Борещият грипа лек, който уморява рака от глад

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

n-acetylcysteine-cancer

Хранителната добавка Н-ацетил цистеин (NAC) предоставя множество различни ползи за тялото…

От години хората я използват, за да се борят с ежедневни респираторни инфекции като настинки и грип, защото това вещество е доказан шампион в здравето на респираторната система.

Някои се кълнат в способността му да облекчава кашлицата, хриптенето и флегмата (секрет), които ви тровят живота когато сте болни. И поне едно изследване показва, че приема на 600 мг NAC по два пъти на ден снижава вероятността от пипване на настинка с повече от 50 процента.

N-ацетил цистеинът прочиства, пази и лекува

Други изследвания показват, че NAC помага на хората със сериозни респираторни проблеми като остро респираторно разстройство, хроничен бронхит, хронична обструктивна белодробна болест и астма.

Така че си струва да имате Н-ацетил цистеин в аптечката, пък било то и само заради ползите от него за дихателната система. Но нови изследвания показват, че той има още една изненадваща, но супер полезна способност, която го прави задължителен в дома ви — той уморява раковите клетки от глад.

Който пие куркумин, гони рака яко дим

NAC отрязва притока на храна към раковите клетки

Скорошно клинично изпитание, публикувано в списанието Seminars in Oncology показва, че NAC спира група клетки (известни като стромален тумор), които допринасят за разпространението на рака.

На база на резултатите от това изследване, учените смятат, че NAC спира тези разпространяващи рака клетки като спира производството на MCT4, протеин, който храни раковите клетки. MCT4 храни раковите клетки като им носи лактат от намиращи се наблизо клетки, предоставяйки им енергия.

Предишни изследвания на клетъчни култури показа, че NAC се отървава от този хранещ рака протеин почти напълно. Но днес изследователите потвърждават, че той действа също и при хора с рак.

Представяме ви Маестро Глутатион

Те давали NAC на 12 души с рак на гърдата, на които им предстояла операция и открили, че той намалява количеството MCT4 в техните тумори с 80 процента. Без този протеин, раковите клетки на тези пациенти са доста затруднени да се хранят от близките клетки, което означава, че е малко вероятно да се разпространяват.

„Високите нива на стромален MCT4 са изключително притеснителни понеже са свързани с агресивното поведение на рака и със слабото оцеляване като цяло, така че това е много обнадеждаващ резултат”, казва ученият професор Майкъл Лисанти. „Способността за спиране на проявлението на MCT4 протеина по нетоксичен начин е огромна стъпка напред”.

Тези хранителни вещества подсилват функцията на черния ви дроб

Но защо Н-ацетил цистеинът преборва всичко, от настинките до рака?

Когато глътнем таблетка NAC, тялото го използва, за да произвежда аминокиселина, наречена цистеин, която тялото впоследствие трансформира в мощният най-важен антиоксидант в тялото – глутатион. Глутатионът е познат като „майката на всички антиоксиданти”. А както знаете, антиоксидантите пазят клетките ни от увреждането на свободните радикали. Учените вярват, че именно това може да е причината NAC да помага при настинки, рак и множество други заболявания освен тях.

Болестта на Паркинсон, естествени лечения

Още ползи от NAC

Споменатото изследване беше малко, така че е твърде скоро е да се каже дали NAC ще действа при хора с други видове рак или дори при други хора с рак на гърдата. Но едно нещо е сигурно, NAC има множество доказани ползи за здравето, които могат да ви вдъхновят да го включите така или иначе към хранителните добавки, които пиете…

Вече казахме, че NAC облекчава краткосрочни и дългосрочни респираторни проблеми, но това е само малко парченце от мозайката на NAC…

Изследванията показват, че той помага при натравяне с ацетаминофен, при ангина, сърдечни заболявания, ХИВ и СПИН. Н-ацетил цистеинът отдавна е познат и се използва от много хора, така че се приема за една от най-безопасните хранителни добавки, които можете да пиете. Ако го приемате орално, макар и рядко, можете да изпитате странични ефекти като гадене, повръщане и диария.

Ако опитате Н-ацетил цистеин, вероятно ще изпитате някои ползи — особено в сезона на настинките и грипа. И кой знае? Приемът му може да контролира и рака също. Най-малкото, вълнуващо е че вече знаем, че на хоризонта има още една нетоксична форма за превенция и лечение на рака.

Източник:

https://easyhealthoptions.com/flu-fighting-supplement-starves-cancer/

Снимка: Planet Naturopath

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *