Ваксини причиняват мутации, които могат да застрашат здравето на бъдещите поколения

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ваксините причиняват безпрецедентен брой мутации, създавайки суперустойчиви микроби и мощни вируси и бактерии, които след време могат да се превърнат в заплаха за бъдещите поколения, както и самото човечество. Непрекъснато се натрупват доказаталества от научната общност, която вече признава, че някои ваксини всъщност причиняват, както вирусни, така и бактериални мутации. Ироничното е, че някои изследователи потвърждават, че има нужда от „по-добри” ваксини за контролиране нарастването на упоритите мутации.

H5N1-Bird-Flu-Virus

Застрашаващите живота патогени са способни да се развиват бързо и да създават генетични примамки, които им служат да се крият, така че дори и най-мощните лекарства не могат да ги различат. Изследователят от Оксфорд Рори Баудън откри, че патогените заменят генетичен материал с други бактерии, най-вече що се отнася до частта от генома, която е отговорна за образуването на обвивката на клетката, която именно част от клетката е мишената на ваксините.

Бившият изследовател от Центъра за динамика на инферциазните заболявания Грейн Лонг откри, че ваксинацията води до 40-крарно увеличение на бактериите B. parapertussis колонизацията в белите дробове. Неговите данни показват, че ваксината може би допринася за наблюдаваното увеличение на заболеваемостта от магарешка кашлица през последното десетилетие като стимулира инфекцията, причинена от B. parapertussis.

Магарешка кашлица

Една ацелуларна ваксина за магарешка кашлица всъщност усилва колонизацията от страна на Bordetella parapertussis при мишки; което сочи към повишаване заболеваемостта вследствие на ацелуларна ваксинация, която може да е допринесла за наблюдаваното повишение на случаите на магарешка кашлица през последното десетилетие.

Въпреки широко разпространеното ваксиниране, заболеваемостта от магарешка кашлица се увеличава в целия свят, превръщайки я на практика в заболяване, неподатливо на ваксини.

Опасни нови щамове на бактериите на магарешката кашлица сега се изплъзват на австралийската ваксина срещу заболяването и представляват устойчива четири-годишна епидемия, която може скоро да се разпространи и в останалата част на света, откриха учени от Сидни в изследванията си, които повдигат въпроси относно националната програма за ваксинациите.

Микробиолози от университета на Нови Южен Уелс откриха, че разновидности на бактериите, причиняващи коклюш с определена генетична сигнатура са се увеличили до 86 процента от всички проби взети от инфектирани хора след продължаващата епидемия на заболяването, която започна през 2008 година.

Макар че щамовете съществуваха в Австралия още от 2000 година, те бяха отговорни само за 31 процента от всички проби, взети между 2000 и 2007 година – което показва, че те процъфтяват рамо до рамо със сегашната ваксина.

Ацелуларната ваксина – въведена в Австралия през 1997 година след опасения относно страничните ефекти от предишната версия с цели клетки – явно е подсилила разпространението на тези разновидности, казва д-р Лан, което властите в чужбина свързаха с „по-високата сила на действие на база на данни от хоспитализация и смърност”.

Той предупреждава, че другите страни, използващи подобни ваксини трябва да са бдителни за изменения в генетичните характеристики, засечени в бактериите, причиняващи магарешка кашлица.

Вирус на хепатит B

В южна Италия 44 души, контактували с носители на вируса на хепатит В, включително бебета на майки носители, са станали HBsAg позитивни независимо от пасивната и активна имунизация съобразно стандартните протокили. При 32 от ваксинираните е потвърдена инфекция посредством наличието на допълнителни маркери за вирусна репликация.

Циркулацията на вируса на хепатит В, кодираща избрани от антивирусните вещества мутации в обвивката, изисква по-нататъшно изследване, за да се определи дали те могат да се предават и следователно представляват опасност за общественото здраве. Този проблем може да е особено значим в райони с население където доминира генотип А.

Щамовете на вируса на хепатит В, които съдържат изплъзващи се на ваксините модели на мутации са способни да се възпроизвеждат и са доказано инфекциозни и патогенни.

Полио

Когато версията с живи вируси на ваксината, наречена Орална полио ваксина (OPV) се развива, казва той, тя може да действа като див полиовирус и да продължава да заплашва със заразяване. След време ваксината може да мутира, като дори и 1 процент геномно изменение във вируса позволява на вируса да се държи като див полиовирус. В резултат на това, те продължават да откриват доказателства за случаи на полио при хора, причинени от ваксини.

Заменяне на гени – летални вируси от ваксини

Три ваксини, използвани за предотвратяване на респираторни заболявания при кокошки заменят гени, произвеждайки два летални нови щама, които са убили десетки хиляди пернати в два щата на Австралия

Създаването на смъртоносния нов вариант бе възможно само защото ваксините съдържаха живи вируси макар и те да бяха в по-слаби форми, казва Джоан Девлин, водещ автор на разработка, публикувана в списание Science.

Устойчивост на пеницилин

Учените от фармацевтична компания и от две лаборатории анализираха повече от 21000 бактериални проби от цялата страна (Австралия) и откриха, че един вид резистентен щам се увеличава при ушните инфекции.

Изследователи от университета на Айова откриха щама, виновен за 35 процента от резистентните на пеницилин инфекции през 2004-2005 година в сравнение с по-малко от 2-та процента в предишната година преди излизането на новата ваксина.

Дейв Михалович, лекар натуропат, специализирал в изследването на ваксини, предотвратяването на рак и естествените подходи на лечение

Източник:

http://preventdisease.com/news/12/071712_Vaccines-Are-Causing-Mutations-That-May-Jeopardize-The-Health-of-Future-Generations.shtml

Снимка: topnews.ae

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *