърдите. По този начин вие прави идеален масаж на щитовидната си жлеза.
  5. Повторете стъпки 1, 2, 3 и 4. Вдигате главата си докато вдишате и я навеждате докато издишате. И така нататък, десет пъти.

Упражнението може да се прави в седнало или в изправено положение. Правете упражнението редовно и често, понеже то води до подобряване на състоянието на щитовидната жлеза.

То е особено полезно при хипотироидизъм.

Както е и с други тибетски упражнения, психологическият компонент на самото упражнение е много важен.
Правете упражнението с любов към тялото и към болната си щитовидна жлеза.

Прочетете още за здравето на щитовидната жлеза:

Зелеви листа при отоци, главоболие, за лечение на щитовидната жлеза

Ето още начини за поддържане здравето на щитовидната жлеза

Кокосовото масло е незаменимо за здравето на щитовидната жлеза

Как да пренастроим щитовидната си жлеза да гори мазнини и да активира метаболизма

Източник:

http://www.beextrahealthynow.com/try-this-tibetan-exercise-to-treat-your-thyroid-gland/

Снимка: www.pinterest.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *