Рициновото масло в лечението на стомашните язви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

castor-oil-ulcers

Стомашните язви, познати също като пептични язви, са малки дупки в стомашно- чревния тракт. Според сайта, MayoClinic.com, тези видове язви са често срещани сред американците и засягат цели 10 процента от тях в даден момент от живота им. Стомашните язви са придружени от голям дискомфорт, обаче, лечението с рициново масло може да снижи болката, свързана с тях.

Причинители

H. pylori е бактериална инфекция и е най-често срещаната причина за стомашните язви. Според Националната информационна клирингова къща за храносмилателни заболявания (National Digestive Diseases Information Clearinghouse), H. pylori причинява язви като уврежда лигавицата, която предпазва стомаха и дванадесетопръстника. След като това се случи, силната стомашна киселина успява да достигне до лигавицата.

Естествени лекове при инфекция с Хеликобактер пилори

Симптоми

Симптомите на стомашните язви могат да варират от леки до умерени и обикновено се усещат между гръдната кост и корема. Някои симптоми включват гадене, повръщане, отслабване, пареща болка в стомаха, нощни пристъпи и болка, продължаваща с часове. Дискомфортът може да бъде облекчен като се ядат някои храни. Обаче, ако има кръв в изхожданията ви и когато повръщате, свържете се незабавно с лекаря си.

Рициново масло

Рициновото масло е масло, което се извлича от семената на рицина. Обикновено то е жълто на цвят и донякъде прилича на растително олио. Рициновото масло се използва за алтернативно лечение на кожни заболявания и може да се използва като компрес за облекчаване на стомашна болка, главоболие, възпалителни проблеми, и мускулни и ставни болки.

НЕВЕРОЯТНО! Рициново масло и сода за хляб срещу повече от 20 здравословни проблема!

Лечение

Стомашните язви обикновено се лекуват с предписани от лекаря лекарства. Обаче, използването на рициново масло за лечението на стомашни язви може да снижи болката и възпалението. Според сайта Home Remedies for You, чаша прясно мляко с добавени в него 2 ч.л. рициновото масло може да донесе незабавно облекчение от киселинността, причинявана от стомашните язви като защитават лигавицата на стомаха. Както е при всяко заболяване, винаги се консултирайте със своя лекар преди да се самолекувате.

Изумително откритие: Японски лекар разкри лек който най-накрая убива бактерията Helicobacter Pylori

Превенция

Някои стъпки могат да бъдат предприети за предпазване от повторната поява на стомашните язви като снижаване приема на напитки, съдържащи кофеин, снижаване приема на алкохол, включване на няколко малки питателни хранения в деня, физическа активност и спиране на пушенето. Според сайта KidsHealth, не е ясно как бактерията H. pylori се предава от човек на човек. Обаче, бактериите се предават чрез целувка, с храната и водата или от заразено повръщано. Винаги си мийте ръцете, когато ходите до тоалетната и преди хранене.

Прочетете още по темата:

Студено пресован зехтин и други естествени оръжия в битката с H. pylori

Естествен лек от смокини и зехтин убива вредните стомашни бактерии рекордно бързо

Лесен трик действа по-ефикасно от лекарствата срещу артрит, ишиас и болки в гърба!

Рициново масло, най-добрият естествен лифтинг на лицето в 4 стъпки

 

Източник:

http://www.livestrong.com/article/297637-castor-oil-stomach-ulcers/

Снимка: Livestrong.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *