Ползите за здравето от орехите, за които не знаехте

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

wallnuts-gut-health

Сякаш всички се оплакваме от някакъв вид храносмилателен проблем, било то от подуване на корема, крампи, киселини или нередовни изхождания. Ако някога сте изпитвали храносмилателни проблеми, знаете как негативно ви се отразяват те. Чувствате се нещастни, зле ви е, неудобно и все едно все трябва да отидете до тоалетната.

Хубавото е, че има добра новина в областта на храносмилането, която може най-накрая да ви донесе облекчение от храносмилателните несгоди. Наскоро проведено изследване показва, че консумацията на орехи може да спомогне подобряването на здравето на стомаха и червата.

Забележителното въздействие на орехите върху тялото в рамките на само четири часа

Половин чаша орехи всеки ден подобрява здравето на стомаха и червата

Какво е така изключително в орехите? Както отбелязва изследването, ежедневната консумация на орехи помага за подсилване на пробиотиците и на полезните бактерии в стомаха и червата, включително на lactobacillusroseburia и ruminococcaceae.

Орехите са пробиотик, който подхранва полезните бактерии в стомаха и червата за стимулиране на здравословна среда и за снижаване на неприятните храносмилателни симптоми.

Водещият изследовател Лори Байърли обяснява, „Здравето на стомаха и червата е свързано с цялостното здраве в останалата част на тялото. Нашето изследване показва, че орехите променят стомаха и червата и това може да помогне да обясним защо има други положителни ползи от яденето на орехи, като здравето на сърцето и мозъка”.

6 храни пречистват артериите и изграждат костите

Орехите са чудесни не само за стомаха и червата. Други изследвания разкриват, че те стимулират здравето на сърцето и снижават риска от сърдечно-съдово заболяване.

„По-голямото разнообразие от бактерии може да се свърже с по-добро здраве, докато ниското разнообразие се свързва със заболявания като затлъстяване и възпаление на червата”, продължава Байърли.

Ядките като цяло доказано са полезни за цялостното ви здраве, но конкретно орехите съдържат ключови хранителни вещества, които ги правят особено полезни за храносмилателната система.

Орехите като ключ за избягване на рака

Изследването е проведено с плъхове в рамките на 10 седмици. Плъховете ядели храна, съдържаща натрошени орехи—в количество, равно на половин ч.ч. за хората—или храна, несъдържаща никакви орехи. Плъховете, които ядели орехи, имали по-богата на различни полезни бактерии стомашно-чревна флора.

Така че ако търсите лесен и естествен начин да облекчите храносмилателните си проблеми, започнете с добавянето на половин ч.ч. орехи в храната си за деня.

Виктор Маркионе, M.D.

Източник:

https://www.belmarrahealth.com/health-benefits-walnuts-didnt-know/

Снимка: 9Coach

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *