Лечебните гъби защитават тялото както нищо друго по 10+ начина

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

medicinal-mushrooms

Лечебните гъби са сред най-ефикасните растения, познати на човека.

Това не е новина, понеже традиционните лечители и практикуващите медицина отдавна знаят ползите от използването на лечебни гъби за лечението на редица заболявания и за стимулирането на жизненост в дългосрочен план.

Днес, все повече научни изследвания потвърждават стимулиращите имунитета ползи на гъбите — в крайна сметка, повечето лечебни гъби са известни именно с това като го правят по наистина уникален начин…

Малко познатата супер билка с незаменими свойства

Силно имунно обучение

Гъбите не само взаимодействат с имунната ви система; но по-важното е че го правят в толкова много аспекти. Някои въглехидрати в клетъчните стени на гъбите като бета-глюканите активират и подхранват имунните клетки. Например, те стимулират макрофагите, имунните клетки, които унищожават вирусите и бактериите.

Бета-глюканите също така взаимодействат с лимфоцитите, Т-клетките, клетките естествени убийци и други имунни компоненти. Те са особено полезни за неактивната имунна система, първата ви линия на защита срещу вирусните и бактериални атаки.

Но има и доказателства, че определени лечебни гъби регулират и „обучават” имунната система. В основни линии те подсилват имунните клетки да реагират правилно на патогените и токсините, като в същото време подкрепят здравите клетки и тъкани.

Това е жизнено важно, защото здравата имунна система трябва да е прецизно настроена, за да предоставя отговорът необходим за справяне с вредните нападатели, раковите клетки и т.н. Ако имунната ви система реагира твърде бавно или не достатъчно агресивно, инфекциите и рака могат да получат предимство. От друга страна, ако имунната ви система е твърде деспотична и реагира прекалено бурно, вие рискувате да се разболеете от автоимунно заболяване или алергични реакции. Лечебните гъби помагат за насърчаването на оптимален и балансиран имунен отговор.

Естествени начини за справяне с автоимунните заболявания

Отвъд имунната подкрепа

Ако единственият принос на лечебните гъби беше, че те са полезни за имунитета ви, въпреки това те щяха да са изключителни естествени лекове. Но гъбите правят много повече: Те предоставят важни алкалоиди, витамини, минерали, ензими и антиоксиданти, които поддържат здравето по множество начини.

Лечебните гъби е доказано, че…

  • Снижават кръвното налягане и холестерола
  • Предпазват черния дроб
  • Спират възпалението
  • Стимулират храносмилането
  • Подсилват кръвообръщението
  • Детоксикират тялото
  • Борят се с рака
  • Подсилват метаболитното здраве
  • Повишават енергията без сривове,
  • и още

Сигурно искате да знаете тези крити от вас девет лека за рака!

Очевидно, гъбите са богати източници на уникални стимулиращи здравето съединения. Всъщност, редица фармацевтични компании работят за изолирането на определени компоненти от гъбите в опит да създават нови лекарства.

Като интегративен лекар приветствам тези усилия. Но в същото време при всичките сложни, полезни съединения, съдържащи се в гъбите, изглежда изолирането на едно или две от тях може да доведе до снижаване на синергичните ползи на целите гъби.

Все още изучаваме как различните съединения в лечебните гъби се подкрепят едно друго или действат заедно във формула с множество сортове.  От своя опит зная, че най-добрият начин за оптимизиране на действието им е да се подсилват целите гъби с уникални методи на отглеждане и комбинирането им във внимателно балансирана формула. По този начин ние подсилваме целия им спектър от ползи.

Лечебни гъби преборват човешкия папилома вирус

Супер силни лечебни гъби

Гъбите са силно абсорбиращи. Ето защо, те са толкова ефикасни за детоксикация. Това също така означава, че когато се отглеждат, е необходимо да се спазват строги процедури, за да се осигури, че гъбите не абсорбират токсини от околната среда.

За жалост, много лечебни гъби се отглеждат в страни, където замърсяването на околната среда е преобладаващо, замърсявайки гъбите с олово и други отрови. Органичната култивация в контролирана среда и интензивните тестове на готовия продукт са единствените начини за подсигуряване на чисти и безопасни формули от лечебни гъби.
От друга страна точно както усвояват токсините, гъбите могат да привличат и полезни съединения при отглеждането си. Има формули, съдържащи различни лечебни гъби всичките отгледани върху смес от подсилващи имунитета билки, насочени да обогатяват гъбите с допълнителни лечебни свойства.

Рейши прецизно се цели в раковите клетки и ги убива

Любими гъби

Съществуват буквално стотици лечебни сортове гъби. Ето само няколко, които изпъкват със забележителните си ползи за здравето:

Гъбите рейши са известни със способността си да подсилват представянето на атлети. Те подсилват оксигенацията на кръвта, което е особено полезно за бегачите на дълги разстояния, катерачите в планините и всеки, който се  катери или спортува усилено. Те също така подсилват белодробната функция при хора с астма и бронхит, снижават холестерола и снижават вискозитета на кръвта, което спомага контролирането на кръвното налягане. Що се отнася до имунната система, те стимулират макрофагите, както и борещия рака протеин, наречен тумор некрозен фактор. Гъбите рейши подсилват и детоксикацията на черния дроб.

Лекарство на кралете убива рака

Гъбите кордицепс обогатяват костния мозък и енергизират макрофагите, фагоцитите и клетките естествени убийци, което отново подсилва имунитета. Те също демонстрират противотуморната дейност. Като рейши, и гъбите кордицепс стимулират атлетичното представяне, повишавайки производството на клетъчната енергия и използването на кислорода. Те също така подобряват сърдечната функция като снижават вредния LDL холестерол и повишават полезния HDL холестерол.

Учените откриха как гъбите кордицепс се борят с рака

Гъбите кориолус показват анти-туморно действие при редица видове рак. Те също така помагат за смекчаването на страничните ефекти от химиотерапия и лъчетерапия, подсилват апетита и повишават качеството на живота на онкоболните. Те също така снижават холестерола, лекуват хепатит и респираторни инфекции и са полезни за здравето на кожата.

Всестранен подход

Най-добрата ми препоръка е включването на хранителни добавки с гъби в плана за здраве и включват кулинарни гъби като шийтаке в балансиран начин на хранене. Шийтаке съдържат лентинан, съединение, което е доказало антитуморно действие в клинични изпитания и защитава от бактерии, вируси и паразити.

Изследвания за лечебните гъби са категорични като дори само тяхната способност да балансират имунната система ги превръща в ключова стратегия във всяка дългосрочна програма за здраве. Като добавим и останалите им забележителни ползи, то вече трябва да е ясно, че те са крайъгълен камък във всеки опит за трайно подсилване на здравето.

от Д-р Айзък Илайъс

Източник:

https://easyhealthoptions.com/10-ways-mushrooms-protect-body-like-nothing-else/

Снимка: Nootropics Depot

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *