Орехите потискат рака на гърдата!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Редовните читатели на сайта Health Watch знаят, че дървесните ядки са истинска супер храна. Казвали сме ви за изследванията, които показват, че те се борят с напълняването, диабета, стареенето на мозъка и т.н.

Сега, ново изследване, статията е от 3 май 2019 година, предоставя дори още по-важна полза за здравето… те потискат рака.

Изследването е от Университета Маршал. То се основава на предишните познания за това, че яденето на орехи снижава риска от рак на гърдата и забавя неговия растеж.

Мъхест плод спира рака на гърдата

Д-р У. Илейн Хардмън казва, че нейният екип искал да открие дали „консумацията на орехи променя генната експресия” и дали „снижава растежа на рак на гърдата и удължава оцеляването”.

Учените, на случаен принцип, разделят пациенти с рак на гърдата или в група, ядяща орехи или в контролна група. Всички участници са дали биопсия от туморите си в началото на изпитанието.

Забележителното въздействие на орехите върху тялото в рамките на само четири часа

Участниците в „ореховата” група яли по 60 г орехи на ден в продължение на две седмици. След това отново се правят биопсии. Туморните гени били значително променени в групата, яла орехи. Пътеките, които насърчават апоптозата (смъртта на раковите клетки) били усилени, а онези, които насърчават раковия растеж били спрени!

Д-р Хардман казва, че резултатите „подкрепят хипотезата, че при хората консумацията на орехи потиска растежа на рак на гърдата и подсилва оцеляването при рак на гърдата”.

Орехите като ключ за избягване на рака

Яжте сурови орехи всеки ден

За извличането на потискащите рака ползи, описани в изследването, яжте по около 28 орехови половинки на ден. Това е около 60 грама, същата доза като използваната в изследването.

Така ще си набавяте много повече от просто защита от рака. Като всички дървесни ядки, орехите са една от най-здравословните храни на планетата

Дървесните ядки съдържат:

Ненаситени мазнини, като здравословните за сърцето мононенаситени и полиненаситени мазнини.

Омега-3 мастни киселини, които се свързват с множество ползи за сърдечно-съдовата система и мозъка.

Фибри, които повишават ситостта и помагат за препятстването на диабет тип 2.

Витамин E, който помага за спиране развитието на плаките в коронарните артерии.

Растителни стероли, които помагат в снижаването на холестерола.

L-аргинин, който прави лигавицата на артериите по-гъвкава и по-малко уязвима на кръвни съсиреци.

от Гари Месик

Прочетете още:

Ползите за здравето от орехите, за които не знаехте

Чудодейна комбинация от мед и орехи: Естествени лекове за множество болести!

Защо орехите са супер полезна храна

Ефикасна рецепта за бързо нормализиране на високото кръвно налягане

Снижете риска си от заболявания, яжте сурови ядки

Естествено намаляване на риска от рак на гърдата

Учени в Амстердам току-що унищожиха тумори на рак на гърдата за 11 дни без химиотерапия

Източник:

https://www.institutefornaturalhealing.com/2019/05/walnuts-suppress-breast-cancer

Снимка: Institute for Natural Healing

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *