Ето още начини за поддържане здравето на щитовидната жлеза

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

thyroid-ways-to-keep-healthy

Това е продължението на статията Кокосовото масло е незаменимо за здравето на щитовидната жлеза от 6.7.2016 г. След обстойното описание на щитовидните проблеми и на необходимостта щитовидната жлеза да се храни подобаващо – с кокосово масло, тук са дадени още важни начини за укрепване и поддържане здравето на щитовидната жлеза.

Други естествени начини за подобряване функцията на щитовидната жлеза

Освен включването на кокосовото масло в хранителния си режим, опитайте следните естествени начини, за да балансирате функцията на щитовидната си жлеза.

  1. Заменете йодираната кухненска сол с морска сол понеже тя съдържа повече минерали и спомага за поддържане функцията на щитовидната жлеза.
  2. Спазвайте безглутенова диета, която доказано подобрява функцията на щитовидната жлеза. Изследвания откриха връзка между алергиите към пшеница и заболяванията на щитовидната жлеза.
  3. Практикувайте техники за снижаване на стреса като медитация и дълбоко дишане. Хроничният стрес се казва, че е един от основните задействащи механизми на хипотироидизма.
  4. Избягвайте химикалите като триклозан, който е редовна съставка в антибактериалните сапуни, дезодорантите, лосионите и дори на дъските за рязане.
  5. Пийте пробиотици понеже доброто функциониране на щитовидната жлеза зависи от количеството здравословни стомашно-чревни бактерии.
  6. Пийте пълноценен мултивитамин с високо качество и се уверете, че си набавяте достатъчно йод, В витамини, витамин А, витамин D, желязо, омега-3 мастни киселини, селен, цинк и мед.
  7. Ограничете излагането си на флуорид и живак – инсталирайте добра система за филтриране на водата в дома си.
  8. Следвайте противовъзпалителна диета като елиминирате обработените храни и ядете колкото се може повече пълноценни органични храни.
  9. Пийте хранителни добавки с високо качество съдържащи цинк, селен, манган, хром, В витамини, витамин С, витамин А и витамин Е (маслото от дроб на треска е добър източник на витамин А).
  10. Правете физически упражнения – това е особено важно за правилната функция на щитовидната жлеза. Бързото ходене по 30 минути на ден е добро упражнение, с което да започнете.

Още помощ за щитовидната жлеза: Прочутото тибетско упражнение за лечение на щитовидната жлеза

Съвет на деня:

За да поддържате щитовидната си жлеза здрава, приготвяйте си сок от тези органични продукти:

1 краставица, 5 стръка селъри, 1 ч.ч. кокос, кокосова вода, 5 моркова, 1 лимон

Ако имате причина да смятате, че щитовидната ви жлеза работи наполовина още днес преминете към използването на кокосово масло. Прегърнете здравословен начин на живот, изпълнен с изобилие от пълноценни храни, редовен сън и движение (всяка възможност, която ви се отвори). Не след дълго вие не само ще се чувствате по-добре, но може и да се изненадате колко добре ви стоят панталоните!

 

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/coconut-oil-thyroid/

Снимка: www.zumzi.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *