Забележителното въздействие на орехите върху тялото в рамките на само четири часа

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

walnuts

Орехът вероятно е едно от най-старите дървета, отглеждани за храна на планетата. Тези плодове са познати и ценени още 7000 години преди Христа. Да! Орехите са богати на калории, но са и изключително хранителни и чудесни за цялостното здраве и красота. Орехите са задължителни в хранителния ви режим. Нека погледнем нещата, които трябва да знаете за тази суперхрана.

Въздействието на орехите четири часа след консумацията им

Изяждането на шепа от тези невероятни ядки има почти незабавно действие на защита срещу проблеми със сърцето. Редовното им ядене неимоверно снижава риска от всеки вид сърдечно заболяване. Кръвоносните съдове стават по-гъвкави, а нивата на холестерола падат. Всичко това се случва в рамките на четири часа. Изследване показва, че са необходими около три супени лъжици орехово масло за постигането на тази значителна промяна в здравето на сърцето.

Маслото в орехите е много полезно за ендотелните клетки. Това са клетките, покриващи вътрешния слой на кръвоносните съдове. Орехите правят тези клетки изключително гъвкави.

Алфа-линоленовата киселина, съдържаща се в орехите е омега-3 мастна киселина. Тя спомага снижаването на вредния холестерол и най-вече се оказва полезна за здравето на сърцето. Изследвания показват, че С-реактивните протеини биват снижени с почти  75 процента при яденето на богати на алфа-линоленова киселина храни. А орехите са чудесен източник на тази киселина.

Това не е всичко; орехите носят в себе си още удивителни ползи за тялото, стига да ги ядете сурови. Вижте сами:

6 основни ползи от яденето на орехи всеки ден

1. Орехите се борят с рака:

Изследвания показват, че орехите могат да снижат риска от рак на простатата с около тридесет до четиридесет процента. Рискът от рак на гърдата също бива снижен в значителна степен при редовната им консумация. Много добра идея е да включите орехи в храната си, ако искате да се предпазите от рак.

Прочетете още по темата: Орехите като ключ за избягване на рака

2. Орехите са богати на редки и мощни антиоксиданти:

Антиоксидантите действат брилянтно срещу стареенето. Не само що се отнася до външния вид, но и срещу стареенето на органите. Те са особено полезни за здравето. Те помагат в битката със свободните радикали. Орехите са богати на много мощни и уникални антиоксиданти, които се предлагат от много малко други храни.

Орехите също така съдържат полифеноли, които помагат за снижаването на химически причиненото увреждане на черния дроб.

3. Орехите контролират теглото:

Наднорменото тегло си остава проблем номер едно на планетата и изненадващото е, че богатите на калории орехи помагат за контролирането на теглото. Орехите ви засищат лесно и ви карат да се чувствате сити за по-дълго време. По този начин ядете по-малко и оставате във форма.

Още една полза от орехите: Орехите, тези плодовити ядки

4. Орехите поддържат здравето на мозъка:

Орехите съдържат много полезни хранителни вещества. Някои от тях са витамин Е, мелатонин, неврозащитни съединения, омега-3 мазнини и множество доминантни антиоксиданти. Те поддържат функционирането и здравето на мозъка и също така спомагат подобрението на паметта като снижават риска от деменция.

5. Орехите държат под контрол диабет тип 2:

Полезните мазнини, съдържащи се в орехите подобряват метаболизма на хората, страдащи от диабет тип 2. Хора със затлъстяване като пациенти с диабет тип 2 снижават нивата на инсулина си много бързо с шепа орехи. Резултатите са видими в рамките на три месеца.

6. Орехите имат способността да се борят със стреса:

Орехите и ореховото масло в голяма степен спомагат снижаването на стреса и на кръвното налягане. Те са богат източник на антиоксиданти, фибри, ненаситени мастни киселини, алфа-линоленова и омега-3 мастни киселини. Всички те помагат за свалянето на стреса, снижаването на кръвното налягане и поддържането на баланса и хармонията в тялото. Именно действието на тези хранителни вещества в тялото води до удължаване продължителността на живота.

Още за ореховото масло: Благодатните свойства на ореховото масло за здравето

Орехите са невероятна храна. Те наистина ви помагат да сте здрави, богати и мъдри. В крайна сметка здравето е богатсво, нали?

Ширин Мехди

 

Източник:

http://skintreatmentz.blogspot.bg/2015/08/the-remarkable-effects-walnuts-can-have.html

Снимка: emdep.vn

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *